Osmanlı kadınlarının aralarında her zaman bir çekişme olmuştur. Bu yüzden Saray’da hiçbir kadın güzellik sırları hakkında tek kelime etmez ve padişahın gözüne girmek için bakımını eksik etmezmiş.Osmanlı kadınlarının en büyük yüz güzellik sırları ise kurşun-karbonattır. Bu sihirli cilt beyazlatan iksiri ciltte 5-6 dakika beklettikten sonra gül suyu ile temizliğini yaparlardı.
Onlar için en önemli makyaj güzellik sırları göze çekilen sürmedir. Osmanlı döneminde yapılan sürmeye; Isfahan sürme deniyordu. Gözleri belirgin ve iri göstererek birçok Padişahı etkilemeyi başarmışlardır.
Osmanlı kadınlarının ilginç bir inanışı vardı. Eğer ciltleri kırışmaya başlar, saçları bakımsız hale gelirse vücudundaki kanda mikrop olduğuna inanırlardı. Bu yüzden bazı dönemlerde ciltlerinde kan akıtıp temizlenmesini sağlarlardı. Pek günümüze uygun bir güzellik sırrı gibi görünmüyor. Osmanlı kadınlarının saç bakımı için uyguladıkları güzellik sırları ise mersin, sakız ve mazı yağıdır.
600 seneyi aşkın zaman hüküm süren Osmanlı’da kadınları, güzellik için en çok gül suyunu kullanmışlardır. Cilt temizliği, ince çizgilerin giderilmesi ve cildin nemlenmesi için en büyük sırları gül suyudur.
Osmanlıyı begenmeyen zihniyet şimdi bu güzellik tiyolarını duyunca saltanatmı geliyor derler saltanatın güzelliğini ne yapalım bize kremler yeterler filan derler:) yani. bilemedim... gül suyu önemlidir
Benim cildin allahtan güzel gerçekten ekstra bisey uygulamıyorum yinede pürüzsüz ve yumuşak ha ben hic makyaj yapmayan biriyim sadece sürme sürerim oda aklıma gelirse başka makyaj yapmam krem dahi kullanmam gerek duymuyorum çünkü
Bilinenin aksine padişahlar Harem’de istediği her kadınla birlikte olamazdı çünkü padişahların birlikte olduğu kadınların statü olarak padişah karısından farkı kalmıyordu.
Günümüzde çoğu kişinin merak ettiği ve genellikle padişahların istediği kadınla birlikte olduğunun düşünüldüğü yer olan Harem, Arapça’daki ‘haram’ yanı ‘yasak olan’ anlamını taşıyor. Birçok tarihçi Harem’in aklımızda bu şekilde yer etmesinin sebebini Batı Edebiyatı olarak gösteriyor
Sarayda Osmanlı kadını yani Türk kadını yoktu, hep, Rus, Ermeni, Rum, Yahudi ve Macar o***puları vardı onlar da padişahı kafaya almak için her yolu uyguluyordu.. Kösem denilen o***pu başta..
En İyi Cevaplar