Daha önce Google Stadia'dan adını duyduğumuz, yüksek donanımlı bir bilgisayara bağlanarak oyun oynabileceğiniz bir sistem. Bilmeyenler için kısaca sistemin nasıl işlediğine değinmek isterim. Kullandığınız bilgisayar yeni çıkan oyunları desteklemiyor ve yeni ekran kartı ya da işlemci almaya gücünüz yetmiyorsa bu sistem tam size göre! Bilgisayarınız ister 5, ister 10 senelik sistem olsun, yapmanız gereken tek şey Nvidia GeForce Now indirip kusursuz oyun deneyimi yaşayın. Burada en önemli nokta iyi bir internet hızına sahip olmanız. Çünkü GeForce Now sizi bir başka güçlü bir sisteme bağlıyor ve bilgisayarınız ne kadar eski olsa bile yüksek grafik ve performansla oyunları oynayabiliyorsunuz. Şu an indirdiğinizde karşınıza iki seçenek çıkıyor; bedava ve ücretli. Ücretsiz kullanımda kütüphanedeki oyunları 1 saat deneyebilirsunuz. Ücretli kısım ise sizden aylık 6 Euro tahsil ediyor (artı şu an 3 ay deneme sürümü) ve oyunlarınızın Steam kütüphanenizde bulunması gerekiyor. Bazı oyunlar şu an ücretsiz ve bazı oyunları indirmenize bile gerek yok. Tıklayın, oynayın. Detaylı bilgi istiyorsanız bir çok oyun odaklı Youtuber bu konu hakkında videolar çekti. İzleyip daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Eğer sizde oyun oynamayı seviyorsanız bir gözatın derim.
Geleceğin oyun teknolojisi: Nvidia GeForce NOW! Denediniz mi?
Stadia'dan sonra batacaklarını anlayan oem üreticileri mecburen sanala endekslemeye başladılar ürünlerini. Yine de Google 20 sene sonra dünyada her alandaki tek şirket halini alacağından, bu çabalar beyhude. Stadia üyeliği almaya bakın, bilgisayar parçası üreticilerinin ömrü bugünkü kadar uzun olmayacak..
Katılıyorum. Gelecekte donanım firmaları stream imkanı sunun firmalara tedarik sağlayıp belki de satışlarda yarı yarıya düşüş yaşayacaklar. Böyle bir durumda 2080ti'e kim o kadar para verir
Ben gtx 1080 ti ekran kartına sahip olmama rağmen denedim ilk izlenimim şöyleydi;- Witcher 3 gibi bir oyun bile akıcıydı ve birkaç tane daha oyun denedim green hell, borderlands 3 vs. hiçbir sıkıntı olmadı demek ki şimdilik single oyunlarında bir sıkıntı yok gibi...- Online oyunlara gelirsekte gerçek bir kanser!!! ben pubg, overwatch, destiny ve cs go oynuyan biri olarak asla tavsiye etmiyorum mouse'unuzdaki o ağırlığı o gecikmeyi fazlasıyla hissediyorsunuz ki zaten bu saydığım oyunların hepsi başlı başına kanser olan oyunlar, çoklu metastaz yapmış kanser olursunuz geforce now ile. Herhangi competitive unsuru yani rekabet barındıran bir oyunda hiçbir şansınız yok demek oluyor şimdilik geforce ile. Sonuç olarak genel anlamda beğendim, çünkü bu bir devrimin başlagıcı ilk kez çıktığı için mükemmel olmasını kimse beklemiyordu, sonuçta herşey zaman düzeltilebilir diye düşünüyorum yine de bana kalırsa bu aylık ödemeyi vermek yerine sistem satın almak şu an için hala daha mantıklı.