Google NewsTakip Et

Çankaya Üniversitesi'nde Öldürülen Ceren Damar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ankara'da bulunan Çankaya Üniversitesi'nde öğrencisiyle yaşadığı tartışma sonucu bıçaklanarak ve vurularak öldürülen öğretim görevlisi Ceren Damar Şenel gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

3 ay önce hayatını Levent Şenel ile birleştiren Ceren Damar Şenel için görev yaptığı ve hayatını kaybettiği Çankaya Hukuk Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törene, ailesi ve yakınları ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun ve fakülte dekanı ile öğrencileri katıldı. Ceren Damar Şenel'in naaşı Karşıyaka'da toprağa verildi.

Çankaya Üniversitesi'nde Öldürülen Ceren Damar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feriha Bilge Tanrıbilir gözyaşlarına hakim olamadı

Törende konuşan ve gözyaşlarına hakim olamayan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feriha Bilge Tanrıbilir, "Ceren hepimizin çok sevdiği, sorumluluk sahibi, son derece kibar ve iyi eğitilmiş bir hanımdı. İnanın daha fazla konuşmak istemiyorum. Beni anlayışla karşılayın lütfen" dedi.

Levent Şenel
Levent Şenel

"Benim eşim bir eğitim şehididir"

Ceren Damar Şenel'in Dışişleri Bakanlığı'nda diplomat olarak görev yapan eşi Levent Şenel ise, şunları söyledi:

Bugün sizlerle bir eş, bir evlat, bir abla, sadık bir dost ve çok değerli bir insan adına konuşuyorum. Bu hayat bizlere hiç ummadığımız anda tahmin edemeyeceğimiz acılar yaşatabiliyor. Bu olay bana bir şeyi gösterdi, Ceren her zaman doğru bildiğini yapan, işini dört dörtlük yapmaya çalışan bir insandı. Hiçbir zaman kimse hakkında kötü konuşmazdı. Çok değerli bir bilim insanıydı. Çok büyük bir acımız var. Bu tarz olaylar kötülüğü kötülükle yenemeyeceğimizi bana hissettiriyor. Biz her zaman iyi olmalıyız. Her zaman iyilikle hareket etmeliyiz. Benim eşim bir eğitim şehididir. Görevini harfiyen yapmaya çalışırken hayatını kaybetmiştir.

Baba Mustafa Damar Kızının Cenazesinde Ayakta Durmakta Zorlandı
Baba Mustafa Damar Kızının Cenazesinde Ayakta Durmakta Zorlandı

Ceren Damar Şenel'in hayatını kaybetmesine neden olan şöyle yaşanmıştı:

Ceren Damar Şenel, dün gözetmen olarak girdiği sınavda Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in kopya çektiğini tespit etti. Bunun üzerine Hikmet'in sınav kağıdına el koyan Ceren Damar Şenel, öğrenci hakkında da soruşturma başlattı. Daha sonra babasının silahıyla Ceren Damar Şenel'in odasını basan Hikmet, hocasını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı ve tabancayla da ateş açtı. Ağır yaralanan Ceren Damar Şenel, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Hasan İsmail Hikmet ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Hasan İsmail Hikmet
Hasan İsmail Hikmet

Kaynak: DHA

Son Güncelleme: 23 Nis 2026 / 21:04
Çankaya Üniversitesi'nde Öldürülen Ceren Damar Son Yolculuğuna Uğurlandı
Cevapla