Telefonun faydaları olduğu kadar zararlarının da olduğu aşikar telefon kullanmama konusun da bir arkadaşım bu gün anlattı da anlattı bir de izlediğim bir filmde sevdiğim bir karakter telefon kullanmıyordu açıklamaları çok ikna edici ve hoşuma gitti açıkçası üst üste geldi her şey ve kafamda soru işareti oluştu. Doğrusu daha özgür ve huzurlu olacağımı düşünmüyor değilim... Bende hemen bunu sizlere sormak istedim siz ne düşünüyorsunuz telefon kullanmama konusu hakkında. Telefonsuz yaşaya bilir misiniz?
İnternet & Teknoloji konusunda 371 cevap paylaştı.
Telefonsuz yaşayabilirim. Ancak teknolojinin nimetlerinden faydalanmalı. Bir şeyin iyi ve kötü yanlarını kullanmak bize kalmış. Bence telefon kullanılmalı. Sar değeri çok düşük. Yani insan vücuduna (DNA'ya) zararı 1 hamburgerin verdiği zarardan çok çok düşük.
Faydaları zararlarından daha fazla. Ve ben faydalarını kullanıyorum. İnstagramda vega diğer sosyal platformlarda istediğim kadar kalıyorum. Yani telefonu kenara atıp kitaba yumulup tüm gün telefona bakmayabilirim. Rahatsız edilmek istemediğim zamanlar rahatsız etme modunu açıyorum bitiyor.
Sevdiklerimize ulaşabilmemizi sağlıyor. Enformasyonu sağlıyor o nedenle günümüzde şart. Başına bir şey gelse kimi nasıl arayacaksın. Fotoğraf veya video çekip o anı nasıl ölümsüzleştireceğiz?
Peki tamam telefonsuz yaşanır ama uzaktan iletişim kurmadan insanlık yaşayamaz ve gelişimi yavaşlar. Sorun telefonlar değil sorun iletişim kurmayan evinden çıkmayan (virüs olmadığı zamanlardan bahsediyorum) milyonlarca insan. Telefon ile online alışveriş yaparak etkileşimi azaltıyoruz.
Acil bir durum olduğunda sağlık çalışanlarına veya kolluk kuvvetlerine ulaşmamızı sağlıyor. Kişisel olarak yaşanır ama küresel çapta net bir şekilde imkansız.
Telefon, insaniyetsiz insanları ortaya çıkardı sonrada bu durumu ''telefon bizden çok şeyler aldı'' diyerek yorumladılar.
Ben telefonsuz yaşayabilirim hatta evleneceğim kişiyi bulduktan sonra evin içerisinde telefon tablet akıllı cihazların hiç birini kullanmamayı hatta evin içerisine dahi sokmamayı söylemek isterim belki dogru belki yanlış ama benim düşüncem bu yönde çünkü akıllı cihazlar insanların duygu ve hisslerini yok ettiğini düşünmüyor değilim küçüklüğümde hiç biri yoktu ama evin içerisi daha bir samimi ve huzur dolu idi
yaşarım telefon düşkünü deilim foto ve video çekmeme yarıyor genelde telefonla konuşmayı sevmiyorum oyun oynamam interneti kullanmakda hoşuma gitmiyor telefondan
Ben yaşarım hatta evlendikten sonra ben telefon kullanmayı düşünmüyorum sosyal ağ hiç bir zaman kullanmadım eğer ilerideki eşim kabul ederse ona ulaşarak beni bulabilirler inanın telefon insanların özelini dahi yok etti düşüncesindeyim
Bir tura katılmıştım 1 hafta telefon kullanmadım. Digital detox uygulamasını indirin ve test edin kendinizi gerçekten rahatlarsınız günde 3-4 saat bile kullanmasanız
Ben cep telefonu ve dijital teknolojinin bizden çok şeyler aldığını düşünüyorum, maddi ve manevi çok değerimizi kaybettik. Keşke hiç hayatımızda olmasa diyorum, tabi güzel tarafları da yok değil.