AKP Kanadından Art Arda Açıklamalar: Seçimde Usulsüzlükler Var

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, usulsüzlük olduğunu iddia ettiği bazı tutanaklardan örnek göstererek "İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut, ispata hazırız" açıklamasında bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, ellerindeki verilere göre İstanbul'da sonucun daha önce ifade ettikleri gibi AK Parti ve Binali Yıldırım lehine olduğunu ifade ederek sonucu değiştirecek usulsüzlükler olduğunu söyledi.

Şenocak, Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda, AK Parti'nin 15 seçim geçirmiş deneyimli bir teşkilata sahip olduğunu söyledi.

İlk defa seçim yapmadıklarını ifade eden Şenocak, "Her seçim sürecinde tüm seçim görevlilerimiz, sadık müşahitlerimiz, büyük bir gayret ve titizlikle görevlerini yerine getirmişlerdir. Her seçimde kendi verilerimize dayanarak, sonucu ilan ettik. Bugüne kadar yüzde 100 isabet oranıyla bunun resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük" diye konuştu.

Geçirdikleri 15 seçim sürecinde edindikleri tecrübenin önemine dikkati çeken Şenocak, "İlk defa sistemimizle seçim kurullarındaki sistem arasında böyle bir farkla karşı karşıyayız. Sorumluluğumuz, bu konuda vatandaşlarımızın iradesini, bir tek oy dahi olsa, sandık sonucuna eksiksiz yansımasıdır. Burada çok somut bir örneği kamuoyu ile paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

İki örnek gösterdi

Elindeki belgeleri gösterip örnekler veren Şenocak, şöyle konuştu:

"Bu sandık kurulunda ilk oy tasnifi, esnasında tüm kurul üyelerinin huzurunda imzalanan 'Sayım Döküm Cetveli'dir. Bu gösterdiğim, tüm işlemler, bittikten sonra hazırlanan ve Yüksek Seçim Kuruluna nüshası gönderilerek YSK sistemine bunun üzerinde giriş yapılan sandık sonuç tutanağıdır. Bu örnekte Bağcılar Sandıktepe Mahallesi, 1212 nolu sandıkta sayım döküm cetvelinde AK Parti'nin aldığı oy 131 iken, maalesef YSK sistemine giren sandık sonuç tutanağında Büyükşehir Belediye Başkanımızın aldığı oy sadece 1 olarak işlenmiştir. Buradaki oylar İmamoğlu'na yazılıyor. Diğer bir tutanağa geçiyorum. 2004 nolu sayım döküm cetveli. Burada da Binali Bey'in aldığı oy, 201. Buradaki döküm cetvelinde olan 201 rakamı, sandık sonuç tutanağında Ekrem İmamoğlu'na yazılıyor. Binali Bey'in oyu kaç? Yine 1."

"Partimize haksızlıklar yapıldı"

"Teşkilatlarımız, dün geceden beri, teyakkuz halinde, hiç uyumadan tüm verileri tekrar gözden geçiriyorlar" diyen Şenocak, "Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden fazlasıyla tespit ettik. Aynı zamanda 319 bin 307 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu geçersiz oyların büyük bölümü, İstanbul'da kazandığımız, 25 ilçenin sandıklarına aittir. Burada da partimizin bir haksızlıkla karşı karşıla kaldığını tespit ettik. Bu geçersiz oyların da sonucu değiştireceği aşikardır. Biz her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandık görevlilerimizin bu örnekte gördüğünüz ıslak imzalı ve mühürlü oy sayım cetvelini dikkate alarak kayıt altına aldığımız verilerimizle hareket ediyoruz. Sonuca doğrudan etki edecek birçok hatalı uygulamanın tespitini yapmış durumdayız" değerlendirmesinde bulundu.

"Aslolan YSK'nın sonuçları"

İstanbul'da 10 milyon 560 bin 603 seçmenin olduğu hatırlatan Şenocak, "İstanbul'da elbette bindelik oranla sonuçların belirlenecek olması tespit ettiğimiz usulsüzlükleri ve 319 bin geçersiz oyu daha da önemli hale getirmektedir. Aynı durum bütün partiler için geçerlidir. Tüm itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra elbette aslolan YSK'nin kesin sonuçlarıdır. Biz demokrasiye inanan, bu uğurda büyük bedeller ödemiş bir partiyiz" dedi.

"Aynı olgunluğu bekliyoruz"

Tüm kesimleri yasal itiraz süreçleri tamamlanıncaya kadar YSK'nin kesin sonuçlarını olgunlukla beklemeye davet eden Şenocak, sözlerini, "Biz başkaları gibi her seçim döneminde mızmızlanan, hazımsızlıkla sağa sola saldıranlardan olmadık. Kimse bizim seçmenimizin iradesini korumamıza, tüm soru işaretlerini ortadan kaldıracak şeffaf bir sonucun peşine düşmemize farklı anlamlar yüklemesin. Biz sahadaki binlerce görevlimize, verilerimize güveniyoruz. Bizim elimizdeki verilere göre İstanbul'da sonuç daha önce ifade ettiğimiz gibi AK Parti ve Sayın Binali Yıldırım lehinedir. Sonuç ne olursa olsun saygı gösterecek, 'Milletimizin tercihi başımızın üstündedir' diyeceğiz. Aynı olgunluğu tüm kesimlerden beklediğimizi de ifade etmek istiyorum."

AKP Kanadından Art Arda Açıklamalar: Seçimde Usulsüzlükler Var

AK Parti Ankara adayı Özhaseki de, sonuçlara yapılacak itirazlarla ilgili "İlle de sonuç değişsin diye bir gayretimiz yok. Sadece milletin iradesi sandığa nasıl gitmişse o şekilde tecelli etmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı:

"Gittiğimiz her yerde güler yüzle karşılaştık. Bizleri Ankaralı hemşerilerimizin sevdiğinin inandığının farkındayız. Önümüzdeki günlerde inşallah hayırlı sonuçlar alırız. İtirazlar yapılıyor. Bunun nedeni atılan bir oyun bile zayi edilmemesi. Çıkan sonuç ne olursa bizler tarafından kabul görecek. Biz teşkilatımıza mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyoruz.

İlle de sonuç değişsin diye bir gayretimiz yok. Sadece milletin iradesi sandığa nasıl gitmişse o şekilde tecelli etmesini istiyoruz. Bunun peşindeyiz. Ömrümüz demokrasi mücadelesiyle geçti. Bugün de aynı söylediğimiz kurallara uygun davranacağız. Bir yerde 201 oy Binali Bey almış. 201 oy İşçi Partisi'ne yazılmış. Hata da olabilir kasıt da olabilir. Binlerce bariz hatalar var. Aynı şekilde Ankara'da da hatalar var.

Şunu net söyleyebiliriz ki açık ara birinci partiyiz. Yerel seçimlerde de dörtlü itifaklar olmasına rağmen açık ara birinci parti çıktık. Önceki seçimlerden bile daha fazla oy aldık. Cumhur İttifakı bir beka meselesi üzerine kurulmuştur. Bizim ortak özelliğimiz yerli ve milli oluşumuz. Arkadaşlarımız centilmence bir mücadele verdiler. AK Parti ve MHP'nin belediye sayısı 50'yi geçti. El değiştiren belediyeler demokrasinin olağan sonuçları. Vatandaş yeni yüzler simalar görmek isteyebilir."

Görüşünü yaz

Senin görüşün nedir?

En İyi Kız Görüşleri

• Aranızda halen akp'ye karşı usulsüzlük yapılmasının imkan dahilinde olduğunu sananlar var sanırım. Bunlar sanıyorum ki tüm kamu imkanlarının akp'nin emrinde olduğundan, akp'nin sandık müşahitlerinin bir oyun bile kavgasını saatlerce yapacak kadar çirkefleşebildiğinden haberdar değiller. Seçimlerde hile vardır yoktur bilmem ama varsa bile bunun akp aleyhinde yapılması bana imkansız gibi geliyor. Ha sehven 1-2 hata olmuş olabilir ama o da her parti aleyhinde oluyor. 30-40 oyla kaybedilen bir yer değil ki bu öyle sonuca etki etsin.

• Be_smart

23000 oy fazla bir fark değil, bir kaç yüzbin veya milyon olsaydı o zaman bir iki hata denirdi. 31 bin sandık var, her sandıkta bir tane yanlış hesap 31000 oy yapar.. ki yanlış olanlar 150-200 oy sandık başına.. o yüzden bu eskiden CHP nin yaptığı itiraz gibi değil.. bütün oylar sayılacak muhtemelen

• Gizli Üye

Yapılan hileler açık açık belgeleriyle ortada
    Hatta CHP'nin kendi seçim sisteminden bile görebilirsiniz
    Tüm oylar yeniden sayılınca Binali Yıldırım'ın açık ara farkla kazandığı ortaya çıkacak

• Gizli Üye

RESMİ belgeler var diyorum eksiliyorlar şaka gibi :D
      Tüm oylar baştan sayılınca göreceğiz kimi kazandığını..

• Be_smart

Resmi belgeler var, çok büyük oy farkı var.. CHP şimdiye dek hiç bir seçimde böyle itiraz etmedi mesela... sadece yenilince "hile var hile var" dedikleri için herkesi kendileri gibi sanıyorlar 😊

En İyi Erkek Görüşleri

• dreamliner61

geçmiş seçimlerde şimdikilerin 10 katı usulsüzlük varken birileri ''atı alan üsküdarı geçti'' açıklamaları yapıyordu.
    tüm ysk elinizde görev sürelerini uzatınız tüm sandık kurulları da sizde kim ne hırsızlığı yapabilecek?
    benim oy kullandığım sandık görevlisi de sandık başkanı da akp liydi mesela başka partinin temsilcisi bile yoktu !
    sandıktan iyi parti birinci çıkmış şimdi soruyorum kim çaldı oyları kendi sandık başkanlarınız mı kendi sandık görevlileriniz mi?

• MüslümEfendi

Ekrem Imamoglu belgeleri cikartarak yani islak imzali tutanaklari bu iddialarin yalan oldugunu gösterdi, YSK onayladi.

Secimlerde hile yapan ve hala yapmaya calisan tek parti var oda AKP.

Suanda CHPnin oylarini calmaya calisiyorlar, CHP engellemeye calisiyor.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor

• Suhuzur

Siz kazanınca usulsüzlük yok CHP kazanınca var. Sandık başında en çok akp liler vardı. Kaybettiniz kabullenin.

• Her seçim hırsız var diye yaygara kopan, usulsüzlük var diye ağlayan elemanların bu seçimde neden aynı hassasiyeti gösteremedikleri düşündürücü. :D Demek ki neymiş; kimseye haksızlık yapmamak lazım'mış. 5 sene önce ankara'da ne kadar usulsüzlükler yapıldığını tüm kamuoyu biliyor, ee gün gelir devran döner. :D

• lord-of-zirtapozz

Kendilerinin daha önceden hazırladıkları sahte tutanaklardır diye dusunmeden edemedim🙄 nasıl bir güvensizlik oluşturmuşlarsa artık evi yanan yalancı durumuna düşüyorlar insanların gözünde

• Volkan_91

Kendileri usulsüzlük yapmaya alıştı ya herkesi öyle sanıyorlar usulsüzlük yok hakimiyet milletindir demokrasi kazandı huzur kazandı, Ankara kazandı İstanbul Kazandı Türkiye Kazandı.

• mtfkt

Sandık başındaki partililer nerdeymis acaba onları oraya niye koymuşlar bı oyları becerip sayamayan insanların orda ne işi var e-devlet üzerinden oy kullansak ne güzel olur

• Angelsilence

Elbette usulsüzlük var. Oylar çalınmış büyük ihtimalle. Bu güne kadar hep kazanan AKP bu sefer niye kaybetti?

• Tüm devletin AKPnin elinde oldugu ülkede AKPnin oylari calinacak. Siz ne iciyorsunuz yahu?
      Kaybettiniz iste kardesim, halka terörist terörist diye ötüyordunuz halk cezayi verdi.

• @MüslümEfendi televizyonda haber çıktı görmedin mi? Instagram da da var.

• engineerJR

Ağlamayı kessinler artık. Onların ilah gibi görüldüğü bir ülkede kim onlara karşı usulsüzlük yapabilir? Bütün ülkeyi kendilerine hazine malı yapmışlar

• wertz7

Düşünün GS-FB mac yapıyorlar, orta hakem Terim,, yan hakkemler H. şaş ve ümit FB 1-0 macı aliyo ve gs başkani cıkip bu macda usulsüzluk ve sahtakarlık var diyo? Akp nin yaptıgı aynen bu..

• mhndshnım

Futboldan anlamam ama benzetme çok başarılı

• Varsayımlarla yola çıkarsan yolunu kaybedersin dayı

• bomonti216

Akp diyorsa doğrudur , zaten seçime ne gerek vardı ki , her şeyin en iyisini bilen reisimiz bize uygun birini atayabilirdi, bence belediye secimlerini kaldırsınlar reisimizin atadığı valiler yönetsin ,
    İki başlıklımdan kurtuluruz , seçim masrafı da olmaz,
    Hem böyle itirazdı hileydi felan uğraşmayız

• kodex_ll

Yemesinler bizi yaaa. Koca bir orduyla çalışıyorlar sandık başlarında. Hayla da usulsüzlüklerden bahsediyorlarsa yazıklar olsun. Bir katakulliler çevirmeye çalıştıkları belli.

• Be_smart

CHP seçim sistemine girince görünüyor gariplik... Bazı sandıklar birden Ak parti de sıfır oy, bir oy... sayım cetveli ise tamamen farklı... iki aday arasındaki fark az olunca anlamlı hepsi

• Sıgmundfreuddd

Alışıcaksınız bu daha başlangıç tek tek kaybedeceksiniz. Ülkemizde aptal çok ama yavaş yavaş insanlar uyanmaya başladı. Umarım bu milleti koltuk uğruna birbirine düşürmezsiniz..

• paslanmazcelikk

Bu haberi bende okudum. Eğer böyle bir durum varsa gereği yapılmalı ve hak yerini bulmalıdır.

• gozluklusirin2019

Sanki bu güne kadar ki tüm seçimler usulüne uygun yapılmış gibi; unutuverdiler trafoya giren kedileri...

• Centurion

akpye öyle koymuş ki kayıp, hazımsızlıklarından neredeyse ülkeyi savaşa götürecekler. akpyi bu yarışın içine sokanlara her şey müstahak. Ne demişler; "Deveye diken, insanı s*ken yaranır!".

• FahriEren01

Kumarhanede kasa kaybetmez derler. Türk milleti bunu başardı

• havacıbey

Arada 26bin oy farkı var istediğiniz belgeyi çıkarın.

• Leading_Leader

Evet, usülsüzlük var. Kendileri yaptılar usülsüzlükleri.. Kendi kurallarıyla oynadık oyunu ve kaybettiler. Şimdi de ağlıyorlar.

• tncz9

Her seçimde Chp oylarımız çalındı derken inananlar, söz konusu diğer kanat olunca inanmıyor nedense. Neymiş her şey Akpnin elindeymiş bilmem ne. Satılık adamın çok olduğunu düşünmek çok zor galiba

• gökyüzüiçimde

Doğruyu ararsan okları takip et. Nereye atılıyorsa bil ki, doğru odur.
    İmamı şafi hz.

• erebosmetal

Geçeceksiniz siz bu işleri. Aynı şeyleri muhalefet yaptığında ağlamayın diyordunuz.

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. > Erdoğan

• Kaybedenlerin genel şikayetidir zaten bu.. Pasta kocaman olunca ona ulaşmak için her yol sonuna kadar denenir.

• Akıllıol

Kurugunuz kapiya sıkıştı usulsüz diyin ancak bırakın bu işleri kazandi adam

• Akıllıol

Geçmişte mühürsüz oylari sandığa doldu akp bugün yapamadi diye cirpiniyorlar halk güzel tepki verdi ayaklarini denk alacaklar bundan sonra

• KıvıRcıKaDam_

Bu ulkede secim calismalari yerine oy nasil kullanilir diye eğitim verilip bu ogretilmeli nerenizle oy kullaniyonuz be kardesim

• Cenkamed

Geçmiş de akp yapDigi hileleri unutmadık mühürlü oylar gibi

• striger

diger secimlerdeki usulsuzlukleri de bir arastırın baslamısken, buyuk bir dusunur atı alan uskudarı gecti demisti

• EhliyetsizPilott

Usulsüzlüğün ne olduğunu en çok akepeliler bilir. Dükkanın önünü kapatmayın kardeşim, Koyduk geçtik bitti zırlamayı kesin.

• İsmailCan34

Yenildiler işte , chp kazandı daha ne konusuyorlar boş insanlar.

• 17 yıldır çalan usulsüzlük yapan hile yapan bir parti mi şimdi ağlanıyor

• daphnekocyigit

Martın sonu bahardır her derde derman vardır

• SsoldieRr

Her baharin sonuda olur sen merak etme

• @SsoldieRr 👊👏👏👏

• bırak ağlasınlar arapperestler :D

• Doğru sölüyolar

• nerdenbileyimbenn

Hazım zor geçiyorbelli.

• ke-rem

hep haklılar suçlu chp

• Mirays_94

Soda

• ArabaliKovboy

su içsinler :)

• Herşeyin hayırlısı

• deli_keremcem

camura yatmayin sayin a k p liler

• scorpion026

Akp. kazanincada CHp öyle diyordu

• Gizli Üye

Tek bir sandıktan 25 bin adet geçersiz oy çıktığını beyan eden akp kurmayı. değil ciddiye almak açıklama yapma zahmeti bile bizi küçük düşürür.

• Gizli Üye

He tabi tabi maden suyu içsinler beypazarı olan orayıda aldık 😀

• Gizli Üye

"Chp yenilgiyi hazmedemiyor, her seçimde itiraz ediyor" diyordunuz.
    Nooldi şimdi? :D :D :D

Gazoz için gazoz. Hazmı kolaylaştırır.

• Gizli Üye

Ya he he çalamadık sandık basında bekledıler dıye ağlayacak halleri yoktu tabi. Yenilgiyi kabullenmek erdemdir. Hani nerede o erdem? Atı alan üsküdarı geçti diyen sizin lideriniz değil miydi? Bu da atın intikamı oldu

• Gizli Üye

Hile hurda olmadı şimdi de bunu mu çıkardılar ve hayret nasıl kerimoğlu kazandı madem böyle olacaktı direkt binali alsaydı

• Gizli Üye

hele bıyıklara bak badem bıyıklı kaybettiniz dinciler kudurun

• Kaybetmedik.. Oylar çalındı. Bize dinci diyorsunuz ama rakı içince kendinizi laik zannediyorsunuz.

• Gizli Üye

@Angelsilence kaybol rezil herifler siyasal islamın rezilliğini biliyoruz biz

• Gizli Üye

engelide basayım da ıq seviyesi düşük biri daha fazla muhatap olmuyayım herşeyin bir sonu vardır yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz arapperestler

• Gizli Üye

Sıktınız ama, istemiyoruz artık sizi, is-te-mi-yo-ruz! Kaybettiniz, kabullenin ve defolun gidin artık.

• Gizli Üye

Tansiyonum yükseliyor şunların sıfatına baktıkça Allah’ım ya.

• Gizli Üye

İnsanın içi yüzüne yansırmış ya, aynen öyle.

• Defolmazsak ne olur?

• Gizli Üye

Öyle bir şey var ise ortaya çıkar elbet. Hak yerini bulur umarim. Hayırlısı ne ise o olsun.

• Gizli Üye

Keşke hile var demek yerine karşı tarafı tebrik etseler. Ama Türkiye'de bu tutum sanırım pek yok.

• Gizli Üye

Kim kazanırsa kazansın ama seçim adil bir şekilde olsun ve sayılsın isterim. Haksızlık varsa bakılsın tabiki de.

• Gizli Üye

O zaman neden bir şey olup bitmeden pankartlar asıldı kazandık dediler?

• gizli3401

Aynen hadi buna cevap versinler veremezler onlarda o g*t yok çünkü

• Gizli Üye

Hadi ordan, kabul edin artık yenildiniz.

• Gizli Üye

chp emirleri dış güçlerden alıyo bilin istedim. tanıdığımız bizim chp den aday oldu o söyledi oradan biliyorum bu arada kılıçdar oğlu da olsa kim olursa olsun bu dış güçlere uymak ve bunları dinlemek zorunda. kaç dislike atarsanız atın söyliycem bunu yani bilinsin

• Gizli Üye

tanıdığımız chp den aday oldu diyorum partilerle sıkıntım yok ama yinede siz bilirsiniz

• Akepe nerden alıyor. Abd'den. En basit örneği de; Ne istediniz de vermedik demesi Tayyip Erdoğan'ın.

• Gizli Üye

@Leading_Leader ben öyle düşünmüyorum yoksa abd o kadar uğraşmazdı biri seninle uğraşıyorsa aleni aleni ona zıt gittiğin içindir , chp olayını da aday olan babamın arkadaşı söyledi hatta babamı da çağırdı babam bunu bildiği için istemedi herşeyi anlattığıma göre ben susuyorum artık isteyen istediğini düşünsün

Yükleniyor...