Hadi eskiden seçenek yoktu mecburen üç aşağı beş yukarı herkes benzer giyinir, benzer beslenir, benzer konuşurdu. Şimdi binlerce seçenek varken neden hep aynı mat ruj, niye hep aynı çizmeler, düzleştirilmiş saçlar ya da hep 2 düğmesi açık gömlek? Aynı saçma ayakkabı, aynı sac stili, sakal. Dışarıda binlerce insan var ama sadece 4-5 tip. Hatta hal ve hareketler de öyle. Aslında birini kaçırdım diye üzülmeye gerek, yok aynısından yüzlerce var. Biraz çeşitlilik olaydı iyiydi.
Bunun adı özentilik değil, bunun adı mis gibi fakirlik. Yıllardır ama yıllardır belli başlı tarzlar bulunuyor tek tek bunları hatırlatmaya gerek yok diye düşünüyorum fakat çoğunlukta gördüğümüz şeylerin birebir aynı olmasının nedeni fakirliktir.
Popülere hitap eden şey aynı zamanda ucuzlar. Sadece başta Apple olmak üzere bir iki marka daha bu durumda istisna oluşturuyor fakat bunlar zaten tekstil markası değil, en azından şimdilik.
Meşhur skinny kot, 30 liradan başlıyor 200 liraya kadar fiyatı yükseliyor hatta belli başlı markalarda basic bir kot pantolon daha da pahalı etiketlendiriliyor.
Daha sonra fabrikalar Modayı Yöneten Gay Modacılar Locasının yaptıklarına bakarak daha düşük maliyetle benzer ürünleri satışa sunuyor ve hatta o kadar çok üretiliyor ki fiyatlar inanılmaz ucuzlaşmaya başlıyor.
Hiçbir güç bana 50 liraya dümdüz sıradan bir kot varken 250 liraya aynısını aldıramaz.
Bu arada kot dediğim de bildiğin likralı kumaş. Kot dediğin soğuk hava taş olur, baş kırar, yeni yıkanınca insana lanet okuyan bir sertliğe erişir. Şu an LCW ve Topshop'ta satılan kotlar tamamen benzer. Etiketleri kontrol edince kullanılan kumaş bile aynı.
Demem o ki, tezlere konu olmuş ve hatta ders olarak işlenen meşhur Devil Wears Prada filminde güzel bir replik vardır. 'Üzerindeki korkunç mavi kazağın kararını bile biz veriyoruz.' Ki ilgili karakter işe sıradan ve ucuz bir kazak olduğunu bilerek gitmişti.
Birileri modayı yaratır, çoğaldıkça ucuzlaşır, ucuzlaştıkça satın alım artar. Buyrun gül gibi fakirlik işte.
Hadi kıyafet ve makyaj aynı kullanılıyor bunda okay ama asıl sıkıntı estetik botox kaş kaldırma bilmemneyle herkesin birbirine benzemesi artık. Seda sayan m geçiyor yanımdan yoksa normal 25 yaşında bir kız mı belli değil. O kadar yaşlı ve o kadar kart duruyor ki bu estetik yaptıranlar.. Bu daha kötü yani.
Kendi gibi olmayan ve hep başkaları ne yaptı ne giydi ne içti nere gitti ne konuştu ne paylaştı diye meraklar içinde olup, onlar ne yaparsa aynısını yapmaya çalışması kısacası 'özentilik' bağımlısı bir toplum oluyoruz.
Üsyelik başkasının yaptığını yapmayanlar azınlıkta olduğu için dışlanıyorlar :D
Hele şu lüks cafelerde nargile içen kekolar yok mu. Dar paça kısa paça, alta bitane aynı ayakkabılardan babet şekli. Üstüne dar gömlek elde tesbih cüzdan araba anahtarı. :D
Bugüne kadar gördüğüm, tam benim söylemek istediğimi anlatan, en ama enn anlamlı konu/sorun... Kesinlikle artık şu kızların aynı giyinip aynı pozları vermelerinden, erkeklerin de abuk subuk karı gibi giyinmelerinden eskiye göre daha gevşek davranmalarından çok sıkıldım ve midemi bulandırıyor.
Sanıyorum Türkiyede insanlar hep biri önden yürüsün, onun yaptığını bizde yapalım mantığı ile hareket ediyor. "Sen çok var" şarkısı var ya; arkadaş hakkaten seç beğen al gibi, beni bile bulurum İstanbul'da.
Birini kaçırdım diye üzülmeye gerek yok diyerek bu kadar indirgemeseydin insanları. Senin gibi giyinen yüzlerce bayan olabilir ama hiçbiri bir SEN değil.😉 Karakter, bakış, oturuş, diksiyon.
Ben erkek olarak böyle bir şey yaşamıyorum 1 ya da 2 kez denk gelmişimdir aynı kıyafete. Siz kadınların sorunu olsa gerek bu durum rekabet ortamı yaratıyor bu da işte.
En İyi Cevaplar