Modemden odama ethernet kablosu cekicem 15 metre yetiyor ama aklıma takılan şey şu modemden kablo çekmek mi mantıklı yoksa modeme gelen telefon hattını uzatıp modemi odama almakmi mantıklı telefon kablosunu uzatirsaam nasıl ek yapabilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Ethernet kablosu ile uzatsam seçmem gereken bı kablo durumu var mı yoksa standartmi oluyo ethernet kablolari
Wifi çeker de benim derdim ethernet kablosu çektiğinde görüntü olarak hoş durmayacak dolambaçlı gideceği için telefon hattı çekersem dışardan çekeceğim
Dsl kablosu çekmek daha mantıklı o zaman. Ben direkt ankastreden salona gelen hattın içini açıp kablo kılavuzu ile diğer odalara da hat çekmiştim. Prizlerin içinden hem elektrik hem internet hattı geçirdim yani. Bu sayede her odada dsl prizim var
standart kablolar cat4 cat6 da iş görür. Fakat bulunduğun şehirdeki elektronikçilerde cat7 kabloyu rahatlıkla bulabilirsin. Örneğin Ankara da konya sokak sanayi caddesi gibi
Kabloyu gizlemek lazım çok göze baticak evden dolasacagi için telefon hattını uzatirsaam dışardan cekicem ethernet olarak yaparsam kabloyu gizlemem lazim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aynı mantık. Ethetnet kablosu yerine dsl kablosu kestireceksin. Ama modem odandayken wifi diğer yerlerde çekecek mi
Wifi çeker de benim derdim ethernet kablosu çektiğinde görüntü olarak hoş durmayacak dolambaçlı gideceği için telefon hattı çekersem dışardan çekeceğim
Dsl kablosu çekmek daha mantıklı o zaman. Ben direkt ankastreden salona gelen hattın içini açıp kablo kılavuzu ile diğer odalara da hat çekmiştim. Prizlerin içinden hem elektrik hem internet hattı geçirdim yani. Bu sayede her odada dsl prizim var
Cat 7 ethernet kablosu seçmelisin ethetnet kablosu için. Veri kaybını en aza indiren kablodur
Peki ankastre den gelen hattı uzatirsaam direkt modemi odama alırsam veri kaybı olurmu
Sağlam bir kablo kullanırsan olmaz. standart üstü kablolar kullanmalısın.
Anladım teşekkür ederim
Bu arada cat7 nette 15 metrelik bulamadım Cat6 tercih etsem aşırı bı fark olurmu acaba
standart kablolar cat4 cat6 da iş görür. Fakat bulunduğun şehirdeki elektronikçilerde cat7 kabloyu rahatlıkla bulabilirsin. Örneğin Ankara da konya sokak sanayi caddesi gibi
Kablo çektiğinde de aynı olur ama modem yakınındaysa daha iyi oluyor.
Telefon kablosunda kopmalar oluyo ethernet cek.
Modem kalsın ethernet ile cekeyim yani
Aynen ince oldugu icin uzadikca direnc fazlalasiyor.
Anladım teşekkürler
Eternet kablosu daha iyi
Kabloyu gizlemek lazım çok göze baticak evden dolasacagi için telefon hattını uzatirsaam dışardan cekicem ethernet olarak yaparsam kabloyu gizlemem lazim