Google NewsTakip Et

Litresi 10 Milyon Dolar: Türk Ekonomisine 'Akrep Zehri' Dopingi

Eskişehir'de kurulan Albila Şirketi, topladıkları akrep zehirlerini, seruma dönüştürüyor.

Litresi yaklaşık olarak 10 milyon dolardan satılan ve dünyanın en pahalı sıvılarından olarak kabul edilen akrep zehri, girişimciler sayesinde Türk ihracatına ve ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacak.

Litresi 10 Milyon Dolar: Türk Ekonomisine 'Akrep Zehri' Dopingi

Albila şirketinin Genel Müdürü Sedef Korkmaz, bu tür projeler için çalışmalarının sürdüğünü ve akrep zehrinin ilaca dönüştürülmesi fikrinin, Şirketortağım Melek Yatırımcı Ağı üyelerinden Emine Sabancı Kamışlı'ya ait olduğunu belirtti.

Akrep sokmalarında antiserum üretiminde kullanılan akrep zehiri hakkında konuşan Sedef Korkmaz konuyla alakalı şunları söyledi:

Bunun yanı sıra hayvan zehirleri tıp araştırmalarında yoğunlukla Ar-Ge amaçlı kullanılmaktadır. Akrep ve yılan zehirleri ilaç endüstrisi için oldukça kıymetli maddelerdir. Pazarın büyüklüğünü ifade edebilmek oldukça güç.

Korkmaz, akrep zehrinin satışı hakkında da "Ürünümüzün süreçleri tamamlamasıyla birlikte 2019 sonuna doğru satışlarımız planlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21 Nis 2026 / 02:04
Litresi 10 Milyon Dolar: Türk Ekonomisine 'Akrep Zehri' Dopingi
Cevapla