Google NewsTakip Et

Son Dakika! İçişleri Bakanlığı 39 Yerleşim Yerinin Karantina Altına Alındığını Açıkladı

Faruk Ayhan Utkan
İçişleri Bakanlığından açıklama
İçişleri Bakanlığından açıklama

Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı yeni bir karar aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önceden 12 yerleşim yerinin karantinaya alındığını söylemişti. Bugün İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre yerleşim yerlerinde karantina sayısı 18 ilde olmak üzere 39'a yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs ile mücadele kapsamında 12 yerleşim yerinin karantina altına alındığını açıklamıştı. Bugün İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 18 ilde 39 yerleşim yerinin karantinada olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklama şu şekilde:

Koronavirüs tedbirleri kapsamında; 30.03.2020 günü saat 15.15 itibarı ile Türkiye genelinde toplam 39 yerleşim yerinde, mülki idare amirleri başkanlığındaki il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları kararıyla karantina uygulaması yapılmaktadır.

Karantina uygulamaları; 18 ilimizdeki; 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır.

Söz konusu karantina uygulamaları tedbir amaçlı olup koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve yerleşim yerlerindeki sosyal izolasyonu sağlamak üzere alındı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı bu açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştı.

Son Güncelleme: 31 Mar 2020 / 12:03
Son Dakika! İçişleri Bakanlığı 39 Yerleşim Yerinin Karantina Altına Alındığını Açıkladı
7 Cevap