Eh be guzel kardeşim oyun zevkinin seni buna ittiğine eminim ama kendi görüşlerini nesnellikle karıştırmasan keşkeNe kadar karşı çıkılırsa çıkılsın TW3 her yönden baktığında eksi olarak minimum seviyede bir başyapıt diyebileceğimiz bir oyun iken kendisi Origins ile neredeyse birebir aynı olan bir oyunu nasıl kıyaslayabilirsin ki yani AC2 desen veya ne biliyim AC:Origins desen anlarım çünkü Origins AC evrenine neredeyse köklü bir değişiklik getirdi ancak yinede TW3 ile kıyaslanabilecek kadar iyi bir oyun değil maalesef
Bunun yerine TW3 ile Fallout4ü kıyaslasan bir nebze hak verebilirdim çünkü zamanında hayran kitlesi olarak bakıldığında FO4ün kitlesi TW3ün kitlesini döverdi yani öyle bir fark vardı şu an bile çok kıyaslanan iki başyapıtlardan ikisidir bu iki oyun
Dostum once Witcher serisini bitirmeni tavsiye ederim ondan sonra vaktin ve paran varsa Fallout 4ü oyna ardından bu konuşmayı tekrar yapalım Ayrıca eğer originsi oynamadıysan oynarken sıkılabilirsin çünkü Odyssey ile neredeyse birebir aynı bir oyun, Originsin üstüne ufak bişey ekleyip Odyssey adıyla çıkarılan bir oyun sadece
Çünkü sana şu kadarını söylemek isterim eski bir AC fanı olarak ki AC oyunlarını eskilerden beri oynayan bir oyuncu olarak Origins ile biraz güzelleşen AC Odyssey ile büyük bir sıçış yaşadı Black flag gibi bir oyun tekrar yapamicak olmaları başlı başına üzücü bir olay şu an için duyurusu gelen AC:Valhalla umut vadediyor ama yinede beklentilerim düşük dediğim gibi FO4 ve TW serisini oynamanı ondan sonra fikirlerini tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim ☺️
Metro serisini oynamadan önce kitaplarını okumanı tavsiye ederim daha çok yardımcı olacaktır onun dışında FPS türü seviyorsan eğer Dishonored veya DOOM önerebilirim
Kitapları cidden insanı hikaye içerisine sürüklüyor bir denemeni tavsiye ederim pişman olacağını düşünmüyorum kaybedecek bişeyin de olmaz zaten karantina günlerinde yapılacak aktivitelerden birisi çünkü bazen oyun oynamak bile sıkabiliyor bir yerden sonra
Oyun dünyasına doğru oyunlarla doğru türlerle (doğru türden kastım sana hitap eden türlerle) kapıldığın zaman çıkamazsın onca mükemmel hikaye onca mükemmel dinamik ve keşfedilmeyi bekleyen fikirler kitaplar gibi çok çekici geliyor insana kontrolü sana verilen birer sanat eseri gibi düşünelim ;) bu evren çok güzel kapılmanı şiddetle tavsiye ederim
Asıl olay büyük harita değil harita büyük olabilir ama boş olduktan sonra istediği kadar büyük olsun, bir oyun bir boss savaşı ardından benden 20LVL atlamamı zorunlu kılıp bunun içinde YAN GÖREV yapmaya zorluyosa bu işte bir sıkıntı var demektir yan görev dediğin şey oyunun ana hikayesinin ilerleyişini etkilemeden kendi hikayesini barındıran ufak görevlerdir bunları yapmaya zorlamak özellikle de ana hikayeye devam edebilmek için buna zorlayan bı oyun sıkıntılıdır.
Hocam aklın yolu birdir yani bunu sadece Enis değil ki birçok insan söylüyor tabiki büyük fanısındır katlanırsın orası ayrı ama ben fanken bile sıkıldım yani
Konu çok basit, Ubisoft Quebec Division, yeni bir şeyler denemek istedi. Bunun için de TW3'ü model aldı. TW3, game design olarak bir çok yapımcı için yeni nesil okul gibi görülüyor. AAA oyunlar için, "Nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı gibi. Geçmişte bunun çok fazla örneği vardı, BG NW IWD PE:T WL KotOR vs. gibi crpg serileri dönemine yol gösteriyordu. Bu nesle ait game design ve storytelling anlamında TW3 ayarında bir oyun daha hala üretilmedi.
Özetle, Ubisoft Quebec Stüdyosu (ki Ubisoft'un en tecrübeli stüdyosudur) AC serisinin marka değerini kullanarak ve TW3'ü model alarak, çok fazla risk almadan bir klon yaptı.
2015 yılında, daha önce hiç AAA oyun yapmamış bir firma olan CDPR'nin yaptığı oyun, yıllardır AC serisi üreten ve AAA konusunda tecrübeli bir firma olan Ubisoft'un en tecrübeli divisionu olan Quebec tarafından model olarak görülüyorsa ve 2018 yılında çıkarttığı en ünlü franchise oyununu bir klon olarak yayınlıyorsa buradan çıkartmamız gereken tek anlam TW3'ün ne kadar başarılı olduğudur.
Odyssey bir amiral gemisi değildir, başarılı bir testtir. Ubisoft'un asıl iddia koyduğu oyunu Origins olmasına karşın (AC serisinin yaratıcısı olan Montreal stüdyo tarafından yapıldı), Odyssey iyi yorumlar aldığı için gelecekte RPG olma eğilimi yüksek olan AC oyunları göreceğimizi ya da yeni bir single player franchise üreteceklerini çıkartabiliriz
Kısaca, AC:O TW3'ü hiç bir durumda dethrone edemez :)
AC:O hangi açılardan iyi... Oyun mekanikleri. Sorgu, sual yok. Mekanik ve oynanış anlamında TW3'ü binlerce kez katlar katlar döver. TW3'te dodge dodge dodge hit, dodge dodge dodge hit; bu sistem hiç keyif vermiyordu. Fakat bu oyunu dövüş sistemi iyi olduğu için oynamıyoruz :)
Fakat geriye kalan her konuda TW3 ön planda. Bir kere, Odyssey oyununda AC serisinin en sıkıcı ve monoton karakterini oynadık. Akılda kalıcı hiç bir yan karakter yok. Hikaye çok öylesine. Alışıldık ve beklentileri karşılayan bir AC oyunu değil. Evet, oyun, oynanış olarak güzel, fakat bu oynanışın içini doldurabilen bir dizayna sahip değil. TW serisinde yan görevler yeni hikayeleri anlatmak konusunda başarı gösteriyorken, AC'de kendimi daha çok anlamsızca sağa sola koşan biriymiş gibi hissediyordum :D
Bugün hala, TW3, çıkışı ile yakaladığı satış rakamlarına ulaşabiliyorsa, bence bu oyunun 5 yıldır doğru yaptığı bir şey vardır :) CDPR tok bir firma. Sürekli yolmaya çalışmıyor. Fakat Ubisoft sürekli gözü cebimde gibi hissettiriyor. Steam görüşlerini kıyaslıyorum, 350k görüşün %98'i olumlu :) Bu da önemli bir kriter. 2k kişinin %98'ini mutlu edebilirsin, çekirdek bir kitleye hitap ediyorsundur; fakat 350k görüş, en az 20m satış anlamına geliyor; bu kadar insanı tatmin edemezsin :D
Ben oyuna sadece grafik olarak bakmıyorum, ben tamamen hikaye odaklı bakıyorum. Hikayesi ne kadar zenginse benim için o kadar iyidir. Ülkemizde İngilizce bilen oranları düşük olduğu için oyunlardan tam verim alamamak çok normal, bu yüzden insanlar grafik kalitesine yöneliyor. Bir hikaye olarak baksalar, AC de bu listenin başındaki isimlerden bir tanesi olduğunu görürler. Herkes AC TW3 ile kıyaslanamaz demiş ama neden? Grafik mi, hepsi var, hikaye mi, dolu dolu ama neden? Tabii ki AC 2 üçlemesi in yerini alamaz o ayrı ama her oyunun da bir hikayesi var sonuçta. Valhalla geliyor mesela, ön siparişi verdim bile.
Hayırlı olsun. Ben de grafik olarak bakmıyorum ama ben de eskiden 7850 ekran kartı vardı mesela far cry5 assasis create odyyes gibi oyunlarda çok zorlanıyor orada hatta metro neredeyse açmıyordu bile
Bende eski bir AC fanıyım ancak Odyssey resmen bizlere yapılan bir hakaret gibiydi zaten oynamış olduğumuz Originsin üstüne al tekrar oyna ama tekrar para ver der gibi önümüze ısıtıp koymaları açıkçası hakaret niteliğindeydi Odyssey oynarken ilk dediğim şey "Lan bu Origins" oldu Ne hikaye olarak ne kalite olarak TW3 ile kıyaslanabilecek bir oyun değil Odyssey mekaniksel olarak bile TW serisi her oyunda bambaşka mekanikler sundu her yeni oyunda lan bu nasıl Witcher dediğimi hatırlıyorum iyi anlamda yani çünkü eski oyunun üstüne bir iki şey koyarak değil bambaşka ve daha da gelişmiş mekanikler sunarak getirdiler önümüze
Bak dediğim gibi bende eski bir AC fanıyım ki AC 1 mekaniksel olarak kısa ve öz olarak boktan bir oyundu 2. oyun gerçekten mükemmeldi ki o parkur mekanikleri çoğu oyuna öncü oldu tabiki eksikti ama zamanı için mükemmel diyebilecek bir seviyeydi brotherhood biraz daha aynı gibiydi mesela AC en büyük başarıyı blackflag ile başardı bak unity de aynı dönem çıktı ve BF o kadar iyiydi ki unitynin Adı bile duyulmadı resmen tamamen gölgede kaldı nihayet Origins ile seriye yenilik getirdiler dedik umutlandık sevdik Odyssey ile yine aynı haltı yediler yani bir mekanik bulunduğu zaman neden yenilemen gerektiği yerde daha da çok sömürmek istersin ki ubisoftun hatası buydu gerçekten efsane olabilecek bir seriyi boka sürüklemek şu an için Vallhalla için umutluyuz ancak yine aynı haltı yerler mi diye şüphe etmiyor değiliz
Ac nin hikayesi mi varmış? İlk defa duyuyorum :D Hani şu şuraya git , birini takip et (305ı13394091034912093021 tane bu tarz görev), mapi aç bir yere tırmanarak şeklindeki Ac oyunlarından mı bahsediyoruz?
Kardeşim ben sana 1000000000 kat daha iyi oyunlar önereyim hikaye iste yeter ki :D
ya ac gereğinden fazla uzun ve akıcılık bir yerden sonra sıkıyor. yan görevler falan çok var ve bayıyor evet ama sonunda atlantisin bulunması pisagorun kızın babası çıkması ve en sonda da efsane sahne var spoiler olmasın ama senelerce kızın atlatntiste yaşadığını anlıyorsun 🤔🤔🤔
:D :D Hayır hocam ben sana laf sokmuyorum yanlış anlama AC i geçtim bir tnae hikayesi ile öne çıkmış Ubisoft oyunu yok.
Ac 2 deki Ezio dışında say bakalım sana Ac oyunlarının (ki zaten 1 milyon tane oyun var) ana karakterlerinin isimlerini desem 1 tane bile anca sayarsın. Fps oyunu olan Cod serisinden say desem temizinden 6-7 tane yazarsın buraya, Borderlands desem 10-15 tane bulursun.
Ac ''bence'' kötü bir oyun serisi her türlü piyasada daha iyi alternatifi var.
The Saboteur var, Hitman serisi var , Dishonored serisi var yani var da var bunlar benzer olanlar /stealth yani/ sade hikayesi iyileri yazsam sürem yetmez :D
Ac oddsey diğerlerine oranla bir tık iyi sadece ama yine de ortalama bir oyun bana göre Witcher üç kaç tane ödül almış bir oyun karşılaştırma yapılamaz bile onu demek istiyorum sitemim sana değil merak etme :D
yok sorun değil de bu da benim görüşüm yani 🤔 wicher 3 ü tam oynamadım. ama ac nin sonu falan fena değildi. bir de oyun bitmiyor. yani haritanın yüzde 75 80i bitince ana hikaye bitiyor. ama sen istersen haritanın kalanını oynayarak gizli kalmış yerleri açığa çıkartıoyrsun falan. gerçi withcerda da dlc geldi galiba ama bilmiyroum 🤔