Google NewsTakip Et

Çiftçileri Suda Bekletip Cezalandıran Özbekistan Başbakan Yardımcısı Görevinden Alındı

Melike Gozence

Hasadın düşük olması sebebiyle 6 çiftçiyi dizlerine kadar suda yarım saat bekleterek cezalandıran Özbekistan Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev görevinden alındı.

Başbakan yardımcısı köylüleri suda bekleterek cezalandırdı
Başbakan yardımcısı köylüleri suda bekleterek cezalandırdı

Başbakan yardımcısının çiftçileri suda bekleterek cezalandırmasının görüntüleri osyal medyada öfkeye neden oldu. Paylaşılan görüntülerin altına yapılan yorumların birçoğunda çiftçilerin Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev'e neden itiraz edemediğini soruldu.

Siz buğdayı sulamazsanız, ben sizi sularım

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'in yakınlarında bulunan Oqqo'rg'on köyünde yaşanan olayda köy muhtarı Şerzod Murodov, Mirzayev'in kendisiyle bilikte beş çiftçiyi suda bekleterek cezalandırdığını ve bu esnada başlarında beklediğini söyledi.

Bir görgü tanığının ifadesine göre Mirzayev, ziyaret ettiği ve hasadın düşük olduğu köydeki çiftçileri "Siz buğdayı sulamazsanız, ben sizi sularım" diyerek dizlerine kadar suya soktu.

Olayın ardından soruşturma başlatan Özbekistan Çalışma Bakanlığı görgü tanıklarından yardım istedi.

Diğer bir köyde ise kaya cezası verdi

Aynı gün ziyaretlerini sürdüren Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev, uğradığı başka bir köyde de 6 çiftçiye ellerinde kayalarla bekleme cezası verdi. Bu görüntülerin sosyal medyaya sızmasıyla öfke daha da arttı.

Kaya cezası da sosyal medyada yankı uyandırdı
Kaya cezası da sosyal medyada yankı uyandırdı

Başsavcılık yaptığı açıklamasında, makamları ne olursa olsun sorumluların cezalandırılacağını söyledi. Birkaç saat içinde de Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev'in, Mirzayev'i görevden aldığı duyuruldu.

Kaynak: BBC

Son Güncelleme: 30 Kas 2018 / 04:11
Çiftçileri Suda Bekletip Cezalandıran Özbekistan Başbakan Yardımcısı Görevinden Alındı
53 Cevap