Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bir insanın olgunlaşması ne cinsiyetle ne yaşıyla alakalı bir durumdur olgunlaşmak insanın cinsiyet ayrımı olmaksızın yaşadıklarıyla, yaşadıklarından çıkardığı derslerle, farkindalikla, empati kurmayla, düşünmeyle vs. diye uzar gider beyni olupta beynini hiç gelistirmeyen kendini dört duvar arasına kapatmış ya da kırsal bir alanda yaşayanla toplum içinde yaşayıp bir sürü olaylara şahit olmuş insanların olguluklari bir olur mu olmaz bugün yeri geliyor 12 yaşında olan çocuğun olgunluğunu 45 yaşında olan insandan göremiyorum ben
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kesinlikle. Biz lisede top peşinde koşarken sınıf arkadaşlarımız kocaya kaçıyordular. Bizim aklımızın en uzak ucundan bile evlilik gibi bir şey yoktu.
Zaten aynı yaştaki kız ve erkek 5 dakika konuşsa hemen anlayabilirsiniz. Bariz fark var.
Tabi ki istisnalar kaideyi bozmuyor.00 Yorumla
Bedenen diyorsanız evet ama ruhen diyorsanız hayır. Ruhen erkek kadınlardan daha erken olgunlaşır. 18 yaşında ki bir erkek düşünce yapısı olarak 25 yaşında ki bir kızdan daha olgundur.
00 Yorumla
+1 yılHerkes için aynı şey geçerli değil. Mesela bana hep çok olgun olduğumu söylerler yaşıma göre. Kendimden yaşça büyük erkek ve kadınlar bile bana çocuklarmış gibi geliyor zihnen.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
62Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır olgunlaşmanın cinsiyetle bir ilgisi yok
00 Yorumla 2000'li yıllardan önce doğru bir ifadeydi. Kadınlar erken olgunlaşıyordu, erkekler geç olgunlaşıyordu.
Ama 2000'li yıllar ile durum tersine döndü. Erkekler en azından askerlik vb toplumsal görevler sebebiyle 20 yaşında olgunlaşma sürecine başlıyor ama kadınlar 30 yaşına da gelse hâlâ eski tas eski hamam.
Çünkü çoğu 30 yaş altı hanım kızlar bir evin sorumluluğunu alabilme becerisine sahip değil. Her konuşması "ben" dili üzerine. Paraya ise aşırı derecede kıymet veriyorlar. İnsanları kıyafetleri ile etkilemeye çalışıyorlar. Popüler kültürün şekillendirdiği insan tiplerine dönüşüyorlar.
Kadınlar artık olgunlaşamıyor.50 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kişinin hayatta ne yaşadığı önemlidir. Bir âlemde mi? yaşadı, yoksa bütün âlem de mi? yaşadı. Tek başına bir âlemde yaşayan hayattan ne öğrenebilir ki.
Tut ki hayatında hiç dümdüz bir sopa görmeyen birine eğri bir sopa gösterip ona " bak bu düz bir sopadır " dese inanmaz mı? Hayatı boyunca da o eğri sopayı hep Düz bilecektir. Yani kıyas yapacak bir şeyi yoktur. Mantığını çalıştıramaz çünkü eğri nedir düz nedir bilmez. O vakit bilmeyince de kıyas yapamaz.
Al iki yumurtayı birini rafa koy diğerini de tavuğun altına. Bir ay sonra rafta ki yumurta bozulur. Diğer yumurtadan ise civciv çıkıverir o vakit.
Yani boş boş oturmakla Oluverdim demek olmaz Azizim.
Bu Erkek içinde aynı, Kadın içinde aynıdır.12 Yorumla- +1 yıl
Abimiz güzel özetlemiş sorumluluk bilen herkes bi parça olgunlaşır.
+1 yılschopenhauer, kadınlar 18 yaşında zihinsel ve ruhsal kabiliyet olarak tamamen olgunlaşır diyordu. erkeklerde bu yaş 28'miş. Gerisini siz düşünün 😅
Bu arada erkeklerin hep bir taraflarının çocuk kalacağını bilmek.. bir erkeği en çekici kılan yönü bu değil midir? O şapşal muziplikleri olmasa çekilirler mi? ı ıhh çekilirmezdiler dmskskssmeksmek26 Yorumla- +1 yıl
😅🙏🏻
- +1 yıl
Bir filozofun daima bütün fikirleri de eşit ölçüde önemli olmaz.. kadınlar hakkında söylediklerinin misojini olup olmadığı tartışmasını bir kenara bırakmak gerekirse -çünkü onun sözü edilen konuda fikirlerinin değerinin/değersizliğinin gösterilmesinde bu ikincil bir meseledir- bu fikirlerinin etki uyandırmaması ve pek kaale alınmamasının sebebi onların yepyeni fikirler olmamasından ileri geldiğini düşünüyorum..
- +1 yıl
😅 anladım problem değil.. sayenizde bir nebze olsun açıklık getirmiş oldum, olduk.. diyelim..👍🏻
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba , günaydın
Oncelıkle boyle degerlı ve güzel bır soru sorduğunuz için size eyvallah diyorum.
Olgunlaşmanın yaş ile alakası bence yoktur. Yaşanılmıslıklarla , tecrübeler ve acılar ile alakası vardır .
Örnek vermek gerekırse acılı şalgam içen 50 kılo bır erkek , milkshake içen 80 kılo adamı vura vura kevgire cevırır. Buraya kadar okuduysan allasen gerı yat hadi ben işsizim ya sen 😂😂
#yılanedition 🐍211 Yorumla- +1 yıl
Tespit gıbı tespıt degıl de ne bu 😂
- +1 yıl
Hesabı kapatıp giderim 🥺 özlersiniz o zaman
Özleriz de seri 😂😂 - +1 yıl
Yhaaa demek özlersiniz 🥰🥰 engel yıye yiye görüş okuyamaz duruma geldım zaten 😀😀
- +1 yıl
Fark ettin mi? Zekı ınsan sevmiyorlar burada 😀😀😀
( kendıme de Pay biçme challenge ) - +1 yıl
Hayali bile güzel be 😂😂
- +1 yıl
Benzetmeye koptum ya
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal hayat için olmasada ozelde evet daha geç olgunlaştıkları gerçek. Sosyal hayat için kız çocukları oyuncakla oynamaya basladiklari zaman hadi al bebegini doyur altini temizle evcilik oyna gibi sorumluluklari erkenden yukledikleri icin kadinlar daha hızlı olgunlasiyor erkekler de anca koltuk tepelerinde ziplasin iki araba sürsun tabi olgunlasmaz 😂 duygusal mana da kadinlara göre fazla sorumluluk almak istemediklerinden kendilerini olgunlastirmak istemiyorlar. Kafa nereye erkekler oraya.
10 Yorumla
+1 yılBu bence yaş ile değil, yaşanmışlıkla alakalı bir süreçtir. En ağır sıkıntıları yaşan insanlar erken olgunlaşıyor. Kadın ya da erkek fark etmiyor. Dert insanı büyütür.
14 Yorumla- +1 yıl
Sen istiyorsun ki kadın erken olgunlaşan olsun. Tamam sizsiniz :D
- +1 yıl
Yorumundan anlaşıldı 😄
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok insan tanıdım bugüne kadar ve kadınların daha geç olgunlaştığını düşünüyorum. İlk bakışta belli olmasa da, bazı konularda egolarının altında ezilip saçma sapan bir ergen gibi davranıyor çoğu kadın. Kıskançlıkları, sinsilikleri bir türlü son bulmuyor. Erkeklerde de var bu, ama kadınlarda daha yaygın ve şiddetli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey. Elbette istisnalar vardır ama emotional age dediğimiz şeye erkekler kadınlardan geç ulaşır. 30 yaşından sonra biraz biraz dengeler birbirini kadın ve erkek. Ondan öncesinde kadın olgunlukta daha ilerdedir.
18 Yorumla- +1 yıl
Neden erkekler suçlanıyor o zaman olgunlaşamıyorlar diye?
- +1 yıl
@Komodoalevi ya dostum git muhattabına sataş şurda bilimsel açıklamalara dayalı yorum yapıyoruz gene sataşmaya geliyorsunuz
- +1 yıl
Niye insanlar suçluyor o zaman diyorum madem bilimsel aciklamasi var.
- +1 yıl
Bilimsel aciklamasi oldugu halde neden kadinlar, gec olgunlastiklari icin erkekleri suçluyor diyorum.
Anlatabildim umarım. - +1 yıl
@Komodoalevi Bende diyorum ki, git bunu o suçlamayı yapan kadına sor, bana ne? Ben bütün kadınlık adına sana burada bir şey açıklayamam. Geçmiyor mu filitreden?
- +1 yıl
Geçmiyor.
- +1 yıl
Bu arada erkeklerin geç olgunlastigini anlatan bilimsel bir yazi soyle de okuyalim madem bilim aciklamiş.
- +1 yıl
@Komodoalevi Klavye kullanan insansın, vesselam.
+1 yılErkekler evrimden beri ilerlemedi ne olgunlaşmasından bahsediyorsun fkfmd
12 Yorumla- +1 yıl
Ahshshs 😄
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evet erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşır. Bizim toplumumuzda kadın her zaman hayata daha erken hazırlanmaya başlar çünkü. Ayrıca menopoz ve andropoz yaş ortalamalarına bakın o da aynı sonucu gösterir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Erkekler çıtır kız kızlar paralı erkek sevdiği için o iş öyle gösteriliyor.
11 Yorumla
+1 yılMantikli olanda bu zaten. Hem fizyolojik hem biyolojik olarak erkek kadindan cok daha gec olgunlasir ayrica kadinlar erkeklerden cok daha erken cokus yasarlar. Kadin 40 yasinda menapoza girer kemikleri erimeye kuculmeye baslar. Erkegin cokusu ise 60 a kadar uzar.
00 YorumlaKızlar çok alakasız düşünüyor iyisi aşka artık inancım kalmamış görüşlere bak sevmek kalpten gelir dış görünüş den falan değil beyin yaşım da 105 gibi hissediyorum 20 yaşında olsam bile
11 Yorumla
+1 yılÖyle bir söylenti var ama kesinlik yok..
Kişiden kişiye değişiyor sanki..
Ama şöyle bir durum var ki biraz ispatlar nitelikte; evliliklerde erkeğin kadından büyük olmasının daha ideal olduğu..
Vardır bir sebebi.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Kaç yaşında olursak olalım, hep bir tarafımız çocuk kalır, bu da Erkeklere has mükemmel bir özelliktir.
10 Yorumla
+1 yılDünyanın en iyi profların, yazarların, bilim insanlarının erkeklerden çıktığı gerçeğini kabul edince, söylenen şey çok saçma bebeğem 😏
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılolgunluktan kasta göre değişir. belli bir yaştan snrada kadınlarda hep bir çocuk taraf kalır erkekler onu koruyamayabilir.
10 Yorumla
+1 yılErkekler büyümeyen çocuklardır. Aralarında yetişkin olabilen çok az erkek var
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef üzülerek söylüyorum hemcinslerim daha geç olgunlasiyor kadınlar bu konuda daha olgun
10 Yorumla Evet görsele katılıyorum.. abim ve ben en büyük örneğiyiz. Adam gamsız aynı zamanda daa
10 Yorumla
+1 yılEvet 30 yaşındaki kadın ile 30 yaşındaki erkek bir değil 😊
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı. yaşanılan hayata göre değişir bu dediğin ama 30 una gelip çocuk gibi olan da var
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. "Yuvayı dişi kuş yapar " dendiğine göre galiba öyle oluyor.
10 Yorumla
+1 yılbu çok doğru ha babam 58 yaşında bazen anneme karşı 20 yaşında gibi 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünümüz kızları için bu geçerli değil. 20 li yaşlara kadar baba parası ile simarikça yaşayan kızlarla, askerlik yapan erkeklerin olgunluğu kiyaslayanamaz bile.
10 Yorumla
+1 yılFizik olarak kadınlar daha erken olgunlaşıyor.
Karakter olarak erkekler.10 YorumlaKişisine göre değişir ama genelde öyle olduğunu söylerler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl"Erkeklerin akıl yaşı iki yıl geriden gelir." Bu cümleye ikna olduğum çok zaman oldu. Yine de akıl yaşta değil, baştadır diyerek bunun karakter meselesi olduğu ve yaşanmışlıklarla da doğru orantılı olacağı kanaatindeyim. Ama aynı zamanda da kadınların bazı çocuksu tavırlar karşısında olgun duruşları yadsınamaz bir gerçek.
10 YorumlaGenellemeye gerek yok 30 yaşında zirzop olan çok kız var
10 Yorumla
+1 yılYaş ile ilgili bir gelişme değil bence, tamamen yaşanmışlık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılCem Yılmaz'ın erkekler ve kadınlar ile ilgili analog dijital benzetmesi aklıma geldi
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan biyolojik yaş değildir. Beyin yaşıdır. Kısmen doğru diyebiliriz.
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle öyle..
çünkü erkekler ben ne istersem kafasında doğar gelişir..
ve gerçekler yüzüne 25 lerden sonra vurur..10 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla20 yaşındaki erkek de aslında 17 yaşında falandır 17 yaşında ki erkek de 10 falan en son yok olacağız :d
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır bence olgunluk yaşla ilgili değil bazi erkekler 40 yaşında bile olgunlasamaz bazie rkek 15 yasinda olgunlasır yasadıklari hayatta karsılaştıkları cevresi olgunluk seviyesini belirler. Kadınlardada bu durum böyle
00 YorumlaOlgunlaşmak denen şeyi nasıl baktığına göre değişiyor. Bedenen kadınlar.. ama ruhen kim daha fazla acı çektiyse o.
00 Yorumla
+1 yıl25 yaşındaki erkek 20 yaşındaysa 25 yaşındaki kız 15 falandır maks. toplum kadına sorumluluk yüklemiyor çünkü her şey erkeğin üstünde.
00 Yorumla
+1 yılGenelde öyledir, erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşır.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılbilmem.. bana öyle gelmedi. ben ve eşim, evlendiğimizde 24'tük. gayet aklı başındaydı bence..
00 Yorumla Bence yaşadığı hayat insanı olgunlaştırır. Kadın veya erkek farketmez
00 Yorumlabir kadının olgunluğunda olgunlaşmak isterim ben de
00 YorumlaErkek başka kadın başka, hayat siillesini vurdumu yaşa da cinsiyete de bakmiyor
00 Yorumla
+1 yılBence karakterle ve yaşanmışlıklarla ilgili bir durum cinsiyetle ilgisi olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumlainsanı oldunlaştıran tecrübeleridir. kız erkek ayrımı yapamazsınız bu konuda.
01 Yorumla- +1 yıl
Soru sahibinin işine gelmeyince sizin gibi dusunenlere yorum yapanlara hak veresi gelmiyor.
Kesinlikle doğru bir söz. Erkekler çok geç olgunlaşır
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence erkekler sorumluluktan kaçmak için geç olgunlaştıkları yalanını söylüyor.
00 Yorumla
+1 yılistisnalar ebet vardir ama genelleme yapacak olursak dogru
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı. 45 yaşında liseli aşıklar gibi ilgi bekleyen biz diiliz
01 Yorumla- +1 yıl
hayvan bile ilgi bekler
+1 yılÖyle bence kac yasina geliyolar hala cocuk cocuk hareketler
00 Yorumla
+1 yılpeki hanımefendi burada haklısınız evet öyle kabul ediyoruz
aradan 10 yıl geçtiğini farz edelim erkek 35 yaşına geldi kadın da 35 yaşina geldiğinde erkek 45 yaş olgunluğuna ulaştığında kadın 35 yaşında iken kaç yaşında olacaktır?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler olgunlaşıyor muymuş 😳 niye daha önceden söylemedin mübarek ona göre önlem alırdık 😂🤣🤪
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKişiden kişiye değişen bir durum bu. Şu olgunluk durumunu çok abartıyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılbilimsel olarak evet öyle
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılevet beyin yaşı önemli
10 Yorumla
+1 yılBazen öyle olabiliyor
10 YorumlaYoo kadinlar olgunlasmiyor
10 Yorumlacok dogru zaten boyle gercektende
10 Yorumla
+1 yılSitedeki kızlara bakarsak tam tersi
10 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı