Google NewsTakip Et

Çin'de Koronavirüs İçin Aşı Geliştirme Çalışmaları Başladı

Çinde Koronavirüs İçin Aşı Geliştirme Çalışmaları Başladı
Çin'de Koronavirüs İçin Aşı Geliştirme Çalışmaları Başladı

Çin'de koronavirüs için aşı geliştirme çalışmaları başladı. Çin Afet Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ülkede hızla yayılan yeni tip koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirmeye başladı. Vuhan'da aralık ayında ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınında can kaybı 56, salgından etkilenenlerin sayısı da 324'ünün durumu ağır olmak üzere 1975'e yükselmişti.

South China Morning Post gazetesinde yayınlanan habere göre Çin Afet Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) viroloji uzmanı Şü Vınbo, merkez bünyesindeki uzmanların yeni tip koronavirüse karşı aşı geliştirmeye başladığını belirterek bu kapsamda izole edilen virüsün genetik dizinini tanımlamak için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Şü, uzmanların, 2 Ocak'tan bu yana virüsten alınan dört örneğin patojenik yapısını tanımlamak için yüksek işlem hacimli sıralama metodu kullandığı bilgisini paylaşarak, yeni koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan zatürreye karşı da ilaç taraması yapıldığını aktardı.

Son Güncelleme: 8 May 2026 / 14:05
Çin'de Koronavirüs İçin Aşı Geliştirme Çalışmaları Başladı
Cevapla