Ben fıçı gibi ve yağlı olarak bıngıl bıngıl başladığım fitnessta 6. ayımda dün hocanın farketmesiyle gördüğüm karın kaslarımla tanıştım. Fotoğraftaki gibi üst kısımdaki çizgiler belirginleşmeye başlamış darısı alt karna😬 Sizce kaslı karın mı daha çekici yoksa ayva göbek mi?
Kesinlikle karın kasları:) Ben de üstteki baklavalar biraz belli, bir de adonislerim. Alttaki kaslar belli değil çünkü hamladım ama ağır antrenmanlarla inşallah onları da çıkartacağım:) Ben fitness yapmıyorum yalnız, ağırlık çalışmıyorum. Sadece yüzmeyle bu haldeyim. *Gecen bol olsun.*
Ya yüzme dedin de bir şey diyeceğim😂 Beni birden 2 metre havuza soktular çok korktum çok panikledim grup dersinden özel derse çevirdik su fobim yüzünden. Bu hafta derslere başlıyorum ancak rahat olup kendimi suyun üstüne bırakamıyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Valla bunu hiç bilemiyorum ama zaten yüzme öğrenemeyenlerin tek sıkıntısı bu korku, yoksa yüzmek gayet basit bir şey aslında. Tabii ki teknik oturtmaktan bahsetmiyorum ya da iyi yüzmekten ama gidip gelmek, su üstünde durmak basit aslında. Sadece korkunca çok zor geliyor ve tek engel de bu. Ben 4,5 yaşımda başladığım için ve çocukta korku gibi bir durum olmadığı için karaya alışmakta sıkıntı çekiyorum o derece:) Hocan seninle birlikte suya giriyor mu peki? 2 metre havuz çok derin bir havuz değil aslında. Şöyle düşün zaten senin boyun en az 1,50 :) Ve Seni 1,70 metre havuzla 2 metre havuza sokmak arasında fark yok. Çünkü yapman gereken şey aynı. Tabii ki daha derin havuzda basınç daha fazla olacaktır ama temel olarak yapman gerekeni yaptığında her türlü suyun üstünde kalacaksındır. Spor yapmayan insanların bacak kasları zayıf olacağından suda devamlı ayak çırpmak çoğu kişiye zor gelir ama sen zaten spor yapıyorsun o yüzden aklında hep tut ve sürekli bacak çırp bacak çırptığın sürece
kollarını hiç hareket ettirmesen de su üstünde kalacaksındır. Kulvara ama bence havuz kenarına yani duvara yakın bir yerde su üstünde durmaya çalışıp paniklediğin yerde kenarı tutup destek alabilirsin ama tabii ki en doğrusunu hocan bilecektir.
Hoca benimle birlikte giriyor ama beni tutmuyor tutmayınca ben de panik olup batıyorum. Hatta ilk günden tahtanın üstüne çık suya atla dedi bana😳 Belki grup dersi olduğundan aceleye getirdi özel olunca benim niteliklerime ve korkuma göre bir yol çizebilir bilemedim🤔
İlk günden oraya çıkıp atlatması saçma olmuş tabii. Seni tutmasına gerek yok, sen ona doğru yüzdükçe o geriye gidip senin yüzdüğün mesafeyi arttırmalı ve seni sözle rahatlatıp motive etmeli, çok paniklersen de tutmalı tabii. Sen sakin kalmaya o da seni motive etmeye çabalarsa sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.
Herkese yakışan bir vücut tipi var. O fotoğraftaki kadına ayva göbeğin yakışması her kadına yakışacağı anlamına gelmez. Genel olarak fit bir vücut daha iyidir.
En İyi Cevaplar