Google NewsTakip Et

New York'ta Hamile Mahkum Kelepçeyle ve Prangayla Doğum Yaptı

Faruk Ayhan Utkan

ABD'nin New York şehrinde tutuklu bir mahkum, ellerindeki kelepçe ve prangalarla doğum yapmak zorunda bırakılınca New York Polis Müdürlüğü'ne dava açtı.

New York'ta Hamile Mahkum Kelepçeyle ve Prangayla Doğum Yaptı

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, 8 Şubat tarihinde, ismi açıklanmayan 27 yaşındaki kadın mahkum, doğum sancılarının başlaması üzerine kaldığı Bronx'taki hapishaneden Montefiore Tıp Merkezi'ne götürüldü.

Ellerindeki kelepçeler ve ayaklarındaki prangalar çıkarılmayan kadın mahkum o halde 1 saat boyunca doğum yapmaya çalıştı. Her ne kadar doktorlar polis memurlarını bu konuda uyarsa da bu talepleri kabul edilmedi.Daha sonra ise kadın mahkumun ayakları çözüldü ve sağ eli yatağa kelepçeli olarak bebeğini dünyaya getirdi.

Eyaletteki yasalar uyarınca, hamilelik, doğum veya 8 haftalık lohusalık dönemlerinde hamile kadınlara kelepçe ya da pranga takılması aslında yasak.

Kadın mahkum hazırladığı dava dilekçesinde insanlık dışı ve aşağılayıcı bir muameleye maruz kaldığını, bu yüzden travma yaşadığını belirterek doğumu ailesine haber veremediğini belirtti ve şunları ekledi:

Yaşadıklarıma ben hala anlam veremiyorum çocuğum nasıl anlayacak? Hamile kadınlara zincir takılması insanlık dışı, zalimce ve 2018'te New York'ta olmaması gereken anlamsız bir uygulama.

Kaynak: BBC

Son Güncelleme: 17 Ara 2018 / 04:12
New York'ta Hamile Mahkum Kelepçeyle ve Prangayla Doğum Yaptı
38 Cevap