Google NewsTakip Et

Tuğçe Gürbüz'ü Asansör Boşluğuna İten Mustafa Kafes 1 Ay önce Tahliye Olmuş

Tuğçe Ülkü Gürbüz
Tuğçe Ülkü Gürbüz

Konya'da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Tuğçe Ülkü Gürbüz'ü, asansör boşluğuna itip, ağır yaralanmasına neden olan 31 yaşındaki Mustafa Kafes'in tahliye edildiği ortaya çıktı.

Tuğçe Ülkü Gürbüz'ün kendisini asansör boşluğuna itip ölümden dönmesine neden olan sevgilisi Mustafa Kafes'ten şikayetçi olmaması nedeniyle 1 ay önce tahliye olduğu bildirildi. Olayla ilgili savcılığı soruşturması sürerken, Mustafa Kafes'in dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda yaklaşık 1 ay önce tahliye edildiği öğrenildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Ülkü Gürbüz, 25 Eylül Çarşamba akşamı tartıştığı aynı üniversitede araştırma görevlisi olan erkek arkadaşı Mustafa Kafes tarafından asansör boşluğuna itilmişti.

Beyin kanaması geçiren ve omurgaları ile belinde kırıklar oluşan Gürbüz, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 2 kez ameliyat geçirmişti.

Gözaltına alınan Mustafa Kafes ise ifadesinde, alkollü olduğunu, neden tartıştıklarını hatırlamadığını söyledi. Kafes, tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

"Neden tartıştık hatırlamıyorum"

Tedavi sürecinin ardından taburcu edilen Tuğçe Ülkü Gürbüz ifadesinde Mustafa Kafes ile sevgili olduklarını anlatarak, ''Olay gecesi Mustafa ile alkol aldık, evden çıktıktan sonra neden tartıştık hatırlamıyorum. Bu konuda kimseden davacı ve şikayetçi değilim'' dedi.

Gözaltına alındıktan sonra yapılan testlerde, olay anında uyuşturucu kullandığı belirlenen Mustafa Kafes hakkında ayrıca 'uyuşturucu kullanmak' suçundan soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Mustafa Kafes'in görevli olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındığı belirtildi.

Son Güncelleme: 6 May 2026 / 01:05
Tuğçe Gürbüz'ü Asansör Boşluğuna İten Mustafa Kafes 1 Ay önce Tahliye Olmuş
Cevapla