Youtuberların arasında elbette faydalı olan vardır, belki, bir ihtimal, olmalı, hepsi boş olamaz, youtuberların çoğu kanalları için içerik üretmeye ne yapacaklarını şaşırmış ki bir örneği de vales'ten geldi, bir de tepki çekecek laflar düşünüyor olabilirler de duygu özarslan gibi neyse bunlara karantina hiç iyi gelmemiş.
İşsizliktir Hemde insan hakkına Girmektedir. Çünkü youtuberların %90 ı para kasmak için çocuk kitlesine hitap etsin diye saçma videolar çekiyor Ve bunların hiçbir alın teri olmadan para kazanmalarına yol açıyor hemde ülkenin çocuklarıın bilinçsiz ve cahil bırakarak Biçrok kötü etkiye yol açıtor. örneğin tek youtuberların değil Tİktokçularında çogu öyledir. Çogu saçma videolar ile gençlerin ve çocukların Eğitim bilgi bilim öğrencekleri yerde mantıksız videolarla Aklını çeliyor Ve böyle oldugu içinde ülke bilimde Teknolojide Araştırmaktan yoksun bilinçsiz bireyler oluşuyor. Youtuberlarda bunu yapıp Hemde Videolarında Biçrok marketin magazanın MC Donalds gibi simgelerini amblemlerini koyup . Çocuklarıının biliçaltına onları yerleştiererek çocuklar ZARARLI Fast food gıdalara hakım oluyor. Ve youtbuerlarda bğrçok marka ile anlaşıp para -ya para demiyor. Sakın bana birisi Bilgi çekende amaaha demesin. Bİlgi paltformları mecvuttur Örneğin udemy gibi Birçok eğitim platformu mecvuttur . Öyüzden youtuberlark hem işsizlik hemde Tümor gibi birşeydir . İşçiler onca saat çalışırken Emegı ile. Birçok bilim insanından daha çok çalırken yazılımcı ondan daha fazla maaş alır hemde yazılımcının maaşı asgari ücretle çalışan işcinin haklarıdan fazla olur. ç Tamam bu neysede. HADİ Yazılımcı muhendısın birçok katkısı var ülkenin yapıtaşı çok önemliler. Peki ya youtuberlılar? Onların ne faydası var? Halkı aptallaştırmaktan Sebepsiz haksız kazanç saglamaktan ne fayfası var? öyüzden biran önce böyle saçma platformlardan uzak durulmalıdır. Youtuberlık işsizliktir. Gerçek meslek BİLİMLE ugrasan araştıran üreten geliştirren insanlardır.
YouTuberlek zenginlere has vir özelliktir. Her bir videoda farklı kıyafet, farklı makyaj vs vs. Hrm iştir hem de işsizlik. Nasıl mı? İştir çünkü servetlerine servet şöhretlerine şöhret katarlar. İşsizliktir çünkü herşeye sahiptirler can sıkıntısı biraz eğlenmek isterler. Onlar zenginliklerine zenginlik fakirler de fakirliklerine fakirlik katar. Çünkü fakir videoları eper üstün bir yetenek uoksa pek rağbet görmez. Örneğin zengin X youtuber ile fakir Y youtuber ı göz önüne alalım. X görüntüsünün parlaklığı nedeniyle illaki Y den daha fazla rağbet görür.
Bence her şeyin fazlası zarar 🤷♀️ Sırf video çekmek için video çeken insanlara gıcık oluyorum Tek yaptıkları şey boş.. boş insanlardan boş tıngırtılar ama eğlenmek, bir şeyler öğrenmek, keyifli vakit geçirmek için güzel videolar da var
Sosyal mecrayı ilim için kullananlardanım. Online eğitimler, platformlar. Ulaşamadığım fuarlardan canlı yayınlar. Kursa para harcamadan müzikal eğitimler dershane yerine geçebilecek faydalı hocaları takip edersen böyle insanlar o kanalda az bile hakediyo. Ama bu ismini bile ağzıma almak istemediğim insanlar akıl yaşına den arkadaşları çocukları zehirlemekten öteye gitmiyor. Umarım bir şeyler çıkar da rütük onlara da el atar 😂😂😂
İçerik kaliteliyse, araştırmalar yapıp insanlara Bilgi aktarıyorsa ( Barış Özcan gibi) veya insanlığın yararına bir şeyler paylaşıyorsa ( yemek tarifleri, sağlıkçıların paylaşımları vb) iş olabilir ama onun dışında işsizliği iş olarak gören kitle
Aslında tüm insanlığın artık işsiz olmasından kaynaklanan bir iştir. O videoları çekenlerin de izleyenlerin de bunu yapacak boş zamanları olduğunu göz önüne alarak söylüyorum. Ha iyi para kazandırmaya başladığından beri buna işsizlik demek hakaret olur. Zaten Youtuberların bir kısmı, yani bunu gerçekten bir iş gibi yapan kesim, ya okulu bırakmış ya da işi olmayan insanlar. Bu yüzden gerçek anlamda işsizler. Tabii bunlar da parayı bulduktan sonra özel üniversitelerde okumaya başladı orası ayrı...
Kendine iş alanı açan insanların yaptığı iştir. Oturup beklememişler birşeyler yapmaya çalışmışlar en azından. İçeriklerin kalitesi tartışılır. Ama onun da bir alıcısı bulunuyor.
Yanlış anlama. Youtube eğitim plaformu değil. Video yükleme plaformudur. Yani Orada yüzlerce video var insanların istediği türde video oluyor. Ve gençlerşn çocukların birçogu zaten mantıksız videolar İzliyor. Öyüzden senin abin gibi yararlı içerikler orada fazla gözükmez. Buda abinin hatasıdır. Abin udemy gibi eğitim plaformlarına katılmalı . Çünkü dedğim gibi youtube eğitim değil video paylaşma platformudur . YÜzlerce saçma videolar yüzünden abinin kanalı ragbet görmez. Öyüzden abin Udemy gibi plaformlarda Yapmalı Ancak ozaman Gerçek Eğitmen Olur Gözümde. hemde para demişsiniz. Para öneli değil. İnan udemy den ulaşan para kazanan çok eğitimci var. Öenmli olan para değildir. Eğitimci adam gibi plaformlarda adam gibi eğitim verirse zaten para kazanır Otomatikmne