En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Zamanı yok bu işin her an yapabilirsin. Eğer para kazanmak istiyorsan üzerine düşüp zaman harcamalısın. Saçma sapan videolar çekenler bile günlerini harcıyorlar o videolar için.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
🤦
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
artık geleceğe yönelik ve dallanıp budaklanacak mesleklere böyle saçma sapan sorular yöneltmeyin lütfen,
asıl sormanız gereken şöyle olmalıydı şu zamanda hala öğretmenlik yapılır mı? tercüman olunur mu?
çünkü bunlar baya baya ömrünü yitiriyor20 Yorumla Video editleme, içerik bulma, konuşma vs çok kasıntı ve zorlama geliyor. Streamerlık daha relax, daha spontane ve daha kolay. Ayrıca gerisi de daha fazla. YouTube çöplüğünden kaybolmaktansa yayıncı olmanı öneririm.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Yayıncılar ne yapıyor
ya nerde bosu bos kanal varsa onlar daha cok ilgi goruyor ama cook kaliteli kanallarda var ama etkilesim icin her seyin iyi olmasi lazim.
00 YorumlaYapılır ya hem vakit geçir hem para kazan
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Ekipman lazım yapmam için değil mi?
- Soran+1 yıl
Cidden mı öyle mi diyorsun
- +1 yıl
Saçma sapan videolar çekersen parayı kırarsın
18 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahaha
- Soran+1 yıl
Ekipmanlarım yok bunun için
- +1 yıl
Nzkwmxnekx bulaşma kolay gelmiyor ordan para ya
- Soran+1 yıl
Ya zaman alıyor para için değil de
- +1 yıl
Anlamadım
- Soran+1 yıl
Zor bakıldığı gibi değil 5-4 saatini alıyor editleme alt yazı koyma
- +1 yıl
Bende uğraştım zamanında uğraşılacak bişey değil kanka
- Soran+1 yıl
Ne ile ilgili video çektin
Yapılır tabiki neden olmasın istiyorsan yap derim
10 Yorumla- +1 yıl
Fatihe sor
05 Yorumla- Soran+1 yıl
O kim
- +1 yıl
arkadaşım
youtuber
- Soran+1 yıl
Konuşalım onunla
- +1 yıl
Ecchi-Kun
- Soran+1 yıl
Yönlendirme yapsana bana
Yaşın kaç?
05 Yorumla- Soran+1 yıl
20
- Soran+1 yıl
Düşünüyorum tabiki
- Soran+1 yıl
Sessiz vlog
Farkındalık üretmen lazım
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Her zaman yapılır
10 Yorumla Zaman ne alaka
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu zamanda Youtuberlık yapılır mı?
Bu soru hep gündemdedir. Youtube'a periyodik biçimde içerik üretmeye başladığım 2,5 yıl önce de bu soru ile birlikte "Bu kadar büyük kanal varken Youtube'da başarılı olunur mu?" sorusu da epey gündemdeydi. O zamanlar 80 abonem vardı şu an 46 binden fazla abonem var. Özetle bu iş her zaman yapılabilir. Başarılı olmak içinse bilgi, azim ve süreklilik gereklidir. Gerekli bilgiyi Youtube'daki ücretsiz Youtuber eğitimlerini izleyerek ya da Udemy'deki daha az kirli bilgi içeren ücretli eğitimleri izleyerek edinebilirsiniz.
Eğer ekibiniz yoksa başarılı ve özgün bir Youtube içeriği üretmek için iyi etkili sunum hazırlama, grafik tasarım, video düzenleme, seo optimizasyonu gibi pek çok konuya hakim olmanız gerekir. İşte tüm bunları en azından temel düzeyde öğrenebilmeniz için de eğitim almanız önemlidir. Böylelikle kimseye ihtiyaç duymayan tek kişilik bir içerik fabrikası haline gelirsiniz.
Azim kelimesi basmakalıp gelse bile Youtube'da içerik üretenler için önemli bir seleksiyon unsurudur. İlk videolarınız neredeyse hiç izlenmeyecek. Sonraki videolarınız da çok fazla izlenmeyecek. Umutsuzluğa, hayal kırıklığına ve motivasyon kaybına uğrayacaksınız. İşte bu noktada bırakmamalı ve yola çıktığınız zamanki azminizle devam etmelisiniz.
Youtube yayıncılığının zaman alıp almaması da ürettiğiniz içeriğe ve kalitesine göre değişir. Ben normalde tam zamanlı çalışan biriyim. Her cuma yeni video yayınlıyorum. Cuma ve Cumartesi akşamı sonraki haftanın içeriğini belirleyip pazar günü çekimini sonraki günlerin akşamlarında ise (işten sonra) montajını ve efektlerini ayarlayıp render alıyorum. Yani benim bir videoyu hazırlamam 1 haftamı alıyor. Fakat vlog tarzı içerikleri hazırlamak daha kolay. Sadece kamera karşısına geçip konuşmak yeterli. Montajı kısa sürer. Haftada üç adet bu tarzda videoyu zorlanmadan çekip yayınlayabilirsiniz fakat çok sayıda değil az sayıda ama özenli videolar hazırlamanızı tavsiye ederim.
Başarılar.
Sonuna kadar okudum teşekkürler
Bide ekipman gerekiyor değil mi?
Tripod ışık, kamera, perde