intel
AMD
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Son dönemlerde yaptığı atılımlarla tercihim kesinlikle AMD.
Eskiden işlemci konusunda AMD gerçekten kötüydü. Bunu bir FX serisi kullanıcısı olarak söyleyebilirim. İşlemci neredeyse alev alacak kıvama geliyordu.
O zamanlarda İntel büyük farkla öndeydi hem render hem oyun bakımından fakat AMD Ryzen serisi ile inanılmaz bir yükselişe geçti.
Son zamanlarda AMD'nin Ryzen serisi ile İntel'i sollayınca aklıma şu soru geldi. Acaba zamanında İntel mi iyiydi yoksa AMD çok mu kötüydü? Evet İntel işlemci konusunda iyiydi ama AMD işlemcilerin çok kötü olması İntel'i inanılmaz iyi gösteriyordu.
İntel bu kadar fark atınca AMD'nin kendisine yetişebileceğini düşünmüyordu bence. Bu yüzden çok rahat davrandı ve ürünlerini yüksek fiyatlı satmaya devam etti. AMD ise Ryzen serisini hem performanslı hem de uygun fiyatlı tutarak kullanıcıları kendisine çekmeyi başardı. şu an benim bilgisayarımda Ryzen 5 1600 mevcut, ilk nesil Ryzen olmasına rağmen bir sıkıntısını görmedim. Isı değerleri yükte olduğu dönemlerde bile çok çok iyi ve herhangi bir ekstra soğutucu kullanmıyorum sadece Ryzen stok fan takılı durumda.
AMD ekran kartı tarafında da çok büyük atılımlar yapsa bile Nvidia ekran kartı konusunda ilk sırayı kaptıracakmış gibi görünmüyor. Gerçekten çok kuvvetli kartlar çıkarmayı başarıyorlar ama fiyatları biraz tuzlu. AMD ise fiyat ve performans bakımından oldukça iyi kartlar üretiyor ama üst seviye kart konusunda bir Nvidia değil. :)
İşlemci konusunda her ne kadar AMD'yi övsem de bir fan boy değilim. :) Firmaların arasında olan rekabet kullanıcıya yarar. Hangisi daha çok kullanıcıyı düşünüp ona göre hareket ederse, o tercih edilir.
Kısa cevap: AMD
Üretim teknolojisi olarak AMD yıllar sonra İntel'e ciddi bir fark attı. AMD tarafından şu tarz açıklamalar var "Bırakın İntel'i geçmeyi aynı seviyede olmak bile bizim için hayaldi."
İntel zirveyi elinde tutmakta zorlanıyor artık ve fiyat performans olarak AMD ile yarışamaz hale geldi. AMD hem oyun konsollarında hem de bilgisayarlarda İntel'in tahtını aldı diyebiliriz.
Son çıkan ürünleri tercih ediyorsanız eğer AMD tavsiyemdir. Ayrıca ekran kartı üretiminde de çok başarılılar. Performans açısından kağıt üstünde tabi ki
Nvidia'yı geçemiyor fakat alt & orta seviyelerde zaten 1 numara. Ayrıca üst seviyelerde de 4K monitör kullanmıyorsanız gene farklı markaya geçmeye gerek yok. AMD'den devam edilebilir. Çünkü yarı fiyatına neredeyse aynı performansı sunuyor.
Kendi masaüstü sistemimde işlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X ve ekran kartı olarak SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT PULSE 8GB kullanıyorum. Tavsiye edebileceğim üst seviye bir kombinasyon. 1080p monitör ya da 2K monitör e sahipseniz daha fazlasını tercih etmeye gerek yok çünkü bu bile fazla. 4K diyorsanız eğer o zaman sadece ekran kartı tarafında Nvidia'ya geçilmeli mecburen.
Ekran kartı olarak diyeceksem Amd oyun konusunda üstün performanslı. intel de donma yapabiliyor hayvan gibi bilgisayar var elimde açmadığı şey yok ama donma yapmaya başladı acayip şeyler çıkmaya başladı ilginç. Ama amd de ısınsada kasma veya donma yapmıyor. Dell marka bilgisayarım vardı oradan hatırlıyorum
Cevap
9Cevap
Geçmişte intel CPU işlemciler çok kullanışlılardı workshop, render işleri için kullanılan işlemciler çoğunlukla inteldi hatta oyun için bile intel işlemciler kullanılıyordu. Fakat Ryzen ile amd açık ara fark atarak koltuğun sahibi oldu. GPU işlemcilerde ise nvidia amdye nazaran bayağı iyiler. Çok profesyonel bir uğraşın yoksa yine amd tercih edebilirsin.
Intel oyuncular için daha iyi, özellikle fps oyunları. Ancak tasarımcılar, yazılımclar vb. için AMD daha iyi sayılır.
İntel diyenler intel yaygın olduğu pc lerinde intel olduğu için öyle yazıyorlar.
taş devrinde kalmış burası. ryzen akar intel bakar.
intel daha yaygın ve daha iyi
amd kullanan hiç laptop görmedim.
intelden şaşma genco!
İntel tabikide
İntel
Intel tabi ki
Amd oyun için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?