En Hızlı Ferrari: LaFerrari

Merhaba. Ferrari'nin en hızlı arabası olan LaFerrari'den bahsetmek istiyorum.


En Hızlı Ferrari: LaFerrari


2013 yılının Mart ayında Cenevre'de tanıtılan bu araba 963 beygir gücüne sahiptir. 0-100 km hıza 3 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşır. Bu özellikte onu gerçekten çok seri bir araba konumuna taşıyor.


LaFerrari'nin diğer Ferrari arabalarından farklı bir özelliği ise Elektrik motoruna sahip olmasıdır. Bu Ferrari tarihinde bir ilktir. Motorunun 800 beygir gücü kısmında direkt enjeksiyonlu benzinli motor vardır,diğer 163 beygirlik kısım ise elektrik motoru olan kısımdır.


Kasa tipi olarak SuperSport sınıfındadır. S Segmentinde yer alır. Üretim yeri Maranello, İtalya'dır. 2013 yılından günümüze Ferrari Enzo'nun yerini almak üzere üretime başlanmıştır. Enzo'nun gelişmiş versiyonu olarak düşünün. Onun daha serisi, üstü.


Tasarım olarak gerçekten çok güzel bir araba. Ön tasarımı tam bir Cool Ferrari havası veriyor. Pist için süper bir araba, yalnız şehir hayatında,günlük hayatta pek kullanabilecek bir yapıya sahip değil, yere çok yakın. En ufak bir aksilikte araba yere sürter. Zaten arabaya sahip kişilerde nerede kullanacağını bilir, sıkıntı yok.


En Hızlı Ferrari: LaFerrari


Ferrari'nin kendi tasarım stüdyosunda baştan sona üretilmiştir. Formula 1 in binek versiyonunu yapabilmişlerdir. Özellik olarak aynı gibi diyebiliriz.


Far olarak diğer Ferrari araçları F12 Berlinetta ve 458 İtalia ile çok benzerdir. Dikiz aynalarının şekli bakımından hoş. Genel olarak dış görünüş bakımından insanın gözlerine hitap eden bir yapısı var. Bir bakan bir kez daha bakma hissine kapılıyor. Tasarım olarak çok güzel olsa da biraz oyuncak arabayı anımsatıyor, en azından bana öyle geldi. Biraz daha F12 Berlinetta tipinde yapsalardı daha hoş olurdu diye düşünüyorum. Ama yine de böyle de gayet sağlam bir görüntüsü var.


Ferrari'nin amiral gemisi LaFerrari'de en beğendiğim renk tartışmasız kırmızı, diğer renkler pek iyi gitmiyor. Zaten Ferrari'de kırmızı kalıplaşmış renktir. Her modelinde harika durur, LaFerrari'de de fazlasıyla harika bir görünüm ortaya çıkarmış. Arabayı tasarlayan mühendislerin de buradan ellerine sağlık mesajımı göndereyim bu kadar muhteşem bir supersport ortaya çıkardıkları için.


En Hızlı Ferrari: LaFerrari


Motor sesi olarakta kulakların zevkini artırıyor, boş zamanlarımda heyecan adrenalin olsun diye açıyorum. Onun sesi insanı şeritin tozunu atarken ki ana gidip götürüyor. Olduğunuz yerde macera yaşıyorsunuz ta ki motorun sesini kapatana kadar.


Lamborghini modellerine de anımsatıyor, Aventador ile benzerlik gösteriyor. Kapı açış tarzı da oldukça gösterişli, havaya açılan kapılar arabanın prestijini yeniliyor bir kez daha. Bu özelliği de onu daha da üst seviyeye çıkarıyor.


Ön tasarım olarak sert görünüme sahip, keskin hatları ile tipiyle bizleri selamlıyor.


Maksimum hızı 350 km/s, motor tipi 6262 cc, maksimum torku 700 nm dir.


En Hızlı Ferrari: LaFerrari


Boş ağırlık olarak 1370 kilogramdır. Yükseklik 1116 milimetredir.


Benim en sevdiğim arabalardan birisidir. Tasarımı olsun gücü olsun performansı olsun gerçekten muhteşem bir araba. Bugatti gibi hızlı ama onun gibi tipsiz değil. Bugatti'yi alt edecek konuma sahip, onu geçtiği zamanlar da oluyor. Görünüm olarak rakibi birkaç araba var. Aventador Huracan olabilir en başta.. Veneno var Lamborghi'nin LaFerrari'ye rakibi ama o dış görünüş olarak pek hoş değil en azından benim için öyle. Kıyaslanması onun ezilmesini sağlar. Performans olarak sağlamdır, orası ayrı.


Arabanın sesini kulaklıkla dinleyin, başka diyarlara gidin. Hız diyarlarına..


500 tane üretilmiştir, 499 adeti satılmak için diğer 1 tanesi ise müzede saklanmak için.


LaFerrari'yi izlemek beni mutlu ediyor. Ona bakınca içimde ki serseri ruh depreşiyor. Boş zamanlarım da videolarını izleyip kendimi adrenalin içine sokuyorum, zamanım bittiğinde bu atmosferden ayrıldığım zaman ise kendimi gondoldan yeni inmiş küçük heyecanlı bir çocuk gibi taze duygular içinde hissediyorum. LaFerrari yolların tozunu yutturur, onun yanına yaklaşmayın. Ona diklenmeyin, tavsiye etmem.


Arka farlar hadi beni yakalasana dermiş gibi bakış atıyor. Seni yakalayan olursa bana da haber ver üstad. ( Veyron duymasın. )


En Hızlı Ferrari: LaFerrari


Atların en hızlısı LaFerrari, kızarsa eğer fiziğiyle rakiplerini alt eder. Boynuzu yoktur belki ama uzun bacakları vardır. Onları kullandığı zaman yollar önünde eğilir.


Tavanının siyah olmasına da bitiyorum, çok hoşuma gidiyor.


Örümcek tipi var sanki biraz dikkatli bakılınca, tavanı örümceğin kafası, dikiz aynaları kolları, farları gözleri.. Korkmaya başladım arabaya döneyim.


-LaFerrari benim ol, söz sana çok iyi bakarım. Bir dediğini iki etmem, evlenelim kaç bana. Her gün seninle gezeriz, yolları ağlatırız. Kimseye söylemem, diğer Ferrariler duymaz.


Bahsi geçen at hakkında daha çok şey yazılır ama ben burada bitirmek istiyorum, daha da uzun olmasın.


At derken arabalardan anlayanlar ne dediğimi anlar zaten.


LaFerrari seni anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Senin hızına yetiştiğim zaman daha çok şey anlatırım hakkında. Tabi o zamana daha hızlı bir Ferrari çıkmazsa..


Teknik bilgi olayına fazla girmek istemedim, orası anlamayanlar için gereksiz detay olur.


Biraz mizahlı bir anlatım yapmaya çalıştım.



Enzo Bey, içiniz rahat olsun. LaFerrari neslinizi devam ettirecek.



Teşekkürler okuduğunuz için.

En Hızlı Ferrari: LaFerrari
Cevapla