Düzenli olarak nemlendirici kullanıyorsunuz fakat buna rağmen cildiniz halâ pul pul dökülmeye devam ediyorsa; Böyle bir durumda nemlendirici kremler dışında ne önerebilirsiniz?#BirTutamAşkk#Ciltkuruluğu
Pul pul dökülen bir cildiniz olsa, bu cilt kuruluğu ile nasıl baş edersiniz?
Selam :) Pul pul dökülmelere karşı yaptığım bakımları ve kullandığım ürünleri seninle paylaşmak isterim.
Pürüzsüz ve nemli bir cilde kavuşmanın yolları
pürüzsüz cilt
Pürüzsüz ve nemli bir cilde sahip olmak için düzenli bakım yapmak gerekli. Öncelikle günlük bakımı ihmal etmemek şart. Yüzümüz gün boyunca hatta uyurken bile kirlenir ve kurur. Bu yüzden günlük olarak sabah ve akşam yüz temizleme jeli, tonik ve nemlendirici kullanılmalıdır. Bu sayede cildin kurumasına ve ölü deri oluşmasına fırsat vermemiş oluruz. İkinci olarak ise haftalık bakım çok önemli. Cildimizin ihtiyacına göre haftada 1 veya 2 defa peeling ve maske yapılmalı. Peeling ve maske yapmak cildi ölü deriden arındırmanın en kolay yolları. Peeling ve maskenin etkisini arttırabilmesi için öncesinde buhar banyosu yapmak gözeneklerin açılmasına ve iyice temizlenmesine yardımcı olacaktır. Ancak her ne bakım yapılırsa yapılsın unutulmaması gereken en önemli adım cilde nemlendirici uygulamak.
Ürün seçerken dikkat edilmesi gerekenler
yüzün pul pul dökülmesi için maske
Öncelikle seçtiğiniz ürünlerin cilt dostu olmasına dikkat edin. Temiz içerikli ürünler cilde alerji yapabilir ve pul pul dökülmesine sebep olabilir. Sert kimyasallar, paraben, alkol, salisilik asit, parfüm ve renklendirici içeren ürünler kullanmaktan kaçının. Ürünlerin su bazlı olması da tercih sebeplerinden biri olmalı. Su bazlı ürünler yağ bazlı ürünlere nazaran daha hafiftir ve cildi yormaz. Cildi nemlendirir ve pul pul görünümü engeller. Bunu yaparken de yağlı bir his bırakmaz. Kullandığınız ürünlerin cilde iyi gelecek vitaminleri içermesi de önemli bir nokta. Özellikle E, C ve B5 vitaminleri cilt için oldukça faydalı vitaminlerdir.
Pul pul dökülmelere karşı etkili ürünler neler?
Simple cilt bakım ürünleri
Yüzün pul pul dökülmesini önlemek için kullanacağınız temizleyici jelin nemlendirici özellikte olması ilk tercih. Bu yüzden Simple Nemlendirici Yüz Temizleme Jeli benim vazgeçilmezim. Sizin de vazgeçilmeziniz olacak multivitaminler, saflaştırılmış su, nazik temizleyiciler ile dolu bu ürün tüm cilt tipleri için ideal. Doğal ve sağlıklı görünen pürüzsüz bir cildin vazgeçilmezi olacak peeling önerim ise Simple Pürüzsüzleştirici Peeling. Saf pirinç granülleri sayesinde cildi ölü deriden arındırarak daha sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor. İçerdiği B5 ve E vitaminleri sayesinde de cildi nemlendiriyor. Ve cilt bakımının en önemli adımı nemlendirici. Bu dönem en sevdiğim ürün Simple Water Boots Nemlendirici Jel Krem. Hem su bazlı hem de jel formda olduğu için cildimi yormuyor. Anında nemlendirip gerginlik ve kuruluk hissini yok ederken aynı zaman da yağlı his bırakmıyor. Bitki özleri ve mineraller ile tertemiz ve iyi kalpli bir içeriğe sahip. Yüzümdeki kuruluk, gerginlik, matlık ve pürüzsüzlük sorunlarını çözen nadir ürünlerden biri oldu. Yüzün pul pul dökülmesi için maske kullanmak isteyenlere önerim ise nemlendirici maskeler kullanmaları yönünde olacaktır. Nemlendirici maskeler yardımıyla cilt neme doyarken kuruması önlenir. Böylece ciltte aşırı kuruluk ve pul pul dökülme gibi sorunlar yaşanmamış olur. Bu konuda ben özellikle pratik olduğu için kağıt maske kullanmayı tercih ediyorum. Böylece yüzüme cilt bakımı yaparken aynı anda başka işlerimi de halledebiliyorum. Bu konuda son zamanlarda severek kullandığım maske ise Simple Water Boost Hydrating Nemlendirici Kağıt Maske.
kağıt maske
Eğer nemsiz ve kuru bir cildiniz varsa ve hızlı bir bakım uygulamak istiyorsanız bu kağıt maskeler cidden işe yarıyor :)
Benim öyle bazen çok kuruyor pul pul dökülüyor ve çok zor narin bir cildim var nemlendirici olmuyorda yüzüme bitane doktor önerisi kremim var cok aşırı kuruyunca onu sürüyorum ama onunda çok fazlası cilde zarar bu yüzden uzun süreli kuruma dökülme olduğunda zeytin yağı kullandım :D zor yani
Saf zeytin yağı, tatlı badem yağı, kayısı yağı gibi doğal yağlar iyi gelir cildini besler kuzum :-) ister aktarlardan al bak mecitefendi iyi bir marka , istersen gratiste birer kullanımlık kapsül şeklinde olan var içinde 90 kapsül var e vitamini oda çok iyi
Bacım, öncelikle soğuk ortalamlarda fazla durmamak icap eder. Daha sonra bol sıvı tüketimi ve elma, muz, hıyar, vb yiyeceklerin tüketimini çoğaltmaya hacet duyulur.
anlamamışsın. kimyalsal ürünlerden kaçmalısın. doğal ürün kullanmalısın. doğal zeytinyağlı saf sabun al mesela aktarlardan. ya da doğal eczanelerden şampuan. kimyalsal herşey cildi kurutur
Musaıt bır zamanda %100 dogal hem gunes kremı hem cılde super gelecek krem tarıfı verırım cıldınızdekı degısıme ınanamayacaksınız ve bana cok dua edeceksınız hemde cok krem kendı formulum cunkı benımde cıldım hassas.
Dıp not:Kımyagerım ancak meslegımı yapmıyorum fakat konuya hakımım ;)
Nemlendirici Krem kullandığın halde cildin pul pul dökülmeye devam ediyorsa yanlış ürün kullanıyorsun demektir. Cildin nem dengesini düzenleyecek ürünler kullanmalısın. İçerik olarak tüm markaları inceledim, birçoğunu kullandım. Carvien's ürünlerini öneririm.
Benim var böyle bir sorunum seboreik dermatit diye geçiyor ve inanılmaz rahatsız edici açıkcası, vücudumun yağ dengesi bozulduğu için oluyormuş... Bephantol Sensiderm kullanmaya başladım günde 2 kere sürüyorum gayet rahatlatıyor.
nemlendirici kullanmama rağmen hala dökülüyorsa doktora giderim büyük ihtimal
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
%2 BHA Salisilik veya 5% AHA Glycolic asitli urunleri kullanmani tavsiye ederim. Cok ciddi bir sekilde faydasi oluyor. Peeling gibi ama fiziksel degil de asitlerin yardimiyla olu ve kuru cildi kaldiriyor ve tenin purusuz oluyor.
kızlar hep evde bende doğal kürlerle ugraştım kendim yaptım yıllarca ama sonunda beni memnun eden doğal bir serumla karşılaştım yani çok araştırdım ürün gelmeden de inanmak istemedim 1 aydır kullanıyorum o serumu sizinde almanızı tavsiye ederim
prufier naturals c serum kullan canım trendyoldan almıştım çok iyi geldi doğal bide çok iyi gelir alabilirsin benim cildim kaymak gibi oldu pürüzsüz oldu
En İyi Cevaplar