Geçen cumhurbaşkanı 1 milyon yazilimci projesi oldugunu soyledi. Annem babamda sen anliyorsun bu islerden basvuru yapalım derslere çalış, elinde sertifikan olur dediler. Online olacakmış sanırım. Bu yazılım işleri zor mu? normalde bunun universite bolumleri de var ve sanırım sayısaldan alıyorlar. Ben tm ciyim. Yapabilir miyim emin olamadim. Bir yandan da universite sinavina hazirlaniyorum. Ailem bu verilen bir firsat hem bu yazilim konusunda uzmanlaşırsin hemde universitede baska bir bolum okursun, kendini ne kadar gelistirirsen baska konularda o kadar kâr dediler. Ne yapsam, basvuru yapsam mi bilemedim. Bu dersler zor mu? Sayisaldan aliyorsa vardir bir bildikleri. Cok sayisal bilgi gerektiriyor mu mesela bunu merak ediyorum. Mesela tip ogrencilerini sayisaldan, matematik agirlikli aliyorlar ama dersleri ezber ve sözel ağırlıklı oluyor tıp ogrencilerinin genelde. Bununda ona benzer bir yani var mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılAilen çok heveslenmesin bence, yazılım okumayı düşünüyorum. Evde yazılımla ilgileniyorum az çok, ilgin yoksa yazılımda ilerleyemezsin. Gerçekten sıkıntılı çünkü, iki tane noktalı virgülü eksik koydun diye 2 saat hatayı arayabilirsin. 1 milyon yazılımcı programına kayıt oldum online videolu eğitimlere yönlendiriyor seni, başlangıç seviyesi şeyler var orada çok da büyütülecek bir şey değil. Projeyi geliştirebilirlerse bence çok güzel fikir
012 Yorumla
Soran+1 yılOnline programda sadece ders mi veriliyor? Sinav da mi yapılıyor? Yani sadece kurs verip birakiyor mu öğrenciyi ve ne kadar sürüyor bu kurs bu konu hakkinda sende ya da sitede bilgi var mi?
Soran+1 yılBurda amacım yazılımcı olmak değil. Ha bu sene sinava gireceğim. Eğer bu yazılım bolumu gelirse neden olmasin düşünürüm tercihlere yazmayi. Cunku zamanim yeterse sayisal dersleri de çözmeyi düşünüyorum. Alanim tm de olsa. Simdi bir seyler ogrenmek, universite sinavina hazirlikta zaten yoruluyorum kafam baska bir seyle mesgul olsun. Baska bir sey öğreneyim diye kaydolmak istiyorum. Başlangıç seviyesinde veriyorsa program bunu gelistirmek benim elimde. Gunumuzde universiteden mezun olmak yetmiyor. Yanina ingilizce disinda bir dil daha, okudugun bolumle ilgili yuksek lisans ya da baska bir alanda sertifika gibi seyler isteniyor. Benim gecen sene universiteye yerleşen arkadaslarim halk egitim merkezlerinde ingilizce ve bilgisayar kullanma kurslarina gidiyorlardi yaz ayinda. Bölümleri bunlari istiyor. Artik dil ne kadar sartsa bolumlerde bilgisar, programlama, yazılım da bolumlerde istenebiliyor zaman zaman. O yuzden hazir firsat varlen bende gireyim bakayim diyorum ama bilemiyorum. Zaten internetten verilen dersle kimse yazılımcı çıkamaz. Adamlar 4 yil okuyor belki daha fazla. Hemen 30-50 videoda ogrenilecek sey degil ama başlangıç icin fena degil.
- +1 yıl
yok ya o tarz kapsamlı bir şey değil. Udemy’i biliyorsan oradaki videolu eğitim gibi, videoları izliyorsun izlediğinde sana sertifika veriyor bu kadar
- +1 yıl
kurs kısmı ne kadar diyorsan ne kadar hızlı izleyip bitirirsen o kadar hızlı bitiyor kurs. Haberi ilk okuduğumda kurstan sonra seviye tespit sınavı yapılır ona göre sertifika verilir diye düşünmüştüm ama yol
- +1 yıl
Bu arada ben de seneye gireceğim sınava, tyt netlerimi attırmak istiyorum nasıl bir çalışma yapmalıyım? ya da seneye okul açılana kadar tyt’yi bitirmek istiyorum doğru bir strateji mi
Soran+1 yılSadece kursdaki videolari izleyince test, degerlendirme falan yapmadan direk sertifika mi veriyor yani bu proje?
Soran+1 yılTyt biraz nankör bir sinav. Ayt ogrendigin bilgiyi cok rahat cevaplarda görebileceğin bir sinavken tyt bilgiyi yorumlamani istiyor. Ayt ye calisirken bilgin arttikca netlerinde otomatik artıyor. Ama tyt de bu otomatiklik olmuyor. Tamamen sorularla ilgili bir durum. Tyt icin bol bol soru çözmek cok önemli. Cıkmış sorular, önemli öne cikan, osym tarzi soran yayinlari çözmek onemli. Tyt de süre az. 120 soruya 135 dk veriyorlar. Tyt de yorumlamanin onemli oldugu kadar hız da önemli. Yeni nesil soru tarzlari dedikleri ales tarzı soruyorlar. Ales sorularina da bakabilirsin. Konu calisma+bol soru cozmek+konu tekrari önemli. Tabi her öğrencinin anlama duzeyi, calisma saati, masada ne kadar sure durabildigi değişebiliyor. Ben masada bir saat kalabilirken sen mesela 30 dk kalabiliyorsundur. Buna gire programini ayarlaman gerekir. Eger aismayi sevmeyen ve duzensiz olan biriysen birde otur 6-7 saat calis diyemem çünkü alışık degilsin. Bu zamanla olur ilk 2 saatle baslarsin. Diger 3 saate cikarirsin. Boyle boyle yukseltirsin. Ben dersin konularini bir kagida çıkarıp caliatikca üstünü çiziyorum. Not alma huyum yoktur. Oyle diger kizlar gibi özenle notlar cikaramam. Yazmak kalıcı oluyor evet ama yeri geldiginde yarim saatte bitirecegin konuyu yazarak 2 saate bitirmene neden oluyor. Zaten kitapta yazan seyi yazmakta bana anlamli gelmiyor. Nor tutmayi seviyorsan not çıkar. Ozellikle sozel konularda. Nankordur sozel konular cabuk unutulur ve tekrar gerektiren derslerdir. Ben kitaptan altini çize cize çalışıyorum. Begendigim hoca varsa dinliyorum kitapta hocanin anlattigi bilgi yoksa kucuk kağıda yazip kitapin bir kosesine yapistiriyorum. Tyt için turkce de paragraf cok onemli. Gunluk paragraf cozmegi aliskanlik hale getirmelisin. Bazen absurt sorular çıkabiliyor. Tyt de tarihte mesela 1. dunya savasinin sonuclarini sorarken ayt de din degistiren hukumdari sorabiliyor. Din degistiren hukumdar cıkmış soru bu arada.
- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
türkçede 2-3 konu eksiğim var şu an, 23-24 net çıkarıyorum anca. Dediğin gibi her denemede farklı tür soru görüyorum zorluyo baya beni valla o kadar kafam karıştı ki nereden başlayacağımı bilmiyorum
Soran+1 yılBenim rehber hocam varsi lisede. Konu eksigi varsa deneme çözmeyin derdi. Ilk olarak oturup guzelce konu eksigini tamamla. Bazen ne kadar konu calisirsan çalış teste cozemedigi oluyor insanin ama cozemediklerini çözdürme imkanin varsa çözdür. Mantığını anlarsın. Hocaya sorma imkanin yoksa soru cozme uygulamalari var. Deneyebilirsin. Sorunun fotosunu yüklüyorsun. Başkaları çözüyor. Konuyu anladigini dusunup teste cozemesen bile başlarda çözdükçe mantigini anlarsin. Cok zor bir surec ilk basladigimda bende ne yapsam bilemiyordum. Detaylara cok takildim. Nasil calissam, ne yapsam, hamgi testi cozsem diye takıldığım oldu ama bunlara gerek yokmuş. Nasıl çalışsam diye bir sey yok. Gittim masaya oturdum actim kitabi bir bakmışım konu bitmiş. Sonra şu testi mi cozsem bunu mu çizmem yerine cok zor olmayan kolaydan baslayan kaynaklari açtım soru çözdüm. Boyle yaomasaydim Şu an hala nasil yapsam diye düşünüyordum. Bir de kendini bilmen lazim. Kimi yazarak anlar kimi üşenir yazmaya, kimi okuyarak calisir kimi okuyarak calisinca uykusu gelir verimli olmaz, kimi videolarla calisir. Ilk basta bunu cozmelisin. Ben hangisinden verim alıyorum diye. Ama dersten derse de degisir. Mesela cografyayi kitaptan calisinca pek anlamiyorum video iyi oluyor video izliyorum. Matematik yine video. Ama tarih edebiyat kitaptan.
Soran+1 yılBiraz kendini cozersen daha rahat edersin. Bunu anlamak icinde soyle yapsam boyle yapsam yerine masaya oturup durumuna bak. Ilk başta oku. Olmadi mi, yaz kagitlara, oda mi olmadi video izle. Ama bunu yaparken ve bulmaya calisirken zaman kaybetme. Zaten okusanda bir seyler ogreniyor calismis oluyorsun, video izlesende. Sunu soyleyim soyle yapsam, boyle yapsam, sayfanin surasini calissam, nasil calissam diye dusunmekten zaman kaybettim bir sure. Bana zarari oldu. Sonra oturdum masaya. Nasil çalışırsan calis ama çalış mutlaka diyerek basladim işe. Yoksa o sorular hic bitmiyor. Ardi arkasi kesilmiyor. Simdi de kafaya taktigim sey bubara sinav bir daha ertelenir mi, ertelenmesin, ben sinava girmek istiyorum diye dolaniyorum etrafta😊 bu sene zorlu bizim icin cok buyuk belirsizlikler insani yoruyor, strese sokuyor. Sinava yaklasirken moda girerken birden uzaklaşıyor kötü oluyor.
- +1 yıl
anladım çok teşekkürler, şu matematik tyt’yi halledeyim fizik kimyaya odaklanayım diyorum ama her seferinde farklı soru geliyor öyle olunca kafamı kurcalıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende başvuru yaptım.
zor mu sorusuna bir şey diyemem. o sana bağlı.
ama çok fazla çalışmak gerekiyor.
şahsen ben son 1 seneye yakındır neredeyse her gün 4-5 saat çalışıyorum.
çalışmadığım günlerde , çalışmaktan yorulduğum günler oluyor.
ki ben daha birinci sınıf öğrencisiyim. ona göre düşün işte.012 Yorumla
Soran+1 yılProgram/egitim ne kadar sürüyor? Mesela belli video dahilinde mi ilerliyor? Atiyorum 30 video var. Onu mu bitirmek gerekiyor?
Cevap sahibi+1 yılGördüğüm kadarıyla daha yeni başlanmış pek program yok. ama web ile ilgilenirsen php ve c# kursları güzel gözüküyor. ben şu an js ve js frameworklerini biliyorum. php de az buçuk ama birde c# a bakayım diye kayıt oldum. şu karantina muhabbetleri olmasaydı iş başvuruları yapıyordum şimdiye. buralara düştük şimdi. ama denemekten zarar gelmez tabi. okulda verilen eğitimlerde zaten ahım şahım olmuyor. ben kendim okuduğum için söylüyorum. oturacaksın başına , ingilizce ne kadar kaynak varsa inceleye inceleye öğreneceksin. ve bu bir günde olacak şey değil.1 yılda olacak şeyde değil. ömrünü buna harcayacaksın. kafana yatıyorsa gir , eğer çalışmaktan kafayı yemezsen illaki bir yerlere varırsın.
Soran+1 yılPeki ben zaman buldukca girmeyi dusunuyorum. Halihazirda universite sinavina hazirlaniyorum. Hem baska bir sey ogreneyim hemde kafam dagilsin diye girmek istiyorum. Anlarsam, dersleri kafama yatarsa tercihlere bile yazabilirim belki. Ben Şu an oyle surekli giremem. Giremedgigim ya da ipin ucunu kacirdigim zaman bir sey olur mu basvuru yapiyorum ya. Cv imde falan yarim birakilmis falan yazar mi? Bir sıkıntı olur mu?
Cevap sahibi+1 yılbir şey olmaz. ama üni sınavına ağırlık ver genede , zaten konuları azaltmışlar büyük fırsat senin için.
hemde tam son zamanlar yani , biliyorsun.
ben son 4 ay kala çalışmaya başladım. günde 3-4 saat bile olsa bu zamanları değerlendirerek istediğim okulu ve bölümü kazandım. hemde sınavım kötü geçtiği halde.2018 yks ilk bize geldi çünkü. ama sen hem sorulara aşinasın hemde konuları azalttılar. bu fırsatı kaçırma. kıytırık bir kaç kurs için eğitim hayatını uzatmaya ya da heba etmeye değmez.3 milyona yakın insan giriyor sonuçta sınava. her sene mezuna kalan sayısı artıyor çünkü.
hani bu yazılım işlerinin bir yere kaçtığı yok. bir dünya insan var piyasa da , bir o kadarda iş var.
yeter ki oturup düzenli olarak çalış. hem bide şurda 2-3 ay daha yazılımı çalışsan ne olur çalışmasan ne olur. önemli olan şu an için üniversite senin için.
Cevap sahibi+1 yılhttps://hizliresim.com/uqI9C1
burada da özgeçmiş var.
kendiminkini attım bak sana. sorun falan olmaz en fazla iletişim kurulmaz.
önemli olan adamlar bakacaklar bu kişi nedir ne değildir , ne biliyormuş , işimize yarar mı yaramaz mı. bu yani.
Cevap sahibi+1 yılbu arada soyadımı sansürlerken hata olmuş :D sansürlemenin bir anlamı kalmadı şu an :D
Soran+1 yılTesekkur ederim yorumun icin. Evet sinav daha önemli. Bende kafam dagilsin o kafadan, stresten biraz uzaklasayim diye basvuru yapip biraz bakayim diye dusundum. Evde kalinca iyice kotu oldum cunku. Disari cikip dershaneye falan gidince havam degisiyordu. arkadaslarla bir 15 dk da olsa baska seyler yapmak kafami dagitiyordu. Simdi evde olunca surekli sinava stres oluyorum. Belirsizlikte var. Tekrar ertelenebilir. Madem boyle bir proje yapmislar bana da degisiklik olur diye düşündüm. Soeun olmazsa basvuru yapayim? olmaz degil mi? Cunku baktim kilavuza tc, seri no falan istiyor. Sinava agirlik verip bu dersi calisamazsam bir sorun cikmasin? Ya normalde ilgim var istiyorum bakmak, calismak yazılım derslerine ama sinavim var işte. Olmasa kararsiz kalmazdim bu kadar. Ben basvurumu yapayim. Bakarsam bakarim. Bakmazsam da sorun olmaz degil mi?
Soran+1 yılTesekkur ederim paylasimin icin icimi rahatlattin. simdi gonul rahatligiyla basvuru yapabilirim. Soru isaretleri vardi kafamda. Iste kaydoldam oylece biraksam sıkıntı olur mu diye. Ders calismaktan sıkıldığımda şöyle bir bakarım derslere ne var ne yok diye. Sararsa bakarim sarmazsa da gider onun yerine iki konu daha çalışırım😊
Cevap sahibi+1 yılne olacak allah aşkına :)
neden 1 milyon diyorlar sanıyorsun?
en basitinden sana şöyle örnek vereyim.
halk eğitim merkezlerinde bir kurs açılacağı zaman 40 kişilik kontenjan açarlar.
ama sınıflarda maksimum 20 kişilik yer vardır.
adamlar zaten biliyorlar kalan 20 kişinin gelmeyeceğini , daha sonradan gelenlerden de bırakanların olacağını. yani 1 milyon diyorlar ama , sektöre kazandırılacak insan sayısı belki 10 bin kişi bile değildir. çünkü bizim millet rahatı sever. kolay para peşindedir. böyle çalışmak gereken işlere gelince birden tüyerler :) ben bilgisayar mühendisliği okuyorum , sınıfımdakilerin %80 i böyle.
kaldı ki normal vatandaşlardan bahsediyoruz. konu temelse , çok rahat öğrenirsin zaten merak etme. ama iş ilerledikçe her şey sarpa sarmaya başlıyor. hem eğer korkuyorsan da , youtube da pek çok ders var. eğitim var. udemy de 30 tl ye çok güzel kurslar var. ben hep alıyorum. mesela c# eğitimi dedim ya sana , onun eğitimini veren kişi udemy de aynı kursu paralı satıyor. ben başka şeylere vermekten buna sıra gelmemişti. iyi oldu dedim hemen değerlendiriyorum şu an.
çünkü piyasa benden bunu istiyor. yeni teknolojilere halen aşina değiller çünkü.
belki dediklerim sana biraz garip geliyordur ama , zamanla olacak şeyler bunlar
Soran+1 yılMeslek lisesi mezunu olmana ve sinava 4 ay kala çalışmana rağmen gercek bir başarı. Tebrik ederim. Herkes yapamaz. Darısı bana insallah dua et. Universiteye gitmeye, guzel bolume, o siralarda oturmayi Rabbim bana da nasip eder insallah😊 diyorsun ki bu program ve proje yazilimci yetistirmekten cok basvuru alip kim ne yapiyor, ne okuyor, ne mezunu, işe yarar adam bulur muyum bunun pesindeler. Ya cunku online olarak yazilimci yetistirmek cok zor. Adamlar 4 yil okuyor anca bir seyler öğreniyor. Bu program ne kadar sürüyor bilmiyorum ama 2-3 ayda 30-50 video ile yazilim pek öğrenilmez. Kendini gelistirmek isteyene, çalışmak isteyene cok mecra var. Bu proje başlangıç seviyesi galiba. Bir de egitimin ne kadar surdugu ve kac video oldugu falan paylaşılmış mi? Bununla ilgili bir bilgi var mi?
Cevap sahibi+1 yılsana dedim ya güzel bir kurs olmasa bakmam diye :) php ve c# kursları güzel konulara değiniyor.
ya da bak ben sana şöyle bir örnek vereyim.
www.udemy.com/.../
şu eğitime bir bak , 28 saat ders videosu var. yani günde 4 saat buna baksan 1 haftada bitirirsin şunu.
ama 28 saati sen uygulayarak öğrenirsen , benim gibi 3-4 ayda ancak bitirirsin.
çünkü sürekli hata alıyorsun. yeri geliyor bir hatayı çözmek için günlerini belki haftalarını harcıyorsun.
yani 30-40 video diyorsun ama , eğer uygularsan kendine temel atmış oluyorsun.
benim c# dediğim kursta en az 500 video var , salağa anlatır gibi anlatıyor adam :D
yani yeni öğrenen birisi için olabilecek en güzel şey , bende daha başka kurslarda var , 200 saatlik php7 kursu vardı mesela. bitiremedim bile o kadar uzundu ki en sonunda pes ettim yani. o kadarda değil dedim :D python'a baktım hoşuma gitmedi. sonra javascript gözüme çarptı. az inceledim hoşuma gitti , js , nodejs , express , vuejs , nuxtjs derken baya baya öğrendim , piyasada iş yapabilecek duruma geldim. hatta arkadaşla 100-200 $' lık işler yapmaya başlamıştık , müşteri geri dönüş yapmadı , elimizde projelerimizle kaldık öyle. ama adamlar geri dönüş yapsaydı bugünkü dolar kuruyla her yaptığımız işten 700 lira kazanıyor olacaktık. oda düzenli bir çalışmayla 3-4 günde kazanabileceğimiz bir paraydı. yani öğrenci olarak bile arkadaşınla beraber yarı yarıya bölüşerek 3-4 bin rahat kazanabilirdik. hep bu karantina muhabbetleri işte. ama bu freelancer iş yapma olaylarında bizde bunu farkettik , adamlar bizim gibi öğrenci adamlara iş vermek istemiyorlar. referans görmek istiyorlar , mecbur bizde böyle iş başvurusu yapıp cv ' ye yazacak projeler üretmeye çalışıyoruz.
yani sebepsiz değil , bir şeyler biliyoruz ama bildiğimizi kanıtlamak içinde iş yapmamız gerekiyor.
aynı şey gibi düşün , tüm iş ilanlarında 3 yıl deneyimli şartı aranıyor yazıyor :)
Cevap sahibi+1 yılyeni mezunlar ne yapacak değil mi? aynı bizdeki gibi. adamların istediği özelliklere sahibiz ama olmuyor. mecbur önlerine bir şey koymak zorundasın. ve bunlarda gerçekten çok çetrefilli yollar. çünkü sen back-end öğreniyorsun. ama projende front-end pek çok unsur barındırmak zorunda , mecbur dağılıyorsun aynı anda yüz tane şey öğrenmeye kalkışıyorsun. bu sefer ilgini başka şeyler çekiyor acaba şunla mı yapsam bunla mı yapsam derken bir bakmışsın konudan uzaklaşmış başka başka şeylerle uğraşıyorsun. o yüzden , ben senin yerinde olsam bu alanda bir kariyer düşünsem , oturur önce üniyi kazanır , sonra girebiliyorsam bir şirkette ufak çaplıda olsa projeler üretmeye bakardım. daha sonra çıkmak istersen çıkarsın. ama ilk kıvılcım için böyle bir yerde çalışmak şart gibi gözüküyor.
+1 yılBilgisayar Mühendisliği okuyorum. Eğer ilgin var ve algoritmada iyiysen öğrenirsin. İngilizce bilgin olmalı. Uzaktan nasıl yazılım yetiştirecekler gerçekten merak ediyorum. Yalnız ücretsiz kurs olması çok iyi, en azından yazılıma merakı olanlar merakını gidermiş olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılUzaktan cok zor yazılımcı yetiştirmek. Proje guzel ama ne kadar video var ne kadar sürüyor egitim bilmiyorum ama istedigi kadar sürsün bu sekilde yazılımcı yetistirmek zor. Okuyanlar zor yapıyor dersleri. Ben kaydolup sinava hazirlaniyorum zaman buldukca girip bakmak istiyorum olur mu? Belki hic giremedigim zamanlar olur ya da kafami kendi derslerimden kaldiramadigim gunler olabilir. Sorun olur mu girmedigim zaman? Zaten anladigim kadariyla dersleri bitirenleri görürler. Bitirmeyenelrde kalir oyle herhalde. Zamanim olsa. Seve seve her gun açar bakarım. Ama konu tekrari, test cozme, deneme yapayim derken gunum gidiyor cogunlukla. Simdi dusuncem sahura kadar ayakta kalirim buyuk ihtimalle. O arada bu dersleri izlerim diye düşündüm.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Ben de duydum ben bir ara baslamistik biraktim geri Ingilizce ve Matematik olursa daha kolay olur olmazsa zor olur öğrenmen 3 4 seneni alacak sabah aksam gündüz gece bununla ugrasacaksın öğrenmen gereken çok şey var yapabilir misin sen elinin altında youtube var önce oradan bak neler yapiyorlar nasil ogreniyorlar ondan sonra karar ver
<html>
<head>
<title> </title>
</head>
<body>
:
:
</body>
</html>
Bu daha en basiti ama genellikle böylr şeyler öğreneceksin bu kodlar ingilizce olarak yazacaksın zaten bir harfi yanlış olmamalı olursa o kod çalışmaz ama bu is ne kadar zor olsa da çok eglenceli ve çok iyi paralar getiriyor bu isi yapacaksan yurtdışında yapacaksın Türkiyeden yurtdışına gidip çalışanlar var silikon vadisinde00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazılım dersleri zordur. Bunun için çok fazla çalışman gerekiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler yorum icin. Bende zor oldugunu duydum ama ailem zorluyor. Üniversitelerde artik iş pek yok saglik disinda. Hukukta okusan, ogretmenlikte okusan atanmak işe baslamak zor baya. Ailemde o olmazsa burdan ilerlersin diye israr ediyor ama benimde pek gonlum yok. Bir de bu yazilimin kendine gire dili var sanirim. Sembolleri falan. Ne yapsam bilemedim
+1 yıl1 milyon yazılımcı almak mı 😂 Güzel kafa he...
01 Yorumla
Soran+1 yılSiyasete girmeden soru sordum. Lutfen siyasete cekmeyelim. Proje dogru ya da yanlis ama bu işe girişmişler. Ha belki ellerine yüzlerine bulasabilir ya da guzel bir proje olabilir bilmiyoruz. Ama en azindan evde boş boş oturanlara bir seyle ugrasmak isteyenlere güzel fırsat. 500 bin,1 milyon alacakmis umrumda degil acikcasi. Artik universite bitirmek yetmiyor. Ingilizce bilmek yetmiyor. Yanına bir dil daha istiyorlar. Yanina baska bir kurstan ya da bolumden mezun olmak gerekiyor artik. Universiteyi herkes okuyor. O herkesten ayrilmak icin bir seyler yapmak gerekiyor. Şu an kimse disari cikamiyor ben dershaneye gidiyordum kapandi. Halk egitimde gittigim, sertifika almak istedigim kurslarda vardi hepsi yalan oldu.
+1 yılOkuyormusun
00 YorumlaZor olduğunu dusunuyorum
00 Yorumla
+1 yılçok zor sad
00 Yorumla
+1 yılBence zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
“Yazılım Geliştirme” bilindiği üzere oldukça geniş ve genel bir kavram. Yazılım Geliştirme birçok alt dallara ayrılıyor ve bu alt dallarda kendi içerisinde birçok alt dala sahip. En sık kullanılan yazılım geliştirme türlerini aşağıda sıralıyorum. Parantez içerisinde bilmeniz gereken örnek programlama dilleri yazmakta:
Biraz karışık gelmiş olabilir. Fakat ön araştırmalara başladığınız zaman kavramlar zamanla oturur.
Yazılım geliştirme işi zor mudur? Şahsi fikrim başta kısmen zor olmakla beraber oldukça keyifli olduğunu düşünüyorum. En büyük zorluğu genellikle başlamadan önce karar verme aşamasında yaşarsınız. Çünkü bu aşamada vereceğiniz kararlar geleceğinizi büyük ölçüde etkiler. Bir nevi kariyer planı gibi düşünebilirsiniz.
Yazılımlar, sayısal ortamlarda ve algoritmalar sayesinde çalıştığı için sayısal ve sistemsel hareket etmek gerekiyor. Bu sebeple de sayısal alan öğrencileri tercih ediliyor. Sonuçta bu da bir mühendislik alanlarından birisi.
Sağlıklı günler.