Google NewsTakip Et

Cumartesi Annelerinin 700. Hafta Buluşmasına Polis Müdahalesi

Serap Aksu

Beyoğlu Kaymakamlığı, Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'ndaki 700. toplanması Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Meydana yürümek isteyenler, polisin göz yaşartıcı gaz ve boyalı mermiyle müdahalesi ile karşılaştı.

Cumartesi Annelerinin 700. Hafta Buluşmasına Polis Müdahalesi

Beyoğlu Kaymakamlığı, gösteri hakkında kaymakamlığa yasal bir bildirimde bulunulmadığı için toplanmaya müsaade edilmeyeceğini duyurmuş ve açıklamada bulunmuştu;

PKK terör örgütüne müzahir sosyal medya hesapları üzerinden İlçemiz Galatasaray Meydanında 25.08.2018 Cumartesi günü Saat 12.00'de yapılmak için çağrıda bulunulan toplantı ve oturma eylemine bahse konu yer; 2911 Sayılı Kanun kapsamında ilan edilen toplantı ve yürüyüş güzergahlarından olmadığı ve Kaymakamlığımıza yasal yollarla herhangi bir bildirimde bulunulmadığından dolayı, 2911 Sayılı Kanunun 10 ve 17 ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 32/ç. maddeleri çerçevesinde Kaymakamlığımızca müsaade edilmeyecektir.

Yasaklama kararını Cumartesi Anneleri de Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda yasaklama kararına rağmen oturma eylemini yapacaklarını bildirdi.

Meydana yürümek isteyen kalabalık polisin göz yaşartıcı gaz ve boyalı mermi ile müdahalesi ile karşılaştı.

Cumartesi Annelerinin 700. Hafta Buluşmasına Polis Müdahalesi

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise polisin müdahalesini internet üzerinden canlı yayınla paylaştı.

Cumhuriyet Gazetesi, aralarında 12 Eylül'de kaybedilen abisi Hayrettin Eren'i arayan Cumhuriyet gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Eren'in de bulunduğu 20'den fazla kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Taksim'de gözaltına alınan 5 CHP'liden 4'ünün serbest bırakıldığını, gözaltındaki diğer kişilerin de sağlık kontrollerinin ardından bırakılmakta olduğunu belirtti.

Cumartesi Anneleri çoğu 90'lı yıllarda gözaltına alınıp geri dönmeyen çocuklarının, yakınlarının akıbetlerini sormak için 1995'ten bu yana buluşuyor.

Kaynak: BBC

Son Güncelleme: 25 Eyl 2018 / 04:09
Cumartesi Annelerinin 700. Hafta Buluşmasına Polis Müdahalesi
49 Cevap