Google NewsTakip Et

Yürüyen Merdivende Etek Altı Fotoğraf Çekti! Fark Edildiğini Anlayınca Kaçmaya Başladı

Serap Aksu
Yürüyen Merdivende Etek Altı Fotoğraf Çekti! Fark Edildiğini Anlayınca Kaçmaya Başladı

Ankara'da, kamu kurumunda çalışan Veli İlhan C. hakkında, AVM'nin yürüyen merdiveninde önündeki avukat kadının, cep telefonu ile etek altı fotoğrafını çektiği iddiasıyla 'cinsel taciz' suçundan dava açıldı.

Olay, 4 Mayıs 2018 tarihinde AVM'de meydana geldi. Veli İlhan C, iddiaya göre yürüyen merdivenden çıkarken cep telefonuyla önündeki avukat M.N.'nin etek altı fotoğraf ve görüntülerini çekti. Karşı merdivenden inen başka bir kadının uyarısıyla M.N. durumu fark edince, Veli İlhan C., kaçmaya başladı. Avukat M.N. de Veli İlhan C.'nin peşinden koştu. M.N., Veli İlhan C.'yi, çevredekilerin de yardımıyla yakaladı. Veli İlhan C., çağırılan polis ekiplerine teslim edildi, cep telefonuna da el konuldu. M.N.'nin şikayetçi olduğu Veli İlhan C., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

​"Bacağıma birşey deydi"

Ankara Barosu Başkanı Avukat Erinç Sağkan ile birlikte 30'a yakın avukatın savunduğu avukat M.N. ise yürüyen merdivenden çıkarken bacağına bir şeyin değdiğini hissettiğini ileri sürerek, "Karşıdan aşağıya inen kadın, 'telefonunun flaşını açmış, eteğinizin altını çekiyor' diye bağırdı. Arkamı dönünce sanık beni ittirdikten sonra kaçmaya başladı. Ben de arkasından, 'tacizci var, yakalayın' diye bağırdım. Oradaki bir kişi kaçarken sanığı düşürdü. 'Ben kamu denetçisiyim, bırakın' diye bağırıyordu. Daha sonra polis geldi ve karakola gittik" dedi.


"Şikayetimden vazgeçmem için baskı yapılıyor"

M.N, sanığın 2015 yılında da aynı suçu işlediğini; ancak mağdur kadının ikna edilerek şikayetini geri alması sonucu dosyanın kapatıldığını iddia ederek, "Orada da bir kadının etek altı fotoğraflarını çekiyor. Dosyanın mahkemenize getirtilmesini istiyorum. O dosyanın kapatılmasının nedeni; kadının şikayetinden vazgeçmesidir. Ayrıca ben sanık hakkında koruma kararı aldırttım. Bana yaklaşamıyor; ancak ailesi ve çevresi tarafından şikayetimden vazgeçmem için baskı yapılıyor. Ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim" dedi.

Son Güncelleme: 22 May 2019 / 04:05
Yürüyen Merdivende Etek Altı Fotoğraf Çekti! Fark Edildiğini Anlayınca Kaçmaya Başladı
34 Cevap