Yıllardır saç problemlerimle uğraştım durdum. Saçlarım çok sert, denemediğim yöntem kalmadı ama yumuşamıyor. Ve saç dökülmesi de var. Siz ne önerirsiniz bu konuda?saçlarım çok sert!
Merhaba 🤗 Saçların yumuşaklığı ve saç tellerinin kalınlığı öncelikle genetik özelliklere bağlıdır. Yapılacak en iyi şey, saçına uygun şampuanlar, saç kremleri ve diğer saç bakım ürünlerini kullanmaktır.
Yeni Elidor Serum Bakım Kremleri, Elidor Süper Saç kremlerinde bulunan özel aktifler saç tellerinizi tek tek tabaka halinde kaplayarak daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. 💞
Yumuşacık saçlara sahip olmak herkesin hayali olabilir :) Sert saçlar şekillendirmeyi oldukça zorlaştırıyor ve kötü hissediyor. Aynı zamanda sert saçları taramak da çok zor oluyor, fazla zorlayınca saçlar kırılıyor ve yıpranıyor.
Saçlarım çok sert ne yapmalıyım?
Saçlarım çok sert ne yapmalıyım?
Sert saçların en çok ihtiyaç duyduğu şey nemdir. Saçlarınızın günlük ihtiyaç duyduğu nemi sağlamanız gerekmektedir.
Saçlar uzun süre yıkanmadığında da sertleşmeye başlayabilir. Düzgün bir yıkama rutini ile bunu kontrol altına alabilirsiniz.
Saç tipinizi tanımak, doğru ürünü bulmanızda size yardımcı olacaktır. Eğer tanıyamıyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Isı işlemleri, kimyasal işlemler de saçların yıpranmasına, sertleşmesine yol açar.
Saçlar mevsimsel koşullardan da sertleşebilmektedir. Özellikle kış mevsiminde soğuk havaların etkisiyle kurur ve sertleşirler.
Bunların yanı sıra; doğal yağlardan destek almak, çok sıcak su kullanmamak ve bakım maskelerinden destek almak da çok önemlidir.
Saçım çok kuru ve sert ne yapmalıyım diyorsanız, bu önerilerimi mutlaka dikkate alın derim. Çünkü sert saçlarda çok işe yarıyorlar.
Saçlarım çok sert ve kuru hangi şampuanı kullanacağım?
Saçlarım çok sert
Sert saçlara sahip olanlar şampuan seçiminde de zorlanıyorlar. Saçlarınızın yumuşacık olması için harika bir önerim var. Elidor İpeksi Yumuşaklık Şampuan! İçeriğindeki Argan ve Babassu yağları sayesinde saçları yumuşacık hale getiriyor, sert saçlara kısa sürede çözüm oluyor. Saçların ihtiyaç duyduğu nemi karşılıyor, derinlemesine besliyor. İlk kullanımdan itibaren saçlarınızın ne kadar yumuşadığını fark edebilirsiniz. Saçım çok sert diyenlerin kurtarıcısı olacak :)
Serinin aynı zamanda Serum Bakım Kremi ve Ekspres Bakım Spreyi de bulunuyor. İkisini de kullanmanızı tavsiye ederim. Serum bakım kremi kolayca durulanan, saçları ağırlaştırmayan bir yapıya sahip. Üstelik içeriğinde keratin ve argan yağı bulunuyor. Böylelikle daha parlak, daha yumuşak, daha bakımlı saçlara kolayca kavuşuyorsunuz :)
Saçları doğuştan sert olan bir başka dertdaşından selam kardeşim :D
Sonradan yıpranan saçlara çözüm daha kolay bulunuyor ama doğuştan sertse biraz zorluyor. Ben de çok şeyler denedim, bir de düzleştirici kullanmaktan iyice sertleştirdim saçlarımı.
Peki ben bu sorunu nasıl çözdüm, sana sert saçlar konusunda nasıl yardımım olur? Şöyleeeee...
Benim sana önerim Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi. Zaten saçların sertse krem kullanmadan duştan çıkmanı önermem. Benim kremim bittiğinde 15 dakika saç taramakla uğraşıyorum duştan sonra. :D E bir de sert olunca kırılmalar meydana geliyor ve senin yaşadığın gibi dökülmeler de oluyor maalesef. O yüzden şampuanını kullan, üstüne Elidor serum bakım kremini uygula.
Çok da değil 30 saniye beklemen yetiyor. İçerisinde Keratin ve Argan Yağı mevcut. İkisini de zaten saç yumuşatmada ve güçlendirmede sıklıkla duyuyoruz. Benim saçlarıma çok iyi geldi. Kullanmaya başladıktan sonra erkek arkadaşım bile fark etti. Utandım biraz gerçi, "saçların ne yumuşak böyle" dedi, hemen tribe bağlayıp "önceden değildi yaniii?" dedim ama olmadığını biliyordum ben de :D Tavsiye ederim. :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saç dökülmesinin sebepleri önemlidir. Sebebe göre de çözüm uygulamak gerekir. Bu yüzden bunun için doktora görünmen daha iyi olur.
Saçlarının sertliği için bir tavsiyem var... Sert ve kuru saçları eski canlılığına kavuşturmak ve yumuşaklık kazandırmak zordur. Elidor argan yağının nemlendirici etkisini saçlarımıza bakım yapması için İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi içeriğine eklemiş.
Bu ürün düzenli kullanımda saçı neme doyurup yumuşaklık veriyor, tavsiye ederim.
Saçların, kullandığın / uyguladığın yanlış ürünlerden de sert olabilir. Hava kirliliğinden de, mevsimsel olarak da saçlar sertleşebilir.
Dönem dönem benim de yaşadığım sorunlar bunlar. Saç yapısı mevsimlerden çok etkileniyor gerçekten. Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremini kullanabilirsin. İçeriğinde argan yağı var ve argan yağı saçı yumuşatırken sağlıklı bir parlaklık veriyor gerçekten. Saçı ağırlaştırmadan, yağlandırmadan çok güzel bir yumuşaklık kazandırıyor. :)
Yahu benim saçım öyle sert ki, şampuan görmeden normal suyla ıslanmaz bile :D Allah'tan çok şükür dökülme yok ama. Bi'de kızların koyun gibi elleme istekleri oluyor bazan. Sinir oluyorum o olaya da.
Sert saçı ne düzeltir bilmiyorum ki. AğırApla'nın dediği gibi saç kremi sürüp bekletmek yumuşatır. Avon bir kere uzak durulası bir marka benim hissiyatımda.
Şampuan olarak en pahalısından en dandiğine herşeyi denedim. Şu ara hobby kullanıyorum ve yıllardır neden rejoice kullandığımı anlamıyorum. Kepek var ise önce kepeği kesmen gerek. İlla ve kattaaa kepek önleyici şampuan kullan kepeğin varsa.
Dökülmeninde çoğu genetik. Yani yapacak bişey yok. Ne güzel ki bu sorun yakında tarih oluyor. Genetik bilim sağolsun.
Bazıları saçlarına çok özen gösterir. Zeytin yağlı yumurtalı maskeler falan yaparlar. Onlardan bul bir tane, sana ıcığını cıcığını anlatır bu işin.
Sen buralarda mıydın.Az önce aklıma geldin de uyuyorsundur diye mesaj atmadım...Evet avonu ben de sevmem.Ama annem almış kullanıyorum yumuşatma konusunda çok iyi.Kokusu da harika.Ama saçıma bakım uyguluyo mu bilemem.Onun dışında rujları da iyidir.Gerisini kaliteli bulmam pek.Neyse pazarlamacıya dönmeyeyim:))
Saçlarımın sert ve kuru yapısı, şekil vermeyi zorlaştırdığı gibi dokusunun kaba hissettirmesine de neden oluyordu. Zamanla çeşitli bakım yöntemleri ve ürünlerle saçlarımı daha yumuşak hale getirmeyi başardım. Sert saçların çözümü için saç tipine uygun ürünler seçmek, düzenli bakım yapmak ve doğru saç bakım rutini oluşturmak oldukça önemli.
Sert saçlar için en iyi şampuan türü nedir?
Sert saçlar için yoğun nemlendirme sağlayan şampuanlar idealdir. Argan yağı, keratin ve E vitamini gibi içerikler, saç tellerini yumuşatarak daha pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Saç tipinize uygun bir nemlendirici şampuan seçmeye özen gösterin.
Sert saçları yumuşatmak için hangi doğal yağlar etkili olur?
Zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve argan yağı gibi doğal yağlar sert saçlar için oldukça faydalıdır. Bu yağlarla yapılan maskeler, saç tellerini derinlemesine besler ve yumuşatarak daha kolay şekil almasını sağlıyor.
Sert saçları şekillendirmek için ne yapılabilir?
Saçınıza düzenli olarak bakım yapmak ve nemini korumak önemlidir. Isı koruyucu ürünler kullanarak saç maşası veya düzleştirici ile şekil verebilirsiniz. Ayrıca doğal dalgalar için şekillendirici kremler kullanarak saçınıza daha hacimli ve yumuşak bir doku kazandırabilirsiniz.
Sert saçlar için ne sıklıkla bakım yapılmalı?
Sert saçlar için haftada bir kez derinlemesine nemlendirici maske yapmanız, saçın yumuşaklığını ve sağlığını korumada faydalı olur. Günlük bakımda nemlendirici şampuan ve saç kremi kullanarak da saçın nemini koruyabilirsiniz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
saçların sert olmasını neden bir sorun olarak görüyorsun ki? pek çok insan saçları kazık gibi olsun diye jölelere dünyanın parasını yatırırken hem de! aslında doğru saç modelini bulursan, muhtemelen saçların çok kalın telli. aslında doğru saç modelini bulursan bu büyük bir avantaj çünkü saçların istediğin şekli alır ve şekli bozulmadan uzunca bir süre muhafaza edebilir.
doğal yapısı nedeniyle sert olan bir saçı yumuşatmanın çok fazla yolu yok açıkçası. bir parça daha yumuşaklık istersen, banyo sonrası kullanılan ve durulanmayan saç bakım kremleri işe yarayabilir. ancak onlardan da mucize beklememek gerek elbette. fakat saçların kısaysa biraz uzatmayı düşünebilirsin, böylece fön çekerek vs. biraz daha yumuşak hale gelmesini sağlayabilirsin. erkek adama fön tavsiye ediyorum diye de dalga geçme lütfen, bukleli saçlarına hayran olduğum halde bir türlü ikna edemediğimden her banyo sonrası fön çeken bir sevgilim vardı!
saçların erkeksi dökülmesine karşı durabilecek doğal bir yöntem yok ne yazık ki. ancak kopma gibi bir sebeple dökülüyorsa zeytinyağı, badem yağı, hint yağı evigen kapsül ve bepanten kapsülü karıştırarak yapacağın maske işe yarabilir.
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
sabah sabah afyonun patlamadan cevap yazarsan böyle olur işte, aynı lafları milyon kere tekrarlayıp farkına bile varmazsın:))
@yokoylebisey Hem dökülme çoksa hem de çok çok sert saçlarınız varsa, saçlarınız boyalı ise mutlaka likid keratin şampuan öneririm. ben kullanalı 1 ay oldu saçlarım pamuk gıbı yumuşak ve dökülme azaldu hem de hızlı uzuyor. zaten organık bitkısel bir şampuan olduğu için tercıh etmiştım. çok memnunum. Kızkardeşimin kullanmasıyla ben de başladım.
HairX Kabaran Saçlar için Yatıştırıcı Şampuan tr.oriflame.com/.../product-detail.jhtml İçeriğindeki Pro Smooth + kompleks sayesinde asi saçları temizlerken yatıştırır. Kremsi dokusu ile saçları besler yatıştırır, kolay şekil almasını ve bakımlı bir görünüm kazanmasını sağlar.
bu ürünler satış danışmanları tarafından da satılıyor. genellikle bayanlar yapıyor bu işi. yaşadığın yerde de satış danışmanı mutlaka vardır. madem ki internet üzerinden alışveriş yapamıyorsun, bu dumumda yakınındaki bir satış danışmanından alman gerekecek. peki ben biraz araştırayım kapıda ödemeli olarak gönderen satıcı da olabilir ayrıca. bir bakayım var mı.
ben hep internetten alıyorum. inernette de kapıda ödemeli satış ilanı bulamadım. ben gittigidiyor sitesinde Trabzon daki bayan bir satıcıdan alıyorum. profil sayfası bu https://profil.gittigidiyor.com/avonandoriflame siteye üye olup mesajla ona sorabilirsin. kapıda ödemeli olarak gönderebilir misiniz diye.
Marrakesh'in argan yagını kullan saçların ipek gibi olur ya da sytem one'nın bakım sütünü al saçların yumuşacık olur bak şurdan albilirsin https://www.instagram.com/online_sacuzmani/
Canım benim de aynı sorunum vardı, Ama ben şunları yaptım bak Duştan çıktıktan sonra saçlarına 5 dakika boyunca soğuk su tut, Ve saçlarını ne çok ıslakken ne de kuru iken tara, nemli iken taramak çok çok iyi, Sonra şey yap bakım yağı varsa ondan kullan saç uçları için, saç kremini de sadece uçlarına be ortaya sürmen faydalı olacak çünkü saç kremi deriye ulaştığı zaman saç kökünü kurutur ayrıca çabuk yaglanir, gerek duymadikca ısı vurma, fön makinası ile kurutmak yerine saçlarını sıktırmadan sıcak havluya sar bir müddet beklet ki saçların nemini geri kazansın... 😘😘
Var canım benim yazayım hemen, Schwarzkopf günlük Saç bakımı yağ iksiri, canım bak bu yağı istersen banyo yapmadan uçlara surersen boya varsa boyayı hapseder ve korur, 2. ci ise yikadiktan sonra saçlarını havlu ile fazla sıkmadan suyunu al uçlara sür, ama sadece iki damlacik yeter fazla yapma sakın, ve bu yağı sürdükten sonra da güneş ışığına çıkma hemen ,
Bir tane daha var ama bu saç derisi için, 15 damla sıkıyorum saç dibime hafif hafif saç derine yedire yedire masaj yapıyorum, kuru saça olur ıslak saça olur, hemen kuruyor zaten o yağ kuru saça yapsan bile adını yazayım, PANTENE PRO-V adı gerisi almanca ! yazıyor türkiye de bulursun ama
Birde şey var bende, durulanmayan saç kremi, ıslak saça sür havluya sar kurumasini bekle ister fön yap ama en etkilisi kendi kendine kuruması, sıcak havlu çok önemli havluda ki o sıcak buhar saç derisini açarak canlandırır
Güzelim ilk baş sabun kullanıyosan sabun kullanmayı kesmelisin çünkü sabun saçı dahada sertleştiriyo. Saç yıkama aralıklarını sıklaştır mesela 2 günde bir felan yıka hem saçındakı kınalı gibi duran boyanın akmasını hızlandırabilirsn :) saçlarının sertligine gelirse elidor-elseve markalı saç şampuanlarını kullanmanı tavsiye ederim ha ufak bir not saçlarını yıkamadan önce saçlarını tara öyle yıka bu saçlarının dolaşıklaşmasını kırılmasını engellerr :)
Sana harika bakım maskaleri önerebilirim, ama bütçen ne kadar? Pahalısı da var ucuzu da
Ucuzları kar etmiyor ama. buna emin ol.
Saçlarında dökülme var ise, yapacağın en büyük iyilik, "market" şampuanlarını terketmen ve hele hele 2si bi arada gibi kremi de beraberinde olanlardan ışık hızıyla uzaklaşman.
Diğer sertleşmeyi dediğim gibi bütçene göre, söyleyebilirim. Limitin nedir?
Argan yağı hindistan cevizi yağı üzüm çekirdeği yağı gibi yağları kullanabilirsiniz sert saçlarınız için doğal kaynaklı içerikler saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini uygulamanızı sağlar tercihinizi bu içerikleri barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz.
Argan yağı hindistan cevizi yağı üzüm çekirdeği yağı gibi yağları kullanabilirsiniz sert saçlarınız için doğal kaynaklı içerikler saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini uygulamanızı sağlar tercihinizi bu içerikleri barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve shea yağı gibi doğal kaynaklı içerikler saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini uygulamanızı sağlar tercihinizi bu içerikleri barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz.
Saçlarını çok sık yıkıyorsan saçların hem dökülür hem çabuk yağlanır. Bir hafta yıkama düzeliyor ama bir hafta kalabilirsen :) Şampuan olarak çoğu şampuanın yağlı saçlar için özel modelleri var onlardan kullanabilirsin ama saç kremli olmayan şampuanlardan al. Ayrıca saç kremi al saç kremleri saçı yumuşatır ama yağlıdır bunların çoğu. O yüzden saç diplerine sürmüyorsun
iki günde bir yıkıyorum.benim kullandığım şampuan killi olduğu için saçı sertleştiriyo o yüzden durularken zor oluyo ve saçım daha fazla dökülmeye başladı yıkarken.
bir kere kuru saçlar için olan şampuandan kullanma aşırı derecede sert yapar tam zıttını yani yumuşak saçlar için olanını kullan.mutlaka saç kremi kullanki faydasını görürsün hemde çok görürsün saçlarını kurutuyorsan soğuk fonle kurut sıcak fon saçı pütür putur yapar jöle yerine ultra yumuşak waxlardan kullan
benım saçım cok yaglıdır ama yaglı saçlar ıçın kullanınca daha cok yaglanıyor bundan normal saçlarla yıkıyorum herzaman saçının aksını kullanıcaksınkı derın dengeyı bulsun dıye.bende tam aksı dokulmeyı engellıyor
Saçını kendi saç rengine boyat ve küt kestir küt olmasa bile kestir saçını omuzlarında felan çünkü uçlarda yipranmistir zaten ama daha sonra saç bakım yağları ve maskeleri felan al düzleştirici vb. Şeyler kullanma uzun süre
Saç kremi kullanabilirsin saçı yumuşacık yapıyo.Bir de benim saçıma kullandığım bakım kremi var avonun o da hem hoş kokulu hem de ymuşak olan saçlarımı pamuk gibi yapıyo...
AH ayni dert bndeydi bir aydir eczaneden aldigim “ dermoskin - biotin shampoo” isimli sampuan ile bunu astim :) sac kremi dahi kullnmiyrm dokulme azaldi gibi ama zamanla onada ii gelcenden eminim siddetle oneririm
Ben bir yerde zeytin yagi surulunce iste yumusatma besleme kok saglamligi gibi dokilmeyi engelleme gibi birsee yaradigi gormustum ( sn denemede nolur nolmaz arastir ) :)
Bir bardak ısırgan otu çayi ve bir bardak sirke çayı ısıt bir çay kaşığı toz at yani ısırgan otunu ardından Kaynat ve sirkeyi köy bir araya akşamları sur
Keratinli şampuanlar oluyor onlardan kullana bilirsin işe yarıyor hem saçdakibkeratin kaybını düzenliyor hem de daha yumuşak oluyor. Ben de işe yarıyor.
duşa girdiğinde saçını sütle yıka masajla bunu iki kez tekrarla sonra durula şampuanla faydasını görürsün hem saçı besleyecek hemde yumuşacık nemli olaacaktır
1
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
şampuan olarak neyi önerirsin kalın telli benim saçlarım :(
badem yağı çok güzel yapıyor kullanmanzı tavsiye edrim ayrıca hint kınalarıda çok fazla besliyor normal kınayla yaprsanız güzel oluyor boya yerine bunu deneyebilirsniz...
Farklı kremleri denedin mi? Head N Shoulders kullanıyorum ben o açıyor mesela. + Yaşadığın şehirdeki nem oranından kaynaklı saçların birbirine yapışabilir.
Evet, nemden çok fark ediyor. Eskişehir'de yaşıyorum normalde orada çok nem yok ama 1 haftadır falan Sakarya'dayım saçlar hep birbirine giriyor açılmıyor falan hep sıkıntı yani. Antalya yazıyor profilinde de bildiğim kadarıyla orada da çok nem var.
Elidor Ne Diyor