Çay demlemek için ocağı yaktım ve ateşin rengi turuncu-alev renginde yanmaya başladı. Ocağı kapatmalı mıyım? Ocak neden turuncu yanar ki? Bilenler yardım ederse sevinirim. Doğalgazlı ocak neden kırmızı yanar?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çay demlemek için ocağı yaktım ve ateşin rengi turuncu-alev renginde yanmaya başladı. Ocağı kapatmalı mıyım? Ocak neden turuncu yanar ki? Bilenler yardım ederse sevinirim. Doğalgazlı ocak neden kırmızı yanar?

Ocakları kullandıkça da pek çok çeşitli sorunlar çıkabilmektedir. Bu sorunların birçoğu temizleme esnasında yapılan hatalardan kaynaklanırken, birçoğu ise ocağa bağladığınız gaz kaynakları ile alakalıdır. En çok karşılaşılan sorun ise, ocaklarda farklı renklerde yanma sorunu diyebiliriz. Buna biraz değinmek istiyorum.
Ocağın alevi kırmızı renkte yanıyorsa, ocağın yanma havasının yeterli miktarda oksijenle karışmadığı anlamına geliyor. Alev, bu durumda daha düşük sıcaklıklı olduğundan dolayı kırmızı renkte yanar.
Doğalgazlı ocağın turuncu renkte yanma olayına gelelim. Turuncu yanma, ocağın yanma havasının fazla oksijenle karıştığı anlamına gelmektedir. Alev, daha yüksek sıcaklıklarda yanar ve turuncu renkte parlamaktadır.
Neler sebep olur?
Ocakta mevcut olan alevlerin pek çok değişme nedeni vardır. Ocağın mavi alev şeklinde yanıyor olması da oldukça iyidir. Özellikle ocağın güzel gaz aldığını ve tam randımanlı şekilde çalıştığını gösterir.
Ocağın iyi temizlenmesi halinde ocak yine eski mavi alev haline döner. Eğer ocağınız temizlenmeden sonra dahi turuncu yanmaya devam ediyorsa mutlaka kapatın ve kombinizi, ocağınızı tamir ettirmek için bir teknik servis veya usta çağırın.
Sorun etme, tüp sona yaklaştı. Eğer doğalgaz ise ocak beklerinde kir birikmiştir. İşini bitirince soğuduğunda gözleri kaldır, orta boşluktaki kirleri süpürgeye çektir.
Su değmiştir.
tam oturtmamişsin o zaman
Cevap
3Cevap
Ocak kaymış düzelt öylr yak
Sanmıyorum su falan damliyorsa caydanlıktan ondandır
Cevaplari okumaya geldim
what
evet
tamam deniycem
Tüpü mü kokladın
Ortamda Oksijen az.