Son günlerde, "279 takipçiden 110.000 takipçiye" başlıklı haber okuduysanız bilginiz vardır. Ekşi Sözlük platformunda bir yazar sayesinde adı duyulan ve kısa sürede 110.000 takipçiye ulaşan, kanalında doğada rastladığı hayvanları inceleyen ve basit bir köy yaşamı olan Mehmet Kanur'dan bahsediyorum. Sizce okulların açılmasına birkaç hafta kalmışken bu kardeşimizin geleceği hakkında endişeleriniz var mı, bu kısa zamanda gelen bu ün, Mehmet Kanur ve diğer çocuklarımızı ne yönde etkiler?
Meraklı olması, çaba göstermesi ve bir hedef doğrultusunda çalışmasını doğru buluyorum. Çocuklar, Youtuber olabilir ancak kendisi dışında annesi, babası vs. birileri tarafından para kazanma amacıyla bu yola itiliyorsa sakıncalı bir durumdur.
Hedefte başkalarını tatmin etme amacıyla yapılan bir şeyler yoksa, çocuklar yeteneklerini her halükarda konuşturabilir.
Son olarak, Youtuber çocuklar kendi isteği ile başlamış olsalar bile eğer psikolojik yönden bir sorun yaşıyorlarsa buna da müdahale edilmesi gerekir.
Şöyle bir şey var ki bazı çocuklar gibi oyun konsolu başında videolarla uğraşmıyor en azından. Videoyu ilk defa bugun izledim sayesinde oluklu kertenkele nasıl bir şeydir onu öğrendik. Ve bu çocuğun bu bilgileri bilmesine ailesinin ve eğitiminin katkısı olduğunu unutmayalım. Akıllı bir çocuk eminim eğitiminide güzel bir şekilde devam ettirir.
Bu çocuğu çok sevdim ama bilinçli bir ailesi vardır umarım. Mesela belli bir ders çalışma planı olsa ve arta kalan belli sürelerde Youtube'da içerik üretse doğru olur.
geleceği endişe verici değil bence çocuk zaten youtuber olmaya hevesli belliki belkide hiç tanınmasa çok daha silik bir kişilik olacaktı. bundan sonrası çocuğa ve başındkailere kalmış bunu değerlendirme biçimlerine göre değişir olay
Niye endisen olsun ki bu dusunceler hep kiskancliktan oluyir kardesimiz bu sayede biyolojiye fene daha fazla meraki olir bu omu daha da ileriye tasiyabilir ya da kariuerini youtube uzerinden surdurebiliyor hepte kotu dusunmeyin ya
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ününün farkında değilse (umarım değildir) okuluna yine adapte olur ne de olsa köy yaşamını doğal halini çekmiş onun için sıradan gelebilir.
En İyi Cevaplar