Google NewsTakip Et

İki Kız Kardeş Aynı Şehirde Trafik Polisi Olarak Görev Yapıyor

Seval - Serpil Türkmen
Seval - Serpil Türkmen

Türk kadını hayatın her alanında emin adımlara ilerlemeye devam ediyor. Türk kadınını Trabzon'da temsil eden Sinoplu Türkmen kardeşler aynı meslekte ve aynı yerde görev yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylüyor. Trabzon'da 23 kadın polis görev yapıyor, 23 kadın polis arasında dikkati en çok çeken ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli iki kız kardeş. Abla-kardeş aynı şehirde ve aynı birimde birlikte sırt sırta, omuz omuza görev yapıyor.

Trabzon Trafik Şube Müdürlüğü'nün göz bebekleri Seval ve Serpil Türkmen kardeşler polislik sınavına birlikte girmiş, aynı devre olmuş ve yaklaşık 1,5 yıl önce Trabzon’da polisliğe başlamışlar.

Serpil ve Seval Türkmen kardeşler, aynı meslekte ve aynı yerde görev yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken polislik mesleğini çok sevdiklerini anlatıyor.

Türkmen Kardeşler
Türkmen Kardeşler

"Trabzonlular biraz agresif"

Abla Serpil Türkmen, trafik polisliğini zaman zaman sıkıntı yaşamalarına rağmen keyif alarak yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Sinop’luyum, ilk görev yerim Trabzon. İki kız kardeş Trabzon’da görev yapıyoruz. Trafik polisi olmak hayalimdi, çocukken olmayı çok istiyordum. Kardeşimle birlikte kısmet oldu. Biz, bize verilen görevi yerine getiriyoruz. Bir yere park yapmayın ya da ışık ihlali yapmayın dediğimiz zaman karşı çıkabiliyorlar. Oysa bunlar herkesin yararına olan durumlar. Destek veren beyler de çok fazla. Benim için en güzel olan yanı kardeşimle birlikte görev yapmam. Devreyiz, aynı şubede çalışıyoruz. İzin günlerimiz de aynı. Keyif alarak çalışıyoruz tabii ki sıkıntı da yaşıyoruz. Üç kız kardeşiz diğer kardeşim ise üniversite okuyor

"Kadın sürücüler daha anlayışlı"

Çocukların kendilerini çok sevdiğini belirten Seval Türkmen ise ablası ile birlikte aynı yerde görev yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bazı erkek sürücüler, bize karşı zaman zaman agresif olabiliyor. Bayan sürücüler daha anlayışlı daha dikkatli. Yayalara yardımcı olduğumuzda onların mutlu olduğunu görüyoruz. Yine aynı şekilde engelli vatandaşlara yardımcı olduğumuzda mutlu oluyorlar. Bizim için zor olan tarafı ise soğuk havalar. Ablamla beraberiz aynı devreyiz. O da trafikte. Benim için en güzel yanı ablamla beraber olmamız.

Son Güncelleme: 22 Nis 2026 / 16:04
İki Kız Kardeş Aynı Şehirde Trafik Polisi Olarak Görev Yapıyor
Cevapla