+1 yılEvet, yazıları okudum; o zaman cevaba geçelim; :)
Anladığım kadarıyla bu bilgisiyar kullanımında belli bir bilgiye sahipsin. %90'a varan oranda, temel sorunun, ekran kartının ram modüllerinde olduğu görülüyor. Daha farklı ihtimallerde olsa da ekran kartının çok fazla ısındığı şüphesi de var. Normalden fazla ısınıyor olmalı, elbette sadece bir tahmin. Yapılacak işlem ise; yetkili laptop tamir merkezine, bize anlattığın sorunla teslim etmen. :)27 Yorumla- +1 yıl
Böyle güzel bir cevapta eksi yemekte varmış :( Eksi veriyorlar diyorlardı da inanmıyordum, gerçekten öyleymiş :)
- +1 yıl
Yani tüm cevaplar arasında doğruya en yakın cevap olduğunu düşünüyorum. Böyle durumlar yazılımsallıktan çok, direk ekran kartının modülleri ile alakalıdır. Ayrıca benim cevabım netlik içeriyor. Yön çizimi yapılıp, yetkili laptop tamir merkezine teslim edilmesi gerektiği söyleniyor. Başka şöyle yap, böyle yap demek yanlış olur. "Zaten o yüzden belli bir bilgi seviyesine sahipsin" ifadesi kullanılmış. :) Siz eksi verin diye değil :)
- +1 yıl
Sanırım cevabım, normalden daha fazla güzel olmuş, bu da tüm eksileri üzerime çekiyor olmalı :)
En İyi Cevaplar
+1 yılSorun %99 ekran kartıyla ya da ekranın kendisiyle alakalı ve büyük ihtimal değişmeden ya da tamir görmeden düzelmesi imkansız. Yazılım sorunu çok düşük zamanında Asus bir laptop almıştık arkadaşıma alalı 1 hafta oldu ekranın ortasından mavi bir çizgi çıktı servise gönderdik direkt yenisi almamız için fatura gönderdiler. Eğer yazılımla alakalı olsaydı yazılımını sıfırladığımda düzelirdi ya da gönderdiğimiz servis yapıp gönderirdi. Genelde bu tarz hatalar ekran kartından ya da ekranın kendisinden olur. Buradan bakınca ölü pikselmiş gibi duruyor ancak sadece ekranla alakalı olsaydı bilgisayar mavi ekran hatası verip bilgisayarın açılmasını engellemezdi. Bilgisayar genelde bu tarz açılmama hatalarında eğer gözle görülür bir hata yoksa yazılımsal hata verir ancak bilgisayarın gözle görülür donanımsal hata vermiş. En azından uzaktan düşüncem bu yönde yani yazılım yükseltsen bile bu sorunun düzeleceğini sanmıyorum. Tavsiyem kişisel dosyalarını alabiliyorsan al ( nasıl alacağınla ilgili seni yönlendirebilirim sorman yeterli ) ve duygusal bir şekilde Acer Aspire 6930'la ayrılman. Eğer yeni notebook alacak olursan Asus olmasına özen göster en kaliteli ve sağlamlık konusunda 1. gelen markadır servisi de çok iyidir.
017 Yorumla- +1 yıl
Ben teşekkür ederim :)). Tanıdığın format atabilecek arkadaşın var mı ? Eğer varsa o bir denesin format atmayı ya da yoksa bir bilgisayarcıya götür problemi söyle eğer format atıp düzgün çalışmasını yapabilirlerse bir format ücretine bilgisayarını kurtarmış olursun. Eğer yazılım yükledikleri halde aynı sorunu verip bilgisayarın kapanması devam ediyorsa donanım parçasının değişmesi gerektiğini söyleyecektir. Ücretini sorarsın eğer pahalı bir şey istemezlerse yaptırırsın ya da yaptırmazsın ücret
- +1 yıl
ödemeden bilgisayarın durumunu öğrenmiş olursun. Notebookun hard diski eminim sağlamdır bir tane 2.5" hard disk kutusu alırsın 30-40 TL'ye onu takarsın notebook hard diski taşınabilir hard diske dönüşür içinden bilgilerini alır normal kullanırsın. Önemli dosya var mı bilgisayarda ?
- +1 yıl
Umarım bir şey tutmaz ancak götüreceğin servis düzgün biri olsun eğer tanıdığın yoksa çevrenden arkadaşlarına bir sor dolandırıcı teknik servisten anlamayan çok kişi var. Bunlardan birine götürüp başın ağrımasın zaten şuan mağdursun daha fazla mağdur etmesinler.
- +1 yıl
Genelde onlar biraz pahalı olur ama en azından sağlam olur :)) Ücretini görüşün onlara bilgi ver bu sorunla ilgili eğer sorun yazılım yükleyince düzelmiyorsa mutlaka size geri dönüş yapsınlar. Sanırım önemli dosyan falan yok ?
- +1 yıl
Atarım değil mi bence de yaparım çok basit bilgisayarıma mı ne oldu grip olmuş solunum yolları bakterilerle fazla haşır neşir olmuş doktor ilaç verdi 1,2 haftaya kalmaz toparlar kendini. Sana da selamı var çok duyarlıymışsın sevinmiş onu merak etmene :D
- +1 yıl
Markası Asus değilse kavga ederiz ona göre :))
- +1 yıl
Önce hangi gözüne vurayım Sağ sol ? :D Hayırlı olsun iyi günlerde kullan :)) Umarım aynı kullanıcı hatalarını yapmazsın :)) Notebooku kucağında kullanma düz zeminde kullan 300 TL dediğine göre ekran kartı ve bağlı olduğu anakartta yanma var sanırım. Petekler hava almazsa ısınma yapar zamanla aşırı ısınmadan performans düşüşü olur ve pislik birikir daha sonra düz zeminde kullansan bile iş işten geçer. Ayrıca notebookunun bataryasını öldürmek istemiyorsan tıpkı cep telefonu gibi kullan. Doldurunca
- +1 yıl
çek bitince tak uzun süre fişte takılı kalmasın düzensiz şarjı bitmeden takma. Bu şekilde uzun ömürlü kullanırsın. Aksi takdirde belki Aspire 6930 kadar uzun yaşamayabilir.
- +1 yıl
Rica ederim umarım bir sonrakine bilgisayar ilgili sorun bilgisayarımla aramız çok iyi mutluyuz lütfen nazar değmesin diye bize dua edin olsun :D O nasıl bir soruysa artık :D Neyse güle güle kullan :))
- +1 yıl
:D Dediğim gibi aynı hataları tekrarlama kimseye övme bilgisayarını :D Hatta bilakis kötü iğrenç kırıp atasım geliyor falan diye söyle bak o zaman önümüzdeki 10 yıl boyunca arıza çıkartıyor mu gör :D
+1 yılHerkes donanımdan bahsetmiş ama yazılımsalda olabilir. Kullanım ömrü daha var kohkosh.. Çok daha eski bir modelini minik yeğenim deli gibi kurcalamakta ve oynamakta..
Öncelikle bir ekran kartın varmı?
6930 serisi Acerlar; 9600m harici ekran ekran kartlı ve dahili (entegre) intel grafik kartlı olmak üzere 2 model.. Yanlış hatırlamıyorsam 6930G modeli harici kartlı olandı.
Model isminden eminsen (logo kenarında yazana değil, laptopun altından model numarasına bakıcaksın) ekim 2009da windows 7 için çıkarılan chipset güncellemesini yaparsan bir umut düzelme olabilir..
helpjet.net/files-Acer-Aspire-6930.html#AChipset
Olaki G modeli çıkarsa,ekran kartının son sürücüsünü (geforce 9600m) sitesinden indirip kurman çözüm için yol olabilir. Servise götürmeden evvel ücretsiz çabaları bir dene :)00 Yorumla
-Ekran kartı devrelerin yanmış olabilir, chip set bütünüyle değişmesi gerekebilir.
-Harddisk hasar görmüş olabilir.
-Mavi ekran geliyorsa, işletim sistemi uçmuş olabilir (umarım). Yazılımsal hata giderilebilir ama diğerlerinden biri olduysa geçmiş olsun, tamir etmek fayda vermez. 6 ay sonra aynı sorunların tekrarlama olasılığı yüksek. Yeni bir dizüstü bilgisayar bakmalısın.02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
+1 yıl1- Monitör pixelleri ölmüş olabilir.
2- 1 numaralı madde değilse ekran kartı ile ilgili bir problem olabilir.
3- Driverları kaldır yeniden yükle.
4- Monitör ayarlarıyla oyna, düzelme olup olmadığını kontrol et.
5- Ekran ile alakalı bir çok ayarla deneme yap.
Düzelme yoksa sen bir teknik servise göster pc yi.
cut.03 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı olsun efenim
Bunları paintte sen yapmadın dimi? Ölü piksel desem değil ama olabilir de pc de dünya piksel savaşı çıktıysa ancak öyle olur arkaplandaki resim bozuk desem iconların üstünde lekeler laptobu gönder bir bakıyım. Bu arada originals klasörü dikkatimi çekti photoshopsuz fotolarınmı orada ^_^ Photoscape mişşş Kardelen hanım ^_^
03 Yorumlaekran kartı çipsetinde sorun var bu kesin çözümüde bilgisayarına göre 10 ila 200 lira arasındadır tamir ettirmek istersen ankarada iyi bir firma var yönlendirebilirim
05 Yorumla
+1 yılKartı uzun zamandır kullanıyorsan ve hiç fanını temizlemediysen kartı söküp temizledikten sonra tekrar dene, eğer 1 değişiklik olursa yani ~ (ilk başta noktalar kaybolur fakat 1-2 saat içinde geri gelirse) varsa garantisi yolla , yoksa ve becerebilirsen kartın fan bloğunu komple sök termal macununu yenile ve öyle 1 dene, yine sorun aksederse veya ben uğraşamam böyle şeylerle dersen kartını yenilersin.
Geçmiş olsun ...01 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılPc mi laptop mu bu? Laptopsa ekran kartını ya da anakartı yakıyorsun.
23 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun çok büyük ihtimalle o zaman.. Aşırı ısıdan olur.
İnternet & Teknoloji konusunda 559 cevap paylaştı. bak şimdi burada format atmayı öğrenen bilgisayarcı havasına girecek :) sana en uzman ağızdan konuşuyorum 3 nedeni var 1) Ekran kartında temazsızlık var 2) Ekran kartın yandı 3) Anakartın hatalı
10 YorumlaBu ekran kartı sorununa benziyor,driveri silip tekrar kurmayı dene..
03 YorumlaEkran karti sorunu muhtemelen surucusunu kaldurio bastan yükleyin laptop ise mentese noktalarina baski uygulayin biraz artma tada azalma varsa filmde sikinti vardir garantiye yollayin
01 YorumlaKurduğun programlardan kaynaklanmış olabilir ya da çok açık kalmasından dolayı çok ısınıp ekran kartına zarar vermiş de olabilir. Pixel sorunu gibi.
02 Yorumla#Bir restart çek bakam büyük ihtimal ya işlemcin yetersiz kalıyo ya da ekran kartında bir halt var
06 Yorumlaekran kartında problem var.. başka hiç bir açıklaması yok ...
05 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılyağmurdan falan heralde karıncalı çekiyor
ya da ilk cevaptakileri uygulayabilirsin.mantıklı yorumlar yapılmış00 Yorumla
+1 yılRestart edince de devam ediyor mu? Donanımsal bir sorun değil screenshot ile çıktığına göre.
00 YorumlaEkran kartı driver(yazılım)ını güncelle, olmadı format düzeltebilir bunlar değilse neyazıkki ekran kartın donanımsal sıkıntısı olabilir.
02 Yorumlaahhaa mavi ekran.. ne özlemişim görmeyi ya pcyi mi çökertsem..
11 Yorumla- +1 yıl
:*
+1 yılMavi ekran geliyorsa çökmüştür geçmiş olsun , çare formatla.
Formatan sonra driverların yüklenmesi şart.00 Yorumlamümkünse önce bir fanları temizle sonra format at tabi virüste girmiş olma ihtimali var nerelere girdiysen
08 YorumlaIsınmaktan yapıyordur içini temizlettir bide format lazım senin pc ye
00 Yorumla
+1 yılekran kartın chipi hasarlı ısıdan dolayı teknik servise götürmen gerek daha da kötü olmadan
00 Yorumlamavi ekran hatasını giderebiliriz fakat açılışta ekran da bir anormallik var mı ?
02 YorumlaBilgisayarın 2008 model değiştirme zamanı gelmiş.Ekran kartı ile alakalımış gibime geliyor.
01 Yorumla
+1 yılmonitör kaynaklı yoksa yazılım kaynaklımı ayrıca deşifre oldun :)
04 Yorumla- +1 yıl
ekrandaki bilgilerini bazı şeyleri gizle
- +1 yıl
anında bulurlar facede :)
Pc nin tüm parcalarini sòk kasanin içine hava tut tekrar tak sorun çòzúlúr
Túrk usülü tamir yani01 Yorumla
+1 yılahah resimlerinin çakma olduğu anlaşılıyor:D ne diye başkasının resmini koyarsınız ki... hiç koymayın daha iyi
01 Yorumlakardelen senmisin yoksa ?
12 Yorumla
+1 yılbaşıma gelmedi hiç
pikselleri ölmüş olabiliğ01 Yorumlaekran kartı sürücüsünü güncelle...
03 Yorumla
+1 yılformat attır pc'ye artık nerelere girdiysen :D
04 Yorumla- +1 yıl
hehe bilirim ben bilirim :D
- +1 yıl
aaaa suuss hem suçlu hem güçlü :D
SS çekersen yardımcı olabirim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonlar nokta kardelencim :D
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum ama ekran kartının son sürümünü yüklemeyi dene
Cevap sahibi+1 yılsafım benim ya :D neyse yazmıcam takşp atttım ekle bişi dicem
Cevap sahibi+1 yılneyse millet de farkına varmış deşifre olduğunun :D
Cevap sahibi+1 yılolmaz bişi :D biz seni böyle seviyoruz. blog tvden tanıyorum seni uyarayım dedim de millet uyandı :D
+1 yılFormat atarsan düzelir :D
00 Yorumla
+1 yılbilgisayarı boşverde resimdeki sensen aşık oldum
00 Yorumla
+1 yılformatla onu
08 Yorumla- +1 yıl
ekran kartın mı yandı dicemde düşünme kapasitemi kaybettim google amcaya sorsana bi
- +1 yıl
Güvenli modu açar mısınız
- +1 yıl
xp mi windows 7/8 ne sennki
- +1 yıl
Ram hatası olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılömer Kosova anlamaz mı ?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben normal söylemiştim ama neyse ekran maviyse onun ekran sıvısı akmış 250 tl borç çıkar ortalama
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar