Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, insan beyninin olgunlaşmasının, yetişkinliğe uzanan uzun süreli işlevsel ve yapısal özelliklerinin gelişimi ile ayırt edildiğini açıkladı.Erkek beyni daha büyükBilim insanları, 4 ila 40 yaş arasındaki 121 katılımcının beynini beyin görüntüleme yoluyla inceledi.Fakat erkekler geç olgunlaşıyorBu denemenin sonuçları, hem erkeklerin hem de kadınların beyinlerinin günlük yaşamda çalışmak için aynı yetenekleri geliştirmelerine rağmen, erkeklerin gelişimi kadınlarla karşılaştırıldığında gecikme gösterdi.Kadınların duyuları daha gelişmişFizyoloji ve farmakoloji profesörü olan Eduardo Calixto, yakın tarihli bir yayında, erkeklerin beyinlerinin kadınlardan daha büyük olmasına rağmen, kadınların daha yüksek verim sunduğunu açıkladı. Buna göre kadınların hafızaları daha iyi, renkleri daha iyi ayırt edebiliyorlar ve lezzet algıları erkeklere göre daha gelişmiş. Calixto, hepsinin hormonal kökenleri olduğunu söylüyor.(Mynet)
Yok hocam bu konuya hiçbir şekilde katılmıyorum. Çocukça saçma tavırlar takınma, kendi cinsleri arasında ki iletişimlerde kafalarında kurguladıkları senaryolar falan aman Allahım.
Kadınların çoğunun çocuk ruhu düşüncelerine, tavırlarına yön veriyor bunu bilir bunu söylerim.
Valla çok doğru bende 38 de olgunlaştım ve 360 derecelik bir dönüş yaşadım. Önceden tam bir balık burcu erkeğiydim kırılgan alıngan şimdi hayatı yaşıyorum takmıyorum ve en az 3 sevgili yapıyorum tabi sondaki şakaydı 🤣
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşıyor sözü bilimsel olarak da kanıtlandı. Sizin olgunlaşmanıza sebep olan olay neydi?
En İyi Cevaplar