Google NewsTakip Et

Pandemi İzolasyon Takip Sistemi Devreye Girdi Karantinada Olanlar Evlerinden Ayrılırsa Mesaj Gönderilecek

Pandemi İzolasyon Takip Sistemi uygulaması başlatıldı
Pandemi İzolasyon Takip Sistemi uygulaması başlatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın açıklamasında evde karantinada olanların takip edileceği bir sistemin yapılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Pandemi İzolasyon Takip Sistemi uygulaması başladı.

Evde karantinada olan kişilerin kontrol edilmesi amacıyla Pandemi İzolasyon Takip Sistemi uygulaması başlatıldı. Bu uygulamanın başlayacağını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın toplantısında açıklamıştı.

GSM şirketleri ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile ortak oluşturulan bu sistemde, evde karantinada olan kişi dışarı çıkarsa telefon numarasına mesaj iletilecek ve eve dönmesi istenecek. Eğer kişi bu mesajı dikkate almayıp eve dönmez ise durum emniyet ekiplerine bildirilecek ve kural ihlali yapan kişiye yaptırım uygulanacak. Böylece hakkında ev karantinası kararı verilen kişilerin salgını yayması engellenecek.

Elde edilen veriler salgın dışında hiçbir şekilde kullanılmayacak ve salgın riski ortadan kalktığında veriler imha edilecek.

Son Güncelleme: 30 Nis 2026 / 21:04
Pandemi İzolasyon Takip Sistemi Devreye Girdi Karantinada Olanlar Evlerinden Ayrılırsa Mesaj Gönderilecek
Cevapla