Instagram'ın bir süredir beğeni sayılarını kaldırdığına dair sızıntılar sürüyordu. Ancak şirket, bu kez Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunarak bu iddiaları resmen doğrulamış oldu. Şirket, 6 pilot ülkede başlattığı test sürecinde kullanıcıların birbirlerinin beğeni sayısını görmesine artık izin vermiyor. Instagram'dan konuyla ilgili yapılan açıklama ise beğeni sayısının neden kaldırılacağını net bir şekilde ortaya koyuyor:Beğeni sayılarının kaldırılması gündemde"Arkadaşlarınızın paylaştığı fotoğraflara ve videolara odaklanmasını istiyoruz. Fotoğraflarınıza gelen kendi beğenilerinizi görmeye devam edebilirsiniz, ancak arkadaşlarınız gönderinizin ne kadar beğenildiğini göremez. Bu değişikliğin, herkesin Instagram'daki deneyimine nasıl bir fayda sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanıyoruz."Beğeni sayısı kaldırılırsa kullanıclar programdan vazegeçebilirlerInstagram'da beğeni sayıları gizlendiğinde arkadaşlarınız size gelen beğenileri, siz de arkadaşlarınızın beğenilerini göremeyeceksiniz. Bunun yerine 'others' yani 'diğerleri' şeklinde bir ibare yer alacak.(Hurriyet)
Beğeni sayısından korkarak paylaşım yapamayanlar rahatça paylaşım yapabilecek 😃 bu paylaşımların artmasına sebep olur. Bot olayları kalkar. İnsta yönetimi olağanüstü bir fikre imza atmışlar. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi 😄 yapılsa iyi olur diye düşünüyorum. WhatsApp kişinin ne zaman çevrimiçi olduğunu bile gösteriyor. Bu tür şeylerin azalması gerekiyor.
1) Bence bunu yapmaz. Bir anda karardan vazgeçtik der 2) Gizler ve en fazla 2 ay iceririsinde tekrar açar.
Oldu da beni şaşırttı, gizledi ve vazgeçmedi, hemen instagram a rakip çıkar. Bunu yine face başka marka ile yapmazsa başı belaya girer yok olmaya başlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence Instagram’ın beğeni sayılarını gizleme hamlesi, güzel bir adımdı ancak bu adım insanları sosyal medya bağımlılığından ya da siber zorbalıktan kurtaracak kapasitede değil. Kullanıcılar da beğeni sayıları gizlendi diye Instagram’ın terk etmeyeceklerdir çünkü başka alternatifi yok.
Aslında olumlu yönde etkiler. İnsanlar sürekli aldıkları beğeniler bir yerlerini şaha kaldırmaya yetiyor. Böyle olursa kimse beğeni derdine düşmez. Ortam bir nevi sakinleşir çoluk çocuk stresinden kurtuluruz biz de...
İnstagram kullanmıyorum ama bu stratejik bir adım olarak görüyorum. Kullanıcılarında bu sebepten ve sosyal medya bağımlılığı nedeniyle bu mecradan vazgececeklerine olanak vermiyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 316 cevap paylaştı.
"Bakın, benim postum şu kadar beğenildi, işte kanıtı" gibi postlar göreceğiz anlaşılan. Gerçi sırf sayıyı yüksek göstermek için bot atanlar boşa çıktı, iyi oldu.
Begeni olunca ne oluyor Sosyal medya bana göre insanların senden haberdar olması için üretilmiş. Mesela tuvalete giderken 1000 km uzaktaki arkadaşının haberi olsun 👍🏻
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > İnstagram, beğeni sayılarını artık gizleyecek. Bu durum instagram kullanma sayısını olumsuz anlamda etkiler mi?
En İyi Cevaplar