Kadınlar arasında yıllardır tartışılan 'epilasyon sırasında jilet kullanımı' konusuna bilimadamları açıklık getirdi!ABD'nin popüler bilim dergisi Scientific American, jiletle alınan tüylerin daha kalın çıkacağı yönündeki görüşün doğru olmadığını yazdı. Uzmanlar, tüylerin kalın göründüğünü kabul ediyor ama bunun yalnızca 'göz yanılması'ndan ibaret olduğunu söylüyor. Araştırma sonuçlarına göre, tüylerin gövdesi bir mızrak gibi uca doğru ilerliyor. Bu yüzden tıraştan sonra kalan kısım, tıraş öncesine göre daha kalın ve siyah görünüyor. Ancak kesmenin tekrar büyüme sürecine hiçbir etkisi yok. Dermatolog Melanie Grossman, tıraşın sakalları kalınlaştırdığı inanışının da bir efsane olduğunu belirtti.
Kalınlaştırmaz. Nedeni çok basit jilet ile temizlenen bölgede kıl köküne ulaşamazsınız. Kilin deri üstünde kalan kısmını alırsınız. dolayisi ile ne kadar keserseniz kesin aynı sertlikte kalacak aynı şekilde uzayacaktır. Kalinlasma konusu şu şekildedir. Normal haline almamış tüy vs kısımlara jilet vurulduğunda bu bölgedeki tüyler başlarda etkilenecek ve aslında normal haline ve kalınlığına gelecektir. Bu durumdan dolayı sanki jilet ile tras olmak sertleştiriyor hissine kapılıyor insanlar. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Kil , Kıl kökünden dışarıya doğru incelir. o nedenle sertlik hissi vermez. Sakal bölgesi yapısı gereği farklıdır. o nedenle daha gür ve vücut kıllarına göre daha kalındır. Fark budur.
Hayır kalınlaştırmıyor da çoğaltmıyor da yalnız sakal tıraşında yanlış kullanım sakal çıkışının yön değiştirmesine neden olabiliyor o da bazen deride yırtılmalar yaratabiliyor..
jiletle aldığımı her söylediğimde ama gürleşir ama sertleşir laflarıyla bombalanıyorum. bir gün biri maymun olursun bile dedi. umrumda değil acı çekemem diyorum alışırsın diyor, SANA NE deyince de güceniyor sanki kendi bacağı
Hayatımda hiçbir zaman jilet kullanmadım kullanmayacağımda o ne ya öyle, ertesi gün hemen siyah siyah kökü gözükecek eline batacak dokunduğunda falan Ayrıca kendim kullanmasamda çevremde gözlemledin aşırı kalınlaştırıp rengini bile koyulaştırıyor be
en iyisini yapmışsın. Bende bacaklarımı ve mahrem yerlerimi jiletle alırdım ama bende artık ağda kullanmaya başladım bacaklarıma. Ya birşey sorcam. Soru saçma olabilir ama... Mahrem yerine ağda yaparken bir aksilik çıkabilirmi yani yırtılma gibi? Sonuçta oradaki et hassas.
Yani tamamen bitmesi zor bir şey sonuçta sen nefes aldıkça o kıllar varolacak ama ciddi bir azalma oluyor seyrekleşiyor sertliği gidiyor bu da senin vücut yapına göre 8-10 seansta olur
her kişide farklı oluyor örneğin biz erkekler her gün askerde tıraş olurduk belli bir süreden sonra o tıraş makinasının bıcağı normalde 10 sefer kullanıp bozuluyorsa 5 günden sonra bıçak kesmemeye başlıyor oda sürekli tıraş olduğumuzdan sakaller sertleşiyordu
kadınlarımızda bacak olsun koltuk altı vucut kılları olsun bir erkeğe göre narin ve seyrek olduğundan zaten tüyleri gürleşme kalınlaşma gibi bir olanağı yok hormon bozukluğu olanlar var aşırı derece vucudunda tüyler var
kesinlikle, ben tüyü bitmemiş yetimdim :D profil fotom haricinde şuanım çatır çatır sakallı , ama sakal kesinlikle erkeğin makyajıymış siz bu konuda da haklısınız bayanlar
Efsane değil bir kere jiletle alan herkes bilir zaten kalınlaştirdigini erkeklerin sakalları ve bacaklarında ki kılları kiyaslarsan aradaki farkı göreceksin
ben jiletle aldigimda daha cabuk cikiyordu agdaya gore ve kalinlastirmasa bile daha belli oluyor o yuzden almam ve ben inanmadim bu habere pek ya
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ya ruhacutan sivilce ilaci kullaniyorum 5 aydir ve agda cimbiz yasak surekli jilet kullaniyorum igrenc hemen cikiyo purussuz degil ve kesinlikle kalinlastirip cogaltiyo hikaye bunlar bir ilac bitsede agdaya kavussam diye dort gozle bekliyorum o bilim adamlarininda ya.
Bende inanmıyorum yoksa jiletle aldıkça sertleşirdi, ilk başlarda öyle görünsede belirli bir süre sonra aynı sertlikte kalıyor, onun dışına çiktığını görmedim duymadım :) o yüzden jilet candır❤️
Jiletle ince sarı olan tüylerini kes bir dakine koyu çıkıyor. Buna da çoğaltıyo diyorlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Peki hic jiletle alinmamis bir bacak agda ile "normal" aci hissetirirken Daha öncesi hep jiletle alinmis bir bacak daha sonra agda ile alinirken neden daha cok agriyor killari kalinlastirmiyorsa Buna ne diyor o uzmanlar?
En İyi Cevaplar