Yürüyemeyen Köpeğe Plastik Borularla Yürüteç Yapıldı

Boz
Boz

Edirne'de bir hayvansever, arka ayaklarını kullanamayan köpek için su borularıyla yaptığı düzenek ile yürümesini sağladı.

Edirne'de sanayi sitesinde yedek parça işi yapan İlkkan Demirhan, 5 yıl önce bir sokak köpeğini sahiplendi ve "Boz" adını verdiği köpek için iş yerinin yanında bir kulübe yaptı. Bir kişinin tüfekle vurarak yaraladığı Boz, arka ayaklarını kullanamaz durumdaydı. Hayvansever esnaf, İstanbul'da özel veteriner kliniğinde köpeğini 2 kez ameliyat ettirse de Boz ayağa kalkmayı başarmadı.

Yürüyemeyen Köpeğe Plastik Borularla Yürüteç Yapıldı

Su borularıyla yürümeye başlayan Boz, çok mutlu

Köpeğinin yürüyebilmesi için çaba sarf eden ve farklı yöntemler deneyen Demirhan, son olarak su borusundan yaptığı tekerlekli düzenekle köpeğinin yürümesini sağladı. Köpeğinin, sanayi sitesinin neşesi ve maskotu olduğunu belirten Demirhan, "Kendi aracımla İstanbul'a götürdüm, ameliyat edildi, 1 ay klinikte yattı ama ayağa kalkamadı. Felç durumu düzelmedi. O günden bu yana tedavi uyguluyoruz ama arka ayaklarını hissetmiyor." diye konuştu.

Yürüyemeyen Köpeğe Plastik Borularla Yürüteç Yapıldı

Köpeğinin mutluluğuyla, kendisinin de mutlu olduğunu ifade eden Demirhan, şu ifadeleri kullandı:

Yürümesi için birçok deneme yaptık, pazar sepetinden bir araç tasarladık ama çok tutmadı, üniversiteli kız kardeşlerimiz Boz'u çok ziyaret etti, onlar bir yürüteç yapmayı denediler, o da olmadı. En son su borularını birleştirerek bir araba yaptık. Onunla rahat yürüyor, bu da Boz'u mutlu ediyor. Boz'un iyileşmesini, ayağa kalkmasını gönülden istiyoruz. Tedavisi için harcadığım paranın hiç önemi yok ama hayvanlara zarar verenlere uygulanan ceza, yaptırım çok hafif. Hayvanlara zarar verenlere hapis cezası uygulanması gerekiyor.

Yürüyemeyen Köpeğe Plastik Borularla Yürüteç Yapıldı
Yürüyemeyen Köpeğe Plastik Borularla Yürüteç Yapıldı
Cevapla