Herkesin kendi bedeni kendi kararı. Başkasının "kendi" bedeni hakkındaki kararlara karışmayı bırakın yorum yapmamız bile doğru değil. Bu herkes için geçerli tabi. Kızlar da istediği gibi, nasıl mutlu oluyolarsa giyinebilir süslenebilirler. İster etek giyer, şort giyer, isterse başörtüsü takabilirler. Biz sadece buna saygı duymalıyız. Sen şort giymeyi doğru buluyosan, sadece sen şort giymelisin. Ya da sen başörtüsü takmayı doğru buluyosan sadece sen başörtüsü takmalısın. Çünkü bu senin tercihin. Adı üstünde tercih ve bunu başkasına dayatamayız. Gidip de başkasına sen de böyle giymelisin veya şöyle davranmalısın diyemeyiz. Aynı şekilde erkekler de istediği kadar makyaj, ağda vb yapabilirler. İsterlese de yapmazlar. Bu o kişi dışında kimseyi ilgilendirmez.
Ve söylemeden geçmek istemediğim bir şey daha var. Hani şu fotoğraftaki gibi insanlara t*p, ib*e vb diyosunuz ya, o insanların da duyguları olduğunu hatırlatmak isterim. Duyguları olduğu gibi, bu sözleri de ciddiye alıyolar bilin istedim. Ciddiye aldıklarını, düşünen her insan anlayabilir. Çünkü bazıları bu hakaretlere, baskılara ve aşağılanmaya dayanamayıp intihar ediyor. O yüzden lütfen böyle kelimeler kullanmayın.
Nefreti, öfkeyi bir kenara bırakın. Sevin, sevişin.
Sinir oluyorum ben. Cinsiyetçi falan değilim ama gerçekten görünce sinir oluyorum ne gerek var allah aşkına. Erkek yüzüne makyaj ne alaka asla anlamıyorum. İlla bak ben yetenekliyim diyorsan oturt bir kadını ona makyaj yap sen ne alaka? Yani özü sinir oluyorum 😒
Toplumun kendi kendine kurduğu kurallara uygun yaşamaya çalıştığımız için bir çoğumuza itici geliyor. Bana da dahil. Erkek her zaman daha güçlü durmalı toplumsal kurallara göre. Bu yüzden yakışmıyor. Kadın bakımlı ve güzel olmalı. O yüzden onlara yakışıyor. Hani erkek makyajla çirkinleştiği için değil de makyajı kadına yakıştırdığımız için itici. İster top olsunlar ister normal bir insan.
İsteyen istediğini yapar ha bu beğeniyorum anlamına gelmiyor fakat bunu mesleğe döken, çoğu kızdan daha yetenekli olan adamlarda var. Ne oldugu, nasıl oldugu onemli olan. Ne adamlar gördük delikanlıyız deyip yemediği bok kalmıyor, sokakta onu bunu rahatsız ediyor. İnsanları dış görünüşe, tercihlerine, tarzına göre yargılamak bana saçma geliyor. Her şeyden önce insan olunmalı, vicdan sahibi olunmalı. Hakaret edenlerde, top diyenlerde asıl kendileri öyle. Bu bir rahatsızlıktır, ve her birinin adı var zaten, toplumda hakaret amaclı kullanılan ve kalıplasmıs kelımelerı zevk icin bu sekılde insanlara söyleyenlerde insan falan değildir.
Makyaj yapan erkeklerin çoğu Youtuber zaten. Video çekiyorlar nasıl yaptıklarını anlatıyorlar, böyle tepki alacaklarını bilmelerine rağmen bunu yapıyorlar. Kötü görüşleriniz ve lakaplarınızla insanların canını sıkmaktan başka bir işe yaramıyor. Erkeklerde makyaj yapabilir. Cinsiyeti yoktur. Bırakın insanlar nasıl mutlularsa öyle yaşasınlar.
Makyjöz insan olabilir kuaförde olabilirler hani ekmek parasi cikarmak icin olabilir helebilaki kendi dukkanimsa baskalarna sacda yapardm erkek olsaydim makyajda ama erkeklern kendilerne makyaj yapmasi ve bu durumun gittikce yayilmasi cogalmasi hic hos degil gercekden dudak sisirme yuz gerdirme burun kucultme dapdar kerimcar gibi giyinme kerimcan tirnaklarini bile yaptirmis sok gecirdm yani bir insan kendisini neden boyle bir kiliga sokarki.
bakımlı olmak çok hoş, hijyen, güzel koku, diş , el temizliği genelde temiz ve şık olmak vs. Bunlar erkek arkadaşlardan beklediğimiz hareketler. Ancak resimlerde gördüğümüz tipler,? bence ne diyeyim bilemedim, acımalı mı? sinirlenmeli mi? durumları zor tabii.
He ya gercekten cogaliyolar. Benim esim mafya gibi bisy. Sevgiliyken universitedede oyleydik evlendik yine oyle. Onu gorenler it gibi korkar. bir mevzu olsn hic korkmaz. Evde bir benim basimin ucunda bir onun basucunda silah var koymus duruo. Biraz gerci zenginlik yuzundende boyle olmus kayinbabam oyle dio. Herneyse benim bazen fondotenimi ve kas farimi kullanio. Bn sok
birkaç ay önce büyük bir kozmetik firmasının yetkilisi artık erkeklerin de makyaj yapması gerektiği ile ilgili açıklamalar yapıyordu. Neden böyle bir şey söylüyor. Çünkü satışlarınıı iki katına çıkarmak için. erkeklerin kadın gibi görünmesinin yolunu açmaya çalışan sorular bunlar ve erkeğin makyaj yapması iğrenç bir şey.
Ben doğru bulmuyorum. Kaş ortasını alması, cilt bakımı yaptırması, manikür falan tamam neyse de o ne öyle far, allık, aydınlatıcı falan. Benim gözümde çok olumlu bir izlenimleri yok kendilerinin. Allah sonumuzu hayır etsin zaten.
Sevgili olmam ancak kanka arkadaş falan olurum ama yargılamam o öyle istiyor demekki öyle iyi hissediyor , insanlar kendini iyi hissettiği şekilde yaşamalı bence en azından yapabileceği şeyleri yapmalı
Çok net, Günümüzde makyaj yapan erkekler malesef psikolojik olarak bedenini kadın gibi kullanan crosdres tabiatlı erkeklerdir, bunları toplum dışlamakta ancak beni fazla ilgilendirmezler
Gözümdeki erkek profiline çok ters kalıyor. Ama böyle makyaj yapan bir erkek görsem gülmem, alay etmem. Yapmasalar keşke. Bize özgü kalsa. Çünkü yakışmıyor.
Diyorum ya hır gür bir şekilde karşı olmam sorarım güzelce eğer yapmak istiyosa gerçekten yapabileceğim bişey kalmaz makyaj yapmaları o kadar büyütülecek kadar bir olay değil. İnsanlar daha neler yaşıyor düşün mesela oğlunu kaybetmiş bir insanı.
En İyi Cevaplar