#Osmanlı Devleti'nde bir kadına ayna almak, kadınları çok mutlu ederdi. Hediye edilen ayna, ''Senden daha güzelini bulamadım.'' mesajını verirdi. Osmanlı Devleti'nde sanat yönünden el aynalarının yeri büyüktü. Aynanın arka kısımlarına zümrüt, safir, altın gibi değerli materyaller büyük bir titizlikle işlenirdi. Günümüzde, Osmanlı'dan kalma birçok el aynası bulunmakta.
Çiçeği tercih ederim.
El aynasını tercih ederim.
Artık benim için sadece el aynası var.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Osmanlı'da bir kadına ayna almak, ona ''Senden daha güzelini bulamadım.'' mesajını verirdi. Ayna mı yoksa çiçek mi?
Ayna ve çiçek arasında bir karşılaştırma yapmak doğru olmaz bence. Eğer erkeksem ve ciddi anlamda bir mesaj vermek istiyorsam ikisini de kullanmam. İkisi de biz kadınların alengirli düşünce sistemine uyarlandığında erkeğin iyi niyetini tepetaklak edip müsait yerlerine sokabilir. Ayna için: "Aynaya bak, senden daha güzeli yok." "Aynaya bak ve gör, güzelliğini kaybediyorsun."
Çiçek için: "Açan tüm çiçeklerden daha güzel kokun." "Her çiçek solar. Bunlar gibi. Sen gibi."
Ben bir buçuk iki dakika içinde düşündüm bunları. Daha uğraşsam neler neler çıkar. Siz iyisi mi bu kulvarlara hiç girmeyin beyler.
En İyi Cevaplar