Saç sakal kesmemeyi bir tarz olarak beğeniyorum ve çekici buluyorum. Saçın sakalın birbirine girmiş olması.. tabii bu algımın altında yatan gerçek iki tanıdığım saçı sakalı uzun erkeğin de son derece zeki, atak, kafası bir başka çalışan, gecelerini okuyarak geçiren adamlar olması. Yoksa ne saçta keramet var ne sakalda. Sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce bir estetik değeri var mı? Sizin tanıdığınız beylerde bir farklılık seziliyor muydu?
Kılın ezoterizmde bir anlamı vardır. Sırat köprüsünün kıl kadar ince olması. Bilginin bilgeliğin bedende vuku bulması diyebilir miyiz? Belki de gerçekten sakal kesmeye vakit bulamamanın getirdiği bir tezahürdür. Belki de dünyevi düzlemden çıkmanın gerekliliğidir.
yazın sıcakta uzun sakal nasıl dolaşıyorlar anlamıyorum valla diğer erkekleri :D kışın ben de uzatıyorum ama yazın hep kısa olur. Ama saç sakal birbirine karışmış birisinin etkileyiciliği olmaz bence
Muhtemelen sünnet olduğu düşüncesiyle uzatıyorsunuz. Kur'an da erkeklerin saçını uzatmasınin iyi olacağına dair ne bir emir ne de tavsiye var. Ama sizin fikriyatınızı, benimsediğiniz davranıs biçimini anlıyor ve saygı duyuyorum. Diğer konuya gelecek olursak bir insanı kılığından, şeklinden şemalinden, inancindan yahut inançsızlığından ötürü yargılamak çok utanç verici. Birbirinize bunu yapmamalıyız. Saygı illa saygı.. bu önemli.
Sakal her müslüman erkeğe vacibtir. zaruri haller dışında kesilmesi, yani sakala jilet vurulması haramdır.
Hristiyan rahip tesettür giyer kimse bir şey söylemez. Müslüman kadın giyer hakarete uğrar. Yahudi sakalını uzatır kimse ses etmez. Müslüam sakalını uzatır çeşitli şeyler ile yaftalanır.
Bütün kötülüklere, zulüm ve baskılara rağmen güneşli günler göreceğiz.
Sakalın vacip olması gibi bir durum yok beyefendi.. lütfen inandığınız şeyleri araştırın. Samimi düşüncelerle uzattığınız sakalınıza, yani size... saygı duyuyorum. Ama lütfen dinde olmayan şeyleri dini bir vecibe gibi göstermeyin. Tek taraflı özgürlüğe son derece karşıyım. Kesinlikle size saygı duyulması gerekiyor.. nasıl rastalı birine saygıyla yaklaşılması gerekiyorsa.. özgürlükler adi altında hepsi birdir. Aynı özenle yaklaşılmalıdır. Neyse, bu konu uzun.. iyi günler dilerim.
En İyi Cevaplar