Yani cep telefonunu sadece iletişim için kullanmıyorsunuzdur değil mi? Güzel fotoğraflar çeksin, hızlı olsun, oyun performansı beni cezbetsin gibi özelliklerden bahsediyorum. cep telefonu beklentileri
Bir cep telefonu alırken beklentiler neler olmalı?
Alınacak telefondan olması gereken en büyük beklenti fiyat performans dediğimiz olay. Özellikle bu günlerdeki fiyatlar söz konusu ise. Birçok marka var, birçok model var, birçok fiyat var. Evet listenin zirvesindekiler her zaman en iyi olarak görülüyor ancak onların da bedeli biraz daha ağır oluyor istersen istemez. Bu yüzden, bana kalırsa bu beklenti olayını sorgulamak İÇİN ilk öncelikle bir bütçe belirtilmesi gereklidir.
Hatalar vermesin... stabil olsun... donmasın kesinlikle. Hızlı ve seri kullanımı olsun... bol bol kullanışlı özelliği olsun. kamer ve flaş ışığı kuvvetli olsun gibi... şu an piyasda 1 tanesi de dediğim özellikte olan tel yok😜😜😜 Olamaz da çnkü sınırı çok yok...🤷♀️
1) Hem bataryasının, hem çerçevesinin sağlam olması 2) Kısa sürede şarj olup şarjının uzun süre dayanması 3) Avcuma sığacak boyutlarda olup estetik görünmesi 4) Arayüz kullanımının kolay ve ekran görüntüsünün estetik olması 5) Donma vb. teknik sorunlar çıkarmadan rahat kullanım sağlaması 6) Her türlü oyunu oynatabilecek kadar güçlü bir teknik alt yapısı olması 7) Hoparlör, projeksiyon vb. aparatlarla desteklenerek keyifli deneyim sunması
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ila 6000 maH batarya.. Aydinlik super amoled ekran Hizli şarj özelligi.. Orta kuvvette seri sekilde cevap veren ram ve islemci Otomatik duzeltme ve filtreleri olan bir kamera. Android.. Son zamanda da "always on" mu ne oyle bir sey denen kapali ekran uzerinde surekli gorunen saat vs ozelligi ilgimi cekmeye basladi.. Sanirim samsung m30s isimi gorur.. bu ozelligi aramiyorsam da a20 de yeterli. Kendi halinde orta duzey pek cok oyunu da oynar bu cihazlar muhtemelen.
Asgari ücretli biri için lüks olmasın ya. Sonra alınca zengin muamelesi yapıyolar ya da kendi almamıştır acaba nasıl aldı diyorlar. İnsanlardan bazen nefret ediyorum böyle şeylerden ötürü
Öncelikle Telefon Alırken Hep En İyisini İsteyen Biri Değilim Ama Telefon Sonuçta Abi Napicaan En Güzelinden Alican O Yüzden - Çerçeve Olmiycak - Kavisli Ekran Olabilir - On Kamerası Güzel Olmalı - Arka Kamerası 4k 60 Fps Çekmeli - Ekran Konusu En Önemlisi Hadi 2k Veya 4k Yi Geçtim AMOLED, SUPER AMOLED Olmak Zorunda LCD EKRANLAR ÇOK KALİTESİZ OLUYOR
Bence tek bir beklenti olmalıdır; o da verdiğiniz paranın karşılığını sizin için önemli olan detaylarla geri ödemesidir.
O nedenle cep telefonu satın alırken "en iyiyi" aramak yerine ihtiyacı karşılayacak modeller arasından seçim yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum.
İlk önce telefondan beklentinizi belirleyin; sonra da o beklentileri karşılayan modelleri.
Bütçeniz bu modellere yetiyorsa sorun yok demektir.
Yetmiyorsa ihtiyaçlarınızı gözden geçirip hangi özelliklerden feragat edebileceğinize karar vermelisiniz.
Peki siz bir telefonda hangi özelliklerden feragat ederdiniz? :)
İlk vazgeçeceğim özellikler sırasıyla video performansı, ön kamera, arka kamera, IP sertifikası, tasarım olurdu.