Google NewsTakip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bu Akşamdan İtibaren Şehirler Arası Otobüs Seyahatleri Kısıtlanacak"

Tugrul Turcan
İçişleri Bakanı Süleyman Soyludan açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni bir karar daha alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirler arası otobüs seferlerinin bu akşamdan itibaren kısıtlanacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüsle mücadele ilgili aldıkları kararları açıkladı.

Şehirler arası otobüs seyahatlerinin kısıtlandığını belirten Bakan Soylu, "Bu akşam bir tedbir daha getireceğiz. Tüm seyahatlerinin bir birileriyle otobüs seyahatlerini tamamen kısıtlıyoruz. İznin dışında otobüs seyahatlerini kısıtlamak için çalışıyoruz. Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleriyle ilgili izne bağlı olmadan, mücbir sebep olmadan, emniyet jandarma olacak, zorunlu sebep olmadan sefer yaptırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Hafta sonu piknik ve sahillere de yasak geldiğini belirten Bakan Süleyman Soylu, "Bu geceden itibaren tüm Türkiye’de geçerli olmak üzere Cumartesi-Pazar günleri sahil kenarlarında koşmak, yürümek, balık tutmak, park ve mesire yerlerinde piknik yapmak yasaklanacak. Hafta sonu için gelecek yasak hafta içi de uygulanabilecek" dedi.

OHAL ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "OHAL'e gerek yok demem. Bulaşıcılığın hangi ölçekte ve nasıl yayılacağı konusunda tahminlerimiz olabilir ama bugünden bir şey söylemek sadece tahmindir. 65 yaş üstü büyüklerimize sınırlama koyduk. Kimsesiz bırakmadık ama. Sosyal devletin bütün unsurlarını ortaya koymaya çalışıyoruz. Vefa Sosyal Destek Hattı diye bir hat oluşturduk" diye konuştu.

Ayrıca fiyat artışları ile ilgili konuşan İçişleri Bakan Süleyman Soylu, "Bu konuda acımasızız, önümüzdeki bir kaç gün içerisinde el koymaları kamuoyuyla paylaşacağız" cümlesini kurdu.

Son Güncelleme: 30 Mar 2020 / 13:03
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bu Akşamdan İtibaren Şehirler Arası Otobüs Seyahatleri Kısıtlanacak"
21 Cevap