"Minecraft Yasaklandı mı?" Diye Merak Edenler Buyursun

Minecraft'ın yasaklanılmayı çalışılması


Bu raporu hazırlayan cahil oyunu oynamamış, hatta bazı yerlerde sınavda sorunun cevabını bilmeyen öğrenci misali sallamış :D



Oyunun içeriğinde ev, tarla, köprü gibi yapılar oluşturulabildiği için yaratıcılığı geliştirdiği düşünülse de bu yapıların yıkılmaması için diğer mobların (yaratıkların) öldürülmesine gerek duyulmaktadır. Kısacası şiddete dayalı bir oyundur.



* Minecraft'ta yaratıkların spawn olmasını tamamen kapatabilirsin. Peace moduna alman yeterli :D


Minecraft'ın yasaklanılmayı çalışılması



Oyun yüzünden çocukların, hayvanlara eziyet edebilecekleri, hayvanların hiç acı çekmediğini düşündükleri, şiddet içeren hareketlerde bulundukları, zarar verilen mobların acı çekmeden ölmeleri nedeniyle çocukların, davranışlarının sonuçlarını düşünmeden hareket ettikleri tespit edilmiştir.



*Bunu zaten Mincecraft olmadan da yapıyorlar. Sirkleri görmeleri yeterli, orada hayvanlar ateşlerin içinden atlarken falan sanmıyorum ki bu hayvanlar eğitilene kadar ne kadar hasar aldılar. ya da kaç tanesi telef oldu.
Hayvanat bahçelerinin varlığı bile buna Minecraft'tan daha iyi bir örnek olacaktır. Orada ki hayvanların çoğu olumsuz şartlarda yaşadığını bilmeyen insan yoktur herhalde.



Çocukların diğer oyuncularla bu oyunu oynayabilmeleri, gerçek dünyada arkadaş edinebilmek için gerekli çabayı göstermemelerine ve sosyal izolasyon nedeniyle daha çok yalnızlaşmalarına neden oluyor.



*Düzgün bir ebeveyn kontrolünde bunun önüne kesinlikle geçilebilir. Sonuçta küçük yaşta ki bir çocuk bir bilgisayarın şifresini kolay kolay girip oyunu açabilecek yetenekte değildir, sayılı istisnaları saymıyorum. Ayrıca çocukların dışarda oynamamasının sebebi Mincecraft değil, bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi aletlerin artık çocukların hemen elinin altında olması ve bunlara kolayca erişebilmelidir. Ayrıca çocuğa diğer oyuncaklarla da oynanabileceğini, onlarla çocuk olarak gösterirseniz eminim ki o çocuk yaşına göre olan oyuncaklardan zevk almayı da öğrenecektir. (Kendi kuzenimden biliyorum, daha 5 yaşında ama üç aşağı beş yukarı telefon kullanmayı ben kadar biliyor, Youtube falan filan ama hava güzel olduğunda her gün annesiyle parkta arkadaşlarıyla oyun oynamaya çıkıyor. O zaman suç MC de değil, ebeveynde. )



Birden çok oyuncu tarafından oynanabilmesi, çocuğun tanımadığı kişilerle iletişim kurmasına ve sosyal risklere, istismar edilmesine yol açabilir.



*Her halde en saçma madde bu. Minecraft serverlerini çocuğa öğretmezsen, oyunu oynarken internet bağlantısı keser ve Single Player modunda açarsan oyunu, çocuk sadece oyunu kendi başına oynar, başkalarıyla değil. Ayrıca şu an 8-9 yaşında ki çocuklar FB, Twitter, İnstagram ya da artık adını bilmediğim sosyal ağlara erişebiliyorlar ki çoğu taciz gibi olaylar burada gerçekleşiyor. Kendim az bir süre MC oynamış biri olarak kimse benimle tanışmaya çalışmadı valla oyunda. Dediğim gibi en saçma madde. Sınavda bilmediği soruyu doldurmaya çalışan öğrenci misali birşey olmuş bu :D


Ayrıca kendilerine kanıt olarak 9 yaşında bir malı koymuşlar :D Bu ülke ben Pikachu'yum diye atlayıp ölenleri gördü, bunları görmekte artık şaşırtmıyor bizi. Sorumsuz ebeveynleri suöu oyunlara atılmamalıdır. Ebeveynler çocukları ile ilgilenirse, çocukta kendini bu tür oyunlara bu kadar fazla adamaz. Zaten yetişkin biri olduğunda Enderman beni öldürcek diye saplantı yapmaz :D


Buyurun haber:


https://www.ntv.com.tr/saglik/bakanlikminecraft-oyununun-yasaklanmasini-istedi,3Y_NNlDkGEGGk3ux8xbVYA


Merak ettiğim konu ise, altında yatan sebep ne acaba ?

"Minecraft Yasaklandı mı?" Diye Merak Edenler Buyursun
Cevapla