Saçıma bugün açık griye boyattım. Açtılar boyadılar falan. Kuaförüm dedi mor şampuan kullan. Mor şampuanı kullandım biraz fazla sürdüm sanırım saçım mor oldu. Akar mı? Geçici bir morluk mu? Ne kadar sürede geçiyor? Kullananlar lütfen 😞mor şampuan kullandım saçım mor oldu
Silver (mor şampuan) ile saçımı yıkadım. Saçım mor kaldı, ne yapacağım?
Mor şampuan özellikle sarı saçlardaki istenmeyen sarı ve turuncu tonları nötralize etmek için harika bir üründür. Ancak bazen işler ters gidebilir ve saçlarınızda mor renk kalıntıları oluşabilir. Özellikle L'Oréal'in Silver serisi gibi güçlü mor şampuanlar, talimatlara uygun kullanılmadığında bu tür sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabilir.
L'Oréal Silver şampuan kullanımı sonrası karşılaşabileceğiniz yaygın sorunları ve çözümlerini ele alacağız. Ayrıca, bu tür durumlarla karşılaşmamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini de öğreneceksiniz.
Mor şampuan neden saçımda mor kalıntılar bıraktı?
Mor şampuan, sarı saçlardaki istenmeyen tonları nötralize etmek için mor pigmentler içerir. Ancak, şampuanı fazla süre saçınızda bıraktığınızda veya çok sık kullandığınızda, bu pigmentler saçınıza yapışarak mor renk kalıntılarına neden olabilir. Özellikle L'Oréal Silver gibi yoğun pigmentli şampuanlarda, talimatlara uymak çok önemlidir.
Saçımda kalan mor renk nasıl çıkar?
Saçınızda kalan mor renk kalıntılarını gidermek için birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz. İlk olarak, saçınızı birkaç kez normal, sülfat içermeyen bir şampuanla yıkayarak mor pigmentlerin bir kısmını çıkarmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, saçınızı birkaç dakika karbonatla karıştırılmış şampuanla yıkayarak morluğu azaltabilirsiniz. L'Oréal'in besleyici ve nemlendirici ürünleri de bu süreçte saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
Mor şampuanı doğru şekilde nasıl kullanmalıyım?
L'Oréal Silver mor şampuanı doğru kullanmak için, saçınızın durumuna ve ihtiyaçlarına göre kullanım sıklığını ayarlamanız önemlidir. Genellikle haftada 1-2 kez kullanmak yeterlidir. Şampuanı saçınızda en fazla 3-5 dakika tutmalı, ardından iyice durulamalısınız. Saçınızda istenmeyen morluklar oluşmasını önlemek için, şampuanı kullanmadan önce saçınızın temiz ve nemli olduğundan emin olun.
Mor şampuanın yan etkilerini nasıl önleyebilirim?
Mor şampuan kullanırken istenmeyen yan etkilerden kaçınmak için, ürün talimatlarına dikkatlice uymalısınız. L'Oréal Silver gibi yoğun pigmentli şampuanlar için, şampuanı saçta uzun süre bekletmekten kaçının ve her kullanımdan sonra iyi bir saç kremi ile saçınızı nemlendirin.
Mor şampuan sarı ve gri saçların uzun süre küllü tonlarda tutulması, turuncu yansımaların engellenmesi için bir nimet kesinlikle :) Ben de saçlarımı boyattıktan sonra mutlaka bir süre kullanıyorum. Böylece saçlarım matlaşmıyor, turunculaşmıyor.
Mor şampuan nedir?
Mor şampuan nedir
Mor şampuan adı gibi gerçekten mordur. Sarı ve gri renklerdeki saçlarda istenmeyen yansımaların oluşmasını engeller. Mor pigmentler açık renk saçlarla birleştiğinde, kızıl ve turuncu yansımaları ortadan kaldırıyor ve saçın daha küllü olmasını sağlıyor.
Mor şampuan nasıl kullanılır?
Mor şampuan kullanımı
Mor şampuanı boyama sonrasında kullanmanızı öneririm. Eğer uzun süre önce boyanmış, kızıl yansımaları olan saçlarınız varsa yine kullanabilirsiniz fakat ilk yıkamada etki göstermeyebilir. Düzenli olarak kullanırsanız saçlarınızdaki yansımalar ortadan kalkar. Fakat ilk boyama sonrasında kullanırsanız, yansımaların daha sonra oluşmasını da engellemiş olursunuz. Saçlara şampuan gibi iyice bulanır, bekletmek gerekmez köpükleme işlemi sonrasında hemen durulanır.
Mor şampuan saçımı mor yaptı ne yapmalıyım?
Mor şampuan saçımı mor yaptı nasıl düzelir sorusuyla çok fazla karşılaşılıyor. Mor şampuan fazla bekletilirse saçlarınızda mor yansımalar yaratabilir. Fakat endişe etmeyin :) Birkaç yıkama sonrasında saçlarınız griye, ardından sarıya doğru dönecektir. Mor yansımalar da ortadan kalkacaktır. Mor şampuan kullandım saçım mor oldu diyenlerdenseniz, saçlarınızı bolca normal şampuan ve su ile yıkamanız gerekmektedir.
Mor şampuan nasıl akıtılır?
Mor şampuan akıtma
Mor şampuanı akıtmak için saçları yıkamak yetiyor. Ben genel olarak ilk boyama sonrasında kullanıyorum, rengin solmasını istemiyorsam kullanmaya devam ediyorum. Bir süre sonra kullanmayı bırakıyorum. Çünkü mor şampuan fazla kullanıldığında saçları sertleştiriyor. Zaten saçlara açıcı uygulanmış oluyor, bir de onun etkisi var. Daha ilk yıkamada saçlarınızdaki mor yansımaların yok olduğunu görebilirsiniz. Mor şampuanla saçım mor oldu şikayetinde bulunmak istemiyorsanız, mor şampuanı saçlarınızda bekletmemelisiniz :) Mor şampuanı tıpkı normal şampuan gibi uygulayıp, durulamak gerekiyor. Mor şampuan önerileri için: Mor şampuan ve gümüş şampuanı bilen var mı ya da kullanan?
Beyaz kalip sabun ya da kepege karsi sampuan ile yikarsaniz akar mor sampuani sulandırıp kullanmanız lazim en risksiz olani urban 2 minute mor maskedir kullu gri tonu yapar sac mor olmaz
Merhaba mor şampuani saca direk uygularsaniz saciniz mor olur ayri bir kaba 2 fis sıkıp normal şampuan ya da dibe uygulanabilir bir kremin icine skıp sulandırmanız gerekir osekilde saca surup maksimum 2 dakika bekletip durularsaniz saciniz kullu ton alir 3 yildan beri duzenli kullaniyorum risk almak istemiyorsaniz urban mor maske alin
Dün benim saçım mosmor kaldı uzun uzun yıkamak istedim şampuanlarıma koyamadık ilk beyaz kalıp sabun sürdüm saçıma iki yıkamada çıkardı, ne varsa eskilerde var 😂