Mükemmeliyetçi güzellik anlayışının kadınlara dayattığı en önemli şeylerden biri de makyaj! Evet kadınların büyük bir kısmı makyaj yapmaktan fazlasıyla keyif alsa da aksini tercih edip, buna göre yaşayan kadınların sayısı da az değil.
Sıfır makyaj öz güven midir? Kadının makyaj yapmaması bakımsız olduğu anlamına mı geliyor?
Bu makyaj gerçekten değişik bir şey. 20 yaşındaki kadını 30, 30 yaşındaki kadını da 20 yaşında gösteriyor. Neyse, makyajın öz güvenle bağlantısı olabilir mi? Hmmm... Bence olabilir. Çünkü hem makyajı yapan kadın vardır, hem de makyajı yapabilen kadın vardır. Bunlardan sadece birisi kendine makyaj yapmayı şart koşmuştur ki markete dahi makyajsız gidemez. Öte yandan diğer kadın kendisiyle barışıktır. Makyajı canı isterse yapar, istemezse yapmaz. Makyajın bir süsten ibaret olduğunu düşünmekteyim. Kendine yeterince bakan bir kadın, kendini bakımlı göstermek adına makyaja ihtiyaç duymaz.
Makyaj yapmak bana göre bir kadında sanattır Nasıl ki bir ressam sanatını fırçası ile konuşturur bir kadında kendini doğru makyaj ile sadece makyaj ile gösterebilir Boyacı mülayim abi misali abartı makyaj sadece komiklik Ama sadece ve abartilmadan yapilan bir kadını ortaya çıkaran en güzel halidir Markete giderken bile makyaja ihtiyaç duyanlar ozgivensiz bana göre Ama sade sıfır makyaj olan kadın bana göre candır çünkü doğallık her zaman ilk sırada
Benim 2 ton daha koyu kaşlarım ama boyamadan önce daha açıktı. Zaten kaş rengini kırmanı önermem, zarar görüyor kaşlar, koyultmak değil de oksidan zarar veriyor canım.
Sıfır makyaj kadının kendiyle barışık olduğunun en güzel göstergesi olabilir ama artık adet haline gelmiş. Ama bana sorulacak olsa tabiki de makyajsız bakımsız bir kadını tercih etmem 😊
makyajla alakası yok.. insan kendine güveni varsa makyaja yani ekstra 1 şey kullanmasına ihtiyacı yok ihtiyacı olan her şey zaten içinde... sadece bunu farketmeleri gerek..
Makyaj ile bakımsızlık çok ayrı dünyalar bence. Kişisel bakımını ihmal etmek ile makyajsız gezmek aynı kefeye koyulamax. Ve özgüvenden ziyade kişisel tercih diye düşünüyorum ben
Sıkıcı bir konu En önemlisi kişilik Kişilik bozuk olduktan sonra yapsa ne olur yapmasa ne olur Yerine ve zamanına göre olgun kadın erkeğini rahatsız etmeyecek şekilde halledebilir bunu
En İyi Cevaplar