
Eminönü’ndeki, kayıklarda balık satan esnafa İBB’nin tebligat yollaması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eminönü'nde kayıklarda satılan balık ekmek kararın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Eminönü'nde yapılacak düzenlemeden sonra, gerek görülmesi durumunda İBB eliyle ekmek arası balık satılabileceği öğrenildi. İBB'den bir yetkili, henüz balıkçılarla ilgili bir kararın olmadığını söyledi.
İskeleler arasında satış yapan balık ekmek kayıkçıları uzun zaman önce kaldırılmış, Son 3 kayık Galata Köprüsü’nün Eyüp tarafına alınmıştı. İBB yetkilisi, son kalan 3 balık ekmek kayıkçısına tebligat gönderilmesini şöyle değerlendirdi:
O kayıkçılarla 10 yıllığına bir sözleşme yapılmış. 2007’da yapılan sözleşmenin süresi 2017 yılında bitmiş. Ancak, zamanında tebligat yapılmadığı için iki yıldır kira sözleşmesi otomatik olarak uzamış. Şimdi Eminönü’nde bütüncül bir anlayışla yeni bir düzenleme yapılacak. Çok yoğun insan sirkülasyonunun olduğu bölgeyi, daha rahat kullanılabilir hale getirmek istiyoruz. İnsanların bölgedeki gezintisini kolaylaştırmak istiyoruz. Bunun için söz konusu balıkçılara da tebligat yapıldı. Çünkü sözleşme tarihi geçtiğinde kira otomatik olarak bir yıl uzuyor.
"Eminönü’nde ekmek arası balık yeme nostaljisini sona mı erdiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu aynı yetkili şöyle yanıtladı:
Henüz bir şeye karar verilmiş değil. Ancak gelecekte, bu nostaljiyi yaşatmaya gerek görülürse, İBB’nin şirketi BELTUR eliyle işletilmek üzere, sadece bir teknede balık ekmek satışı yapılabilir. Ancak henüz karar verilmiş bir konu değil.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar