joker çizgi romanda zeki bir iş adamıydı ve yanlış hatırlamıyorsam bir asit tankının içine atılmıştı mafya üyeleri tarafından, sonrasında intikam almak adına joker kimliğine bürünüp mafyalardan intikam almaya çalışıyordu. dark knight filmine geldiğimizde joker tam bir muamma... hakkında bilinen hiç bir şey yok... diğer yandan heath ledger abimizin canlandırdığı joker insanların sahteliğinden sıkılan dahi fakat bir o kadarda deli... insanların bugün ki monoton ve sıkıcı hayatlarının bu hale gelmesindeki en büyük etken yine insanlardı. sadece filmi izleyen birisi jokeri sıradan bir akıl hastası olarak görebilir ancak joker insanların gerçek kimliklerini açığa çıkarmak isteyen birisiydi ve bu onu mutlu ediyordu. bu yüzden yüzüne bir gülümseme kondurmak istedi ancak ruj izlerin altındaki yara izlerinin nedenini kimse bilmiyor. filmde bununla ilgili 3 farklı hikaye var ve hiç biride gerçeği yansıtmıyor... tekrar çizgi romana dönecek olursak joker ihanete uğradığı mafya üyelerini öldürmesi yüzünden batman in radarına giren dahi bir iş adamı. yüzüne karşı gülen insanların ona ihanet etmesi insanların iki yüzlülüğünü hatırlatıyor ve insanların gerçek yüzünü ortaya çıkartmak istiyor. jokerde madem insanlar benim yüzüme gülüp arkamdan iş çevirmek istiyorlar bende yüzüme bir gülümseme kondurayım diyor ve bugün bir çok insanın imrendiği joker makyajını yapıyor ve intikamını bu şekilde alıyor... kısacası insanların iki yüzlülüğüne vurgu yapmak adına yapılmış bir makyaj... peki sonrasında demezler mi NEDEN BU KADAR CİDDİSİN EVLAT, HADİ O GÜZEL YÜZÜNE BİR GÜLÜMSEME KONDURALIM diye... derler kısacası iki yüzlü olmayın arkadaşlar hayatta hep gülen taraf siz olun...
Filmde buna bir cevap verilmiyor. Joker insanların sahte hayatlar yaşadığını ve sahte hayatlarını da herşeyden üstün tuttuklarına inanıyor. Bu nedenle sahte olan her şeye karşı savaşta. Para yakması ve iki yolcu vapuru ile anlatılmak istenen bunlar olabilir. Toplum gerçek yüzünü ise maskelerin arkasında yaşadığına inanıyor. Zaten bu yüzden filmde jokerin geçmişi anlatılmıyor ya da makyajsız görülmüyor. Kim olduğunu bilmeyelim diye. Bir nevi odaklanmamız istenilen toplum olarak biz kimiz veya kim olduğumuza karar verip
vermediğimizin farkında mıyız? İnsanların kendilerini maske ile gizlemeye çalışmasını hem komik buluyor hem işe yaramadığını düşünüyor. Tabi bu nedenler içerisinde mizahın önemi de büyük. Jokerin bakış açısına göre insanların kendini bilmezliği ve gerçek yüzlerini saklama eğilimleri sadece mizahi olarak açıklanabilir. Çünkü saklayamıyorlar ve joker gerçeği görüyor. Bir nevi komiklik olsun diye yaptıklarına inandığı için kendisine komik bir maske seçmiş. Palyaçovari. Aslında joker karakterinin tamamı toplumlara gönderme niteliğindedir. Hatta isminin joker olması bile bir şekilde göndermedir. Bu göndermeleri bir var olan düzeni onaylamadığı içindir. Benim karakterden yorumladıklarımı kısaca yazmaya çalıştım. Daha çok şey anlatılabilir.
Elimden geleni yaptım. Joker hiç bir kötüye benzemez. Onun yeri her zaman ayrıdır. Batman ı Batman yapan 2 şeyden biri joker dir. Fanları Batman kadar çoktur
Kendisi zaten anlatiyir filimde ama her seferinde farklı bir hikaye ankatiyor hangisine inanacagıma sasirmistim ama bana gore kendisi yaptı cunku suclayacak birilerini ariyor klasik psikopat davranişı goruyiruz kensni kesenleri jiletleyenleri hep ruh sagligi bozuk insanlar buda oyke bisey
Belki bir şeyleri farklı görüyordur. Yani çoğu insanın gördüğünden farklı, ki adam psikopat. Siz ruju düz sürdüğünüzde doğru olarak algılıyosanız, belki de o öyle doğru algılıyo. Obsesif kompülsif rahatsızlığım var ve çoğu şeyi farklı görürüm bazen kafamın için de başka birisi var gibi olur ve insanları daha farklı görmemi sağlar. Olay bakış acısı fazla kasmamak lazım.
Bu jokerin hikayesi baya acıklı idi diye biliyorum. Bir gece yüzünü kesmişti boydan boya. Manita davası mıydı hatırlamıyorum kesin manita davası yoksa joker kıral çocuktur namazında niyazinda 😁😁
Taşırmış imajı veriyor ama aslında dikişli yerlerini kapatıyor o. Düzgün sürseydi kimse ona bakmazdı. İşi hep hile hurda. Adam gibi adam kalmadı memlekette...
soru saçma bikere normalde zaten normalden fazla bir sırıtışı vardı rve bunun gibi dursun dşye böyle yaomışlar ama bu seride joker makyajı genelolarak bberbattı zaten
En İyi Cevaplar