Sosyal medyanın yeni fenomeni 17 yaşındaki Taha Duymaz isimli bu genç. Kendisi Hatay Yayladağı ilçesinin Güveççi köyünde yaşıyor ve yemek videoları çekiyor.Taha, yokluk içerisinde yaptığı yemeklerin videolarıyla ünlü oldu. Annesi ve babası kronik rahatsızlık yüzünden çalışamayan Taha'nın 12 tane de kardeşi var. Geçim kaynakları ise devletten aldıkları 800 TL. Taha, Posta gazetesine verdiği röportajda şunları söylemiş:
"Durumumuz iyi olmadığı için "Belki yeteneklerimi gösteririm, para kazanırım" düşüncesiyle 2015 yılında YouTube kanalı açtım. Küçük bir telefon vardı, onunla çekiyordum. Telefon bozulunca kanalı silmek zorunda kaldım.
Sonrasında yine açtım, yine telefon bozuldu. 2019'da açtığımda aynı sorunu yaşamadım. Sonra baktım Instagram'a daha çok bakılıyor. Oraya da videolar çekip koymaya başladım. Kısa sürede takipçim arttı." Ailesi ilk önce Taha'ya video çekmesiyle ilgili çok karşı çıkmış: "İlk günler karşı çıkıyorlardı. Haklılardı. Sürekli yağ, un, şeker almaya hangi para yeter. Ama ben bir şekilde yapıyordum, hiç pes etmedim."
"Sosyal medya üzerinden malzeme gönderenler iyi ki var. Sosyal medyada çok linç yedim.
"Fakirsin, telefonun berbat, kamerası iğrenç, o mutfaktan bir şey yemem. Nasıl hasta olmuyorsun o mutfakta?" diyorlar. Oysaki mutfağım gayet temizdir." Taha'nın şöhreti sosyal medyada kısa süre içerisinde yayılınca, ünlüler de ona el uzatmaya başladı. Mesela Gülben Ergen, Taha ile Instagram canlı yayını yaptı ve ona destek olduğunu söyledi.
Hatta Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın ve İlçe Kaymakamı Tahir Yılmaz da Taha'yı evinde ziyaret etti.
Ancak son zamanlarda Taha'nın paylaşımlarıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar dolaşmaya başladı sosyal medyada. Mesela bu yumurtalar bakkaldan mı alınıyordu aslında?
İddialardan biri de Taha'nın bir ajansla çalışmaya başladığı, gönderi başına da ücret aldığı yönündeydi. Hatta bazı firmalar Taha'ya mutfak robotu da göndermişti ama Taha kullanmıyordu.
.
Başka bir iddiaya göre Taha, kendisine daha önce gönderilen yeni telefon yerine eski telefonuyla çekim yapmaya devam ediyor...
Taha'nın Instagram'da paylaştığı gönderiler için para aldığını söyleyen kullanıcıya verdiği cevap da aşağıda.
Ben hiç izlemiyorum bu tür sosyal medya videolarını bu şekilde Taha Duymaz kendince ilgi çekmek istiyor belli bu resmen adını hiç koymayı dahil istemem ama duygu tüccarlığı yapmaktır bence bu resmen ilgi çekici değil ailesine yazık değil mi böyle ün yapayım derken alay konusu olmaya çalışır tamam çalışmak ayıp değil helalinden çalışmak güzel bir duygu fakat kendini acındırmak ve duygu sömürüsü yaparak ünlü olmaya çalışmak gerçek büyük bir cehaleti ortaya koyuyor kendisine sormak lazım iyi niyeti istismar etmek ne kadar doğrudur diye
İnsanlar böyle iki yüzlüdür çocuk kendi çabaları ile bir şey yapar maddiyattan aşağılarsınız kötü şeyler söylersiniz. Başarır başarınca da bu sefer duygu sömürüsü ile başardı dersiniz. Bu hayatta insanların düşüncelerini ciddiye almamanın örneklerinden birisi. Adama gönderilen yeni telefonu adam neden kullanmasın veya mutfak robotunu? Şimdi başka bir paylaşımınızı ve yorumlarınızı görsem başka konularda onlarda da duyar kasıyorsunuzdur.
Her türlü zorluğa gögüs germiş.. Yaşadığı tüm sıkıntılara rağmem yaşama dört elle sarılmış.. kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışmış.. . sosyal. medya da paylaşmış... Harama el uzatmamış. kimsenin parasını calmamış.. kimseyi öldürmemiş... Ben bir sorun göremedim.. Varsayalım Ajansla anlaştıyya bile calısarak parasını kazanır.. ne kötülük var. ki bunda.. destek görmesi bir suç değildir.. kime ne zararı var.. kendinde bir seyler yapmaya çalışıyor.. niye insanlar köstek olmaya çalışıyorlar böyle temiz bir cocuğa anlamış değilim.. Onu destekleyip topluma kazandırmak varken niye köstek olalım ki..
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
bak mesela para kazanması değil.. hala fakir edebiyatı yaparak para kazanmaya devam etmesi.. kendi kendine tepsiyi ve tavayı yamultup millete kendini acındırıyor
Ya insanlar hiç ihtiyaçları olmadığı ve zengin oldukları halde ne sehtakarlıklar yapıyorlar .. para kazanmak için sosyal. medya da.. bu çocuk en azından yapıyorsa bile gerçekten mağdur olduğu için yapıyor... diye düşünüyorum
yok ya bence bir çakallık var bunda ama bilemem.. mesela o tepsi nasıl yamuldu.. o tava nasıl nasıl yamuldu hemde teflon ki önceki videolarda yamuk değil twitterda da kanıtlar nitelikte resimler var
Birileri çocuğu yönlendiyor olabilir.. Çocuğun üzerinden para kazanıcaklar sonra çocukla işleri bitti mi.. bir kenara fırlatacaklar.. bu arada çocukta kendi için bir birikim yapabilir inş.. Çunku sosyal medya çok acımasızdır.. vefasızdır.. en basit örneği. Bilirsin belki zamanlar Tülın- Caner aşkı vardı.. Populer oldular diye bütün ajanslar pesindeydi.. hani simdi nerdeler.. iste bu ajanslar insanı bir güzel kullanır sonra yeni bir oyuncak buldular mı bir kenara fırlatırlar insanı
İnternet & Teknoloji konusunda 2,3b cevap paylaştı.
Duygu sömürüsü yapsa da durumu ortada sonuçta o ses türkiye nin yabancı versiyonunda kadın jüri üyesinin göğsü görünmüştü. Jüri üyesi sonra açıklama yapmıştı. her şey ayarlanmıştı. ne konuşacağım , mimiklerim bile demişti. Reyting için yapmışlar yani. Onların ki sahtekarlık ama bu çocuğun sonuçta hayatı yalan değil. bir şekilde para kazanması gerekiyor. dilencilik yapmıyor ki. Çoğu fenomen özellikle kadınlar bilerek frikik veriyor ne için? bazıları çıplak fotolarını piyasaya sızdırıyor ne için? en azından bu çocuğun yaptığı şey masum diğerlerine göre
gönderi başına 4000 tl alıyor ve hala yamuk tepsilerde video çekiyor, yaptığı işe tamamen saygım var hatta helal oldun ailesine de bakıyor, ama bizim ülkemizde fakir edebiyatı yapana acınır, çocuğun da bunu kullanarak bir nevi sahtekarlık yaptığını düşünüyorum
Duygu sömürüsü yapıyor kendisi o kadar hediye gelmiş ama hala eskiler kullanıyor kendini gariban gibi göstererek prim yapıyor. Geçenlerde story başına 2000 aldığını duymuştum bide işinze gelmiyorsa vermeyin fakirler yazmış şerefsz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence duygu sömürüsü falan yaptığı yok çocuğun şu anda zengin olan insanların çoğu yokluktan zenginliğe geldiler ve yeri geldiği zaman zorluklarınıda anlatılar bu zaten daha çocuk bu kadar şeyi yapması zorluklar yaşaması malzemeleri bile çaba göstererek alması bunları açıklaması ve hayla aynı mutfakta aynı malzemeleri kullanması mı duygu sömürüsü mü oluyor siz duygu sömürüsü nedir bilmiyorsunuz galiba.