Bilgisayar teknikeri olarak yanıtlayacağım yanı bu konu hakkında yeterli bilgi sahibi biri olarak. 1. İnternet denizi aşırı kablolar ile ülkemize geliyor zaman zaman bu kablolarda sorunlar oluşabiliyor. Bunda türk telekomun yapabileceği bir şey söz konusu değil.
2. Siber saldırıların amacı sisteme aşırı yüklenme yaparak sunucuları yavaşlatmak ve sunucu arızası çıkartmaktır. Yavaşlama ve aşırı yüklenme sonucu açıklar meydana gelir ve açıklardan faydalanıp hackleme durumları oluşur.
3. Gelelim ülkemizdeki internet hızlarına. Malesef ülkemizde internet alt yapısı yok denecek kadar az. Hele hele fiyat performansa baktığımızda durum içler acısı. Fiyat performans olarak dünyanın en kötü internetini kullanıyoruz.
4. Devlette iken alt yapı düzenlemesi yeterince yapılmıyordu. Özelleştirildikten sonra hiç yapılmaz oldu. Dünya fiber obtik kablolamının üst versiyonlarını kullanmaya başlamış iken türkiye hala aktif fiber ağ sistemini kuramadı bile. Bu işler yatırım ile olur fakat yatırım yapılmıyor sömürüye dayalı bir düzen.
Yine iyi çalışıyor türk telekom servisleri. Bu ülkenin En zayıf operatörü şu an Türk telekom. Bütün gsm operatörlerinin altyapısını türktelekom sağlar, em güçlü en kaliteli türktelekom olması gerekirken en zayıfı.. neden Türkcell gibi yandan gsm operatörü var o yüzden. Vodafone bile Türk telekomdan daha iyi. Yazık.
İnternet & Teknoloji konusunda 317 cevap paylaştı.
Aslında türktelekoma Hak veriyorum olayın hiç bir zaman iç yüzüne bakmıyorsunuz bütün ülkeye internet sağlamaya çalışıyor bence Çıkan sorunlar sadece pürüzler olarak görüyorum ve yaptıkları işin zor olduğunu biliyorum
dostum bilgisayar teknikeriyim ve bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum olayın iç yüzünde umursamazlık / yatırım yapmama / insanı sömürme var. Dünyada çok daha geri / çok daha az gelişmiş ülkeler bile çok daha hızlı interneti çok çok çok daha ucuza kullanıyor.
Ülkenin durumu? Yönetenlere bakarsan ülke harika durumda dostum :) Ayrıca Türk telekom devletin ya da hükümetin değil ÖZEL ŞİRKETİN haliyle yatırım yapıp geliştirmek zorunda kendini. Peki bu yatırımlar yapılmadığında buna el koyacak kurum nedir? devlettir. Sen faiş fiyatlar alıyorsun aldığın paranın hakkını vermiyorsun diyemez mi? Diyebilir fakat demiyor. Devletin ne şekilde el attığını gördük düzelteceğiz diye batırdılar daha da. Firmaların umrunda bile değil zaten. İnsanlar köle sonuçta :D
@_-_ATADEVRİM_-_ Ben sana alt yapı sağlıyorum ve ucuz olarak görünen şekilde satış sunuyorum beğenmiyorsan alma? diyecek kurumlar varken Ülkenin gelişmesi zor. Özel şirketler evet kendini GELİŞTİRMEK zorun da fakat SÖMÜRGE varken bunun olması mümkün değil dediğin aslında bir nevi doğru ama ben çalışanlardan ötürü zor bir durum olduğunu savunmuştum :(
çalışanlara kimse laf söyleyemez ki dostum sonuç olarak yönetim kurulu ne derse ne emrederse onu yapmak zorundalar. Benim lafım çalışanlara değil bu kafadaki yönetim kadrosuna :D
Aptallığı bırakacağımızı da hiç sanmıyorum dostum. Çünkü coğunluğu cahil bir kesimiz. Hem fiyatlara laf edip hem kullanıp hemde internet üzerinden internet gavur işidir kullanmayın diyen bir topluluğa laf anlatma derdindeyiz :D
Türktelekom kullanıyordum sorun yaşıyordum sonra superonline geçtim rahatladım ordan çıktım türktelekoma geçtim sorun yaşıyorum böyle nalet bir şey olamaz ama yapacak bir şey yok
En İyi Cevaplar