- 5 ay
Konu kozmetik ürünleri olunca açılın ben doktorum diye bağırmak istiyorum. 😀Drugstore makyaj ürünlerini zaman zaman influencerlardan duyuyoruz. Peki bu drugstore ne demek? Hemen biraz bundan bahsedeceğim.
Drugstore Ne Demek?
"Drugstore" terimi, İngilizce'de "eczane" anlamına geliyor. Ancak bazı ülkelerde eczanelerde sade ilaç değil kişisel bakım ve kozmetik ürünleri de satılıyor. Aslında bizim ülkemizde de satılıyor. Kozmetik, kişisel bakım, takviye gıda ve çeşitli günlük ürünlerin satıldığı tüm dükkanlara drugstore diyebiliriz.
Drugstore Ürün Ne Demek?
Drugstore kavramını öğrendiğimize göre biraz da "drugstore ürün" nedir bunu konuşalım. Drugstore ürünler çok geniş bir yelpazeye sahip. Bu ürünler genellikle uygun fiyatlarıyla ve herkesin erişebilmesiyle biliniyor. Drugstore ürünler; kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, reçetesiz satılan takviyeler, hijyen ürünleri ve gıda ve içeceklerden oluşuyor.
Drugstore Makyaj Malzemesi Nedir?
Drugstore makyaj malzemesi nedir? Tabii ki drugstore dükkanlarda satılan tüm kozmetik markaları için drugstore makyaj malzemeleri diyebiliriz. Bu kozmetik ürünleri uygun fiyatlı olmasıyla biliniyor. Rossman, Gratis, Watsons ve Eveshop gibi mağazalarda satılan markaların ürünleridir. Mac, Dior, YSL gibi high end markalara göre daha uygun fiyatlı ve bu tür çok çeşitli ürünlerin satıldığı dükkanlarda satılan tüm kozmetikler drugstore makyaj malzemesi oluyor. Hatta bazı marketlerin kozmetik reyonlarında da bulunuyor.
Drugstore Makyaj Malzemesi Nedir?
- Fondöten ve BB Kremler: Uygun fiyatlı ve çeşitli cilt tonlarına uygun fondötenler, BB ve CC kremler.
- Ruj ve Lip Gloss: Birbirinden farklı renk ve dokularda rujlar, dudak parlatıcıları.
- Maskara ve Eyeliner: Kirpiklerini belirginleştirecek maskaralar ve gözlerini ön plana çıkaracak eyelinerlar.
- Far Paletleri ve Allıklar: Farklı renklerde far paletleri ve doğal bir görünüm için allıklar.
- Makyaj Fırçaları ve Aksesuarları: Makyajını kusursuz yapmana yardımcı olacak fırçalar ve diğer aksesuarlar.
Drugstore Makyaj Malzemesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Kozmetik alışverişlerimizi genellikle daha bütçe dostu olduğu için drugstore ürünlerle yapıyoruz. Ancak drugstore makyaj malzemesi alırken dikkat edilmesi gereken durumlar var. 🛍️💄✨
- Drugstore makyaj malzemeleri genellikle uygun fiyatlıdır, ancak kaliteyi de göz önünde bulundurmalısın.
- Bilinen markaların ürünlerini tercih etmek ve kullanıcı yorumlarını okumak işini kolaylaştırabilir.
- Cilt tipine uygun ürünler seçmek, makyajın kalitesini ve etkisini artıracaktır.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Drugstore mesela gratis rossman wattsons gibi uygun fiyatlı kozmetik mağazaları high end de mesela nars sephora gibi :)
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkürler.
Gratis, Watsons gibi uygun fiyatlı kozmetik ve sağlık ürünleri satan yerler.
00 Yorumla
- +1 yıl
Amerikan İngilizcesi'nde Eczane demek.
Uluslararası ingilizce'de eczane pharmacy olarak bilinir.04 Yorumla- Soran+1 yıl
Watsons falan drugstore oluyor.
- +1 yıl
Hangi ülkedeki Watson's. Uluslararası büyük bir firma. Mobilya bile satıyorlar. ;)
www.watsons.com/furniture - Soran+1 yıl
Ama bu Watson's diye yazılıyor. Benim dediğim watsons farkli bir firma. Ayrıca Drugstore gratis ve watsons gibi firmalara denir. Nedeni ise uygun fiyatlı ürünler satması.😉😉😉. Eczane anlamında kullanıldığını ilk defa duydum. Aratırıcam şimdi.
- Soran+1 yıl
Baktım yurtdışında makyaj malzemesi satan eczaneler bile varmış
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gratis watsons gibi yerler
10 Yorumla- +1 yıl
Gratis watsons tarzı yerler
10 Yorumla - +1 yıl
Gratis gibi biyer mesela drugstore
010 Yorumla- Soran+1 yıl
Sağol
- +1 yıl
Ben mi?
- Soran+1 yıl
@Sarp_18 Ağzını topla p*ç. Kaldırırım sanamı soracam bit?
- Soran+1 yıl
Ezik senin gotundur.
- Soran+1 yıl
Kendini ne sanıyorsun? Kral falan mı?
- Soran+1 yıl
Sana ne soracam beyinsiz sen kimsin?
Uyuşturucu satılan yerler demek mi oluyor
00 Yorumlabilemiyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?