Rossman'da satılan parfümler ile Sephora, Tekin Acar gibi yerlerdikiler arasında ciddi fiyat farkları var. Bunun sebebini biliyor musunuz? Mesela benim almak istediğim bir parfüm var aralarında 100 TL'ye yakın bir fark var. Biraz tuhafıma gitti.

Rossman'da satılan parfümler ile Sephora, Tekin Acar gibi yerlerdikiler arasında ciddi fiyat farkları var. Bunun sebebini biliyor musunuz? Mesela benim almak istediğim bir parfüm var aralarında 100 TL'ye yakın bir fark var. Biraz tuhafıma gitti.

Rossman en sevdiğim kozmetik marketlerden biri. Büyük bir firma olduğu için sahte ürün satacağını düşünmüyorum. Zaman zaman kampanyalar yapıyor ve parfüm gibi çok sayıda ürünü uygun fiyatlarla satıyor.
Rossmann mağazaları her köşe başında karşımıza çıkan, uygun fiyatlı ve geniş ürün yelpazesiyle sevilen bir yer. Ama tabii ki akıllardaki en önemli sorulardan biri şu: Rossmann’dan aldığım parfüm orijinal mi? İşin aslı şu: Rossmann, bilinen markaların orijinal ürünlerini satıyor. Yani raflarda gördüğün o güzel kokulu şişeler, tıpkı Sephora ya da Boyner'de bulacağın markaların orijinal parfümleri. 💯
Rossmann, büyük kozmetik ve parfüm markalarıyla direkt çalıştığı için sahte parfüm satma gibi bir durum söz konusu değil. Tabii, her zaman ambalajına ve barkoduna dikkat etmekte fayda var. Ama gönül rahatlığıyla parfüm alışverişi yapabilirsin. Eğer Rossmann'ın kendi markalarına da göz attıysan, onlar da gayet başarılı alternatifler sunuyor. Uygun fiyatlı olmaları, kalitesiz oldukları anlamına gelmiyor. 👍
Şimdi biraz parfüm dedektifliği oynayalım! Bir parfümün orijinal olup olmadığını anlamanın birkaç yolu var ve bu yöntemler hayat kurtarır. Kim sahte bir parfüme para vermek ister ki, değil mi? 🤷♀️ İşte dikkat edilmesi gerekenler:
Rossmann’da aldığın parfümler büyük ihtimalle güvenilir, ama yine de bu bilgilerini cebinde tut!
Rossmann’ın parfüm çeşitlerini kullanan pek çok kişi var ve yorumlar genellikle olumlu. 🧴 Özellikle Rossmann hem lüks markalı parfümlerle hem de uygun fiyatlı orta segment parfümlerle kaliteli seçenekler sunuyor. Şekerli çiçeksi, baharatlı ya da hafif kokulu alternatifleriyle öne çıkıyor. Ben de buradan parfüm almıştım genellikle beğeniyorum. Almadan önce tester ürünlerden de denemiştim.

Elbette orijinal satıyorlar. Bu tarz mağazalar orijinal satmazlarsa başlarına bela alırlar. Çünkü markanın adını kullanıp satıyorlar ve Rossmann büyük bir marka. Gratis, Rossmann, Watsons, Eve Shop gibi bakım ürünleri satn büyük mağazaların orijinal olmayan bir marka adı geçen parfümü satmaları mümkün olamaz. Denetlemeye takılırlar, büyük cezalar yerler. :) Bu nedenle Rossman parfüm orjinal mi gibi bir sıkıntınız olmasın, Rossmann'dan parfüm alışverişi yaparken korkmayın. Hepsi orijinal.
Ayrıca Rossmann'da parfümlerde aşırı iyi kampanyalar oluyor. %50 indirimli hallerini sık sık yakalayabilirsiniz. Mesela ben Rossmann'dan Davıdoff Cool Water parfümünü alıyorum. Her defasında da indirimli halini yakalıyorum. Normalde 579 TL fiyatı ama %70 indirim kampanyasından yakalayınca 150 gibi çok uygun bir fiyata satın alıyorum. :) Gelin size Rossmann'da satılan orijinal parfümlerden en beğendiklerimi listeleyeyim. Belki hoşunuza giden bir parfüm olur. Rossman parfümler orjinal mi sorusunu cevapladık diye düşünüyorum. Bu arada neden ucuz diye sormuşsun çünkü Rossmann Almanya mağazası. Markalarla kampanyalar yapıyor ve çok daha ucuza satabiliyor.

Kullandığım ve memnun kaldığım parfümleri önermek istiyorum. Umarım beğenirsiniz. Rossmann parfümleri orjinal mi derdine bu parfümlerden herhangi birini kullandığınızda bile orijinal olduğunu fark edeceksiniz.
Benim Rossmann'da satılan parfümlerden en çok beğendiğim parfümler bunlardı. Rossmann parfüm orjinal mi endişesini üstünüzden atın ve gidin bir parfüm satın alın. :)
Daha önce hiç Rossmann tecrübem olmadı. Ben de sizin gibi markanın büyüklüğünü göz önüne alınca orijinal olmayan ürün satmaya cesaret edemeyeceklerini düşüyordum. Ta ki Graris'ten orijinal olmayan parfüm satın alıncaya kadar. Evet Gratis muadil parfüm satıyor. Bilerek ya da bilmeyerek orasını bilmem. Belki tek tük, belki bi kaç parti öyle oldu sonra anladılar düzeldi, onu da bilemem. Ama bunu Gratis yapıyorsa Rossmann da yapabilir. Meşhur optikçilerin çoğu replika wayfarer satıyor bu arada, yan bilgi olarak dursun. Nasıl yapıyolar derseniz repkikası da orijinali kadar kaliteli oluğu için kimse anlamıyor :)
Parfüm alışverişi hem heyecan verici hem de bazen kafa karıştırıcı olabiliyor :) Özellikle de nereden alındığına dair şüpheleriniz varsa. 🤔 Rossmann geniş ürün yelpazesiyle bilinen ve güvenilir markaları bünyesinde barındıran bir perakende zinciridir. Şimdi, Rossmann'da satılan parfümlerin orijinallik durumuna ve hangi Rossmann parfümlerinin en beğenilenler olduğuna daha yakından bakalım!

Parfüm alırken "Acaba bu orijinal mi?" diye düşünmek oldukça yaygın. Özellikle fiyatları uygun olduğunda bu sorular kafamızda daha bir dolanır, değil mi? 😏 Rossmann gibi büyük perakende mağazalarında satılan parfümler hakkında aklına takılan bu soruyu netleştirmeye ne dersin? Bu yazıda, Rossmann'da satılan parfümlerin orijinalliği, orijinal bir parfümü nasıl anlayabileceğin ve Rossmann’ın en popüler parfümleri hakkında bilgiler vereceğim. Hazırsan başlayalım!

Orijinal bir parfümü ayırt etmek bazen zor olabilir, ama dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var:
Orijinal parfümler detaylara önem verilen, kaliteli malzemeden yapılmış ambalajlara sahiptir. Kutunun üzerindeki yazılar net ve düzgün olmalı, bulanık veya silik değil.
Şişe düzgün kesimli ve kapak sıkıca oturmalı. Orijinal olmayan ürünlerde bu detaylar genellikle göz ardı edilir. Orijinal parfümler ciltte daha uzun süre kalıcılık gösterir.
Eğer parfümün etkisi çok çabuk kayboluyorsa, bu ürünün orijinal olmayabileceğini gösterebilir. Güvenilir ve tanınmış mağazalardan alışveriş yapmak, orijinallik konusunda sizi güvenceye alır. Rossmann gibi büyük zincirler genellikle ürünlerinin orijinalliği konusunda güvenilir adreslerdir.

Rossmann'da satılan en güzel parfümü seçmek kişisel zevklere bağlı olmakla birlikte, müşteri geri bildirimleri ve popülerlik açısından bazı öne çıkanlar var:
İsabella Rossellini Manifesto:
Çiçeksi ve odunsu notalarıyla bilinen bu parfüm, özellikle bahar ve yaz aylarında tercih ediliyor.
Beyoncé Heat:
Meyvemsi ve vanilyalı notalarıyla ünlü, güçlü bir kış parfümü. Her iki parfüm de Rossmann raflarında sıklıkla tercih edilen ve beğenilen seçenekler arasında. Bu parfümlerle, bütçenizi sarsmadan kaliteyi koklayabilirsiniz! 😉Rossmann'da satılan parfümler, genellikle orijinal ürünlerdir. Ancak her zaman güvende olmak için yukarıda saydığım kontrolleri yapmayı ihmal etme!
Havaalanlarında olanlar yan ürün değil aksine direkt yurtdışı girişli olduğu için tamamen orjinal. Ben dutyfree’den burberry Classic alıyorum 90 euro’ya
Evet öyle.
Nakliye az , kar az, ve toptan alınıyor. O yüzden :)
Ayrıca istersen duty free den daha uygun aldırabilirim.
Teşekkürler
Cevap
3Cevap
Parfümlerin tedariği, tazeliği ve kira gibi unsurlar söz konusu. Ayrıca Tekin Acar fiyat rekabetinden zaten kaybetti. Çoğu kozmetik ürün satıcısı eskisi gibi yüksek fiyatlara satmaya çalışsada devir değişti...
Genel olarak kaliteli parfümlerde fark etmez ama bu bazı toptancılarda veya direk satıcılarda farklı algılanıyor. Genellikle 2 yıl ömrü var derler ama ben 5 yıllık parfüm alıp aynı şeyi test etmiştim hiçte koku değişikliği veya uçucu bir durum olmamıştı. Genelde fresh kokularda olur derler ama bu daha çok kaliteyle ilgili. Zaten hemen hemen her satıcının 3-4 tedarik toptancısı var tekinde 300 tl olan parfüm internette 165 oluyor toptancısından teğmen edebilecek olsak bu emin ol 100’e kadar inebilir. Tekstil gibi...
Hepsinin maliyeti aynı. İndirim oranı farklı tutuyorlar sadece ✩
Orjinal değil diye duymuştum.
Magaza kira. lari etkiliyo
Sanmama. mesela. nerede otueuyosun sehir ve semt
Nakliye ve kar ı minimuma indirerek satıyorlardır
https://manylink/haber
Hiç bakmadım bile
Çünkü Alman marketi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?