Kadın kuaförlerinde genelde bir garip tepkiler vardır. Bazı müşteriler ortamın müdavimidir mesela çok rahat hareket eder. Sonra saç kesilirken bütün içindekileri anlatanlar vardır. Muhtemelen kesim beğenilmez, kuaför ise yaptığı işin güzelliğinde ısrarcıdır. Neredeyse, ''tipin bozuksa ben ne yapayım saç doğru'' demeye kadar gelir iş.
Erkek kuaförlerinde ise bi' dayama mevzusu duyuyoruz sıkça :) Sizce aradaki farklar neler? :)
Erkek kuaförü ile kadın kuaförü arasındaki farklar neler?
Erkek kuafkru gevezedir. Sanki masada lturan adamin bes saat zamani varmis gibi davranir.
Erkek kuaforu her ne yapmasi istenmise genelde yapar.
Erkek kuaforu ara makastan komple sac kesim parasi almaz.
Darmadagin saci komple kisaltip, duzeltip bir de sakal trasi yapip 25 lira para alir, kadin kuaforu genelde kayda dever bisey yapmasa bile o paralari alir, hatta fazlasini alir.
Damat trasi olsa olsa en fazla 40-50 lira olurken bicimsiz, estetistikten uzak ni gelin makyajina 500 lira para odendigi tarafimca gorulmustur.
Kisacasi berber sac keser.
Kadin kuaforu kadinlara genelde farazi bir guzellik algisi pazarlar. Kadinlar sirf bu yuzden saclarina yaptirdiklari ufak tefek seylerin bile kendilerini bambaska birisi yaltigini sanacak kadar tuhaftir.
Hic sacini 3'e vurdurunca kendini bambaska biri gibo hisseden erkek duymazsiniz.
Ama uzun sacini omuz hizasina kisaltinca kisiligi degismis tribine giren kadina raatlanabilir.
Ayni kadin ve erkek arasindaki temel fark gobodkr bu, berber pragmatiktir, kadin kuaforu ise farazi bisey sunar. Fonksiyonel degildir.
Erkek kuaförde sadece tek bir profil saç kesimi vardır. Erkek kuaföre ne kadar anlatırsan anlat yine tek bildiği saç kesimini yapıyor.. O yüzden kuaför stil sorduğunda kafana göre takıl diyorum zaten sonuç hep aynı, bari boşuna çene yormamış oluyorum..
Uzun saçlı erkeklerin kadın kuaförlerini tercih etmesi daha iyi zira erkek kuafölerinin yüzde doksanı uzun saçtan anlamıyor, bir kaç arkadaşımda görmüştüm uzun saçlı erkek kuaförüne gittiğinde eski türk filmlerindeki besleme kızların saçları gibi olmuştu saçları :)
erkek kuaförü değdirir bayan kuaförü değdirmez. biri erkeği tıraş eder biri etmez, erkek kuaförü lavaboya adamın kafasını sokar bayan sokmaz. ikisininde ortak yanı dedikodu mekanlarıdır çok geyik döner :)
''Mahmut abi kolumu deldin, biraz geri çekil'' gibi espriler yapanlar oluyor. Bence bunlar şaka, ben hiç böyle şeyler yapana denk gelmedim. Gerçi yıllardır bir berbere giderim ama yok yani, mizah hep.
Birinde siyaset ya da maç konuşulur Birinde güzellik ve alışveriş konuşulur Birinde kaba dil söz konusudur Birinde ince telden saz çalar Ortak yönleri iyi para kazanırlar :D
Dayama falan olacağını sanmıyorum. Adam dedığın ışını doğru düzgün yapar ve müşterının güvenını kazanır. Kadın kuaförler herşeye yorum yapar ve muşterıyle tartışma oranları yüksektır BENCE
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkek kuaförleri samimi sohbet ya da muhabbet. Futbol , siyaset ve benzeri konular. Kadın kuaförleri ise tahminim kuaförde ki en güzel kadın benim edaları , dedikodu , sanki çok zengin ve sosyeteymiş gibi bir imaj , manikür , pedikür , değişik saç modelleri ve benzeri gibi şeyler.
Benim berber belli. Her zaman da aynı tip keser zaten. Değişik bir şey istersem söylerim yapar. Biz artık can ciğer olduk sayılır muhabbet ede ede kesiliyor saçım sakalım.
Beni kadın kuaförlerinden soğutan şey kuafördeki çalışanların her dk kendini övmesi ve sertifikam var demesi😒Hepsi diyor yav tamam sertifikanız var zaten o yüzden kuaförsünüz ifrit oluyorum😒😒
Erkek kuaföründe genelde berberler bir sigara ver icekte başlayım derler Tras biter çay içen mi der bir sigara daha alır Sonra kutusu 10 TL lik maskeden yüzüne korka korka az bise sürüp 5 TL fazladan alır Yani yolucu hepsi
erkek kuaförü genelde düz şekiller yapıyor ancak bayan kuaförü daha zor bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fiyat farkı var, biz daha basitiz her zamanki gibi, ya 1 numara olur ya amerikan ya subay traşı. öyle spesifik şeyler isteyen de hoş karşılanmaz. Sonra daha samimi bir ortam vardır genelde, öyle dedikodu yapan müşteriler olmaz
Kuaförlerle aram iyi degildir bilemeyecegim ama bildigim tek bir sey varsa kadin kuaforlerden haz etmedigim ve oldukca beceriksiz olduklarini dusundugum.
erkek kuaförü işini yapar geyiğini yapar parasını alır rahattır bayan kuaförü işini yapar beğendiremez parasını alması şans işidir. stres sahibi olur tövbe eder mesleği bırakır
En İyi Cevaplar