Birçok insan masaüstü bilgisayar tercih ederken ince eleyip sık dokuyor. Aldığı ürünün çift fanlı olmasından tutun da fanın tasarımına kadar her şeyi düşünüyor. Bilgisayarında nerede ise hiç görmeyeceği belleklerin tasarımını çok önemsiyor.
Bunlar güzel şeyler peki bu insanlar neden klavye ve fare tercihinde o kadar seçici değiller?
Bunu insanların kendilerine sormaları gerekiyor. Biz neden klavye ve fare seçerken bu kadar özensiz davranıyoruz. Anakartın üzerindeki ışıkları düşünüyor, üzerini ekran kartının kapattığı logonun görünüşüne bakıyoruz. Birçok firma bu durumun farkında ve pencereli kasalar uzun süredir piyasada varlar. İnsanlar ekran kartlarının fanlarını görebilsinler diye artık ekran kartlarını yan durduran kasalar türedi.
Var olan ssd tasarımları oldukça iyi olduğu için artık "gizlemesin sergilesinler" diyerek cd sürücüler tamamen atılıp yerlerine disk yerleri koyuldu.
Burada disklerin tasarımı artık göze batıyor. İnsanlara "siz bu bileşenleri görebilirsiniz sırf tasarım için daha fazla para verin" oyunu yapılıyor. Soruyorum size görüyoruz ama elleyebiliyor muyuz?
Aldığımız klavye sürekli elimizin altında. Onla yazı yazıyoruz.
Bu klavye parmağını yoruyorsa, geri beslemeleri kötüyse veya sürekli yerinden oynuyor ise o muazzam gözüken bilgisayar kasasının ne önemi kalıyor? Ya da aldığınız fare güven vermiyorsa, elinizde içi boş plastik tutuyor hissi var ise, orta tuş bile yoksa o gösterişli kasa neye yarar.
Biz bilgisayar seçerken çok düşünüyor ve ciddi paralar ayırıyoruz ama o bilgisayarı bize kullandıran klavye ve fareyi neden bu kadar hor görüyoruz?
Bilgisayarın gücü, performansı önemli ama onu size kullandıran ekipmanlar da bir o kadar önemli. Her zaman denildiği gibi sisteminiz dengeli olsun. 5000 tl değeri olan kasaya 5 tl değerinde klavye yakışmaz. Sizin o bilgisayardan aldığınız verimi düşürür.
İnce Eleyip Sık Dokumamıza Rağmen Klavye ve Fareyi Neden Es Geçiyoruz?
Dünyanın masrafını edip bilgisayar toplayıp yahut ciddi bütçelere bilgisayar alıp da 3 kuruşluk Bim'e, A-101'e gelen 10 liralık mouse ile ortadaki kaliteyi yerle bir etmenin alemi yok. İyi bilgisayar her şeyiyle iyi olmalıdır; ödün verilebilecek şeylerin olmasına rağmen ödün verme aralığı uçurumlar olmamalıdır.
Marka takıntım yok güzel olanı alıp geçerim. Güç kaynağı önemli. Sonuçta tüm bileşenleri ona emanet ediyorsunuz. Genelde dış kasa ve güç kaynağı pek önemsenmez ama bu yanlış tabi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dünyanın masrafını edip bilgisayar toplayıp yahut ciddi bütçelere bilgisayar alıp da 3 kuruşluk Bim'e, A-101'e gelen 10 liralık mouse ile ortadaki kaliteyi yerle bir etmenin alemi yok.
İyi bilgisayar her şeyiyle iyi olmalıdır; ödün verilebilecek şeylerin olmasına rağmen ödün verme aralığı uçurumlar olmamalıdır.
Kesinlikle katılıyorum.
Önce psu, klavye , kulaklık , mouse sırası ile
Corsair de güzel ama ben logitech den vaz geçemiyorum silindirik özel basım tuşlar ile harika oldu.
Psı dan çevre donanımlara atladım Mb cpu ram ssd hdd olarakta 2. Parti sıralama en önemlisi benim için psu.
Marka takıntım yok güzel olanı alıp geçerim. Güç kaynağı önemli. Sonuçta tüm bileşenleri ona emanet ediyorsunuz. Genelde dış kasa ve güç kaynağı pek önemsenmez ama bu yanlış tabi.
asıl işlev bilgisayarda diye ben ilk bile bakarım